Batalionul Azov caută recruţi. „Puteţi să aveţi voinţă şi să luaţi decizia corectă – să vă alăturaţi unei unităţi cu o vastă experienţă de luptă şi instructori profesionişti. Alăturaţi-vă Batalionului Azov. Nu te naşti războinic, ci devii unul. Noi ştim cum să creştem un războinic în fiecare dintre voi”, aşa sună strigătul de chemare la arme al celor mai experimentate forţe speciale militare din Europa la ora actuală, călite în războiul de apărare în faţa invaziei ruse.
Medvedev ameninţă Germania: Rusia va ura „bun venit cu rachete Kalibr şi alte focuri de artificii pirotehnice!” Noile AMENINTARI ale Kremlinului
Instruirea durează aproximativ 4-5 săptămâni, iar recruţii vor fi pregătiţi temeinic pentru misiuni de luptă.
Mai jos este un documentar ce cuprinde poveştile soldaţilor din cadrul batalionului, despre cum au ripostat împotriva invadatorilor ruşi, ce tehnici de apărare au utilizat şi cum au experimentat cel mai sângeros război european din ultimii 70 ani.
Recrutorii cer voluntarilor să vină cu următoarele acte: o copie a paşaportului străin şi o carte de identitate, o copie a unui act de contribuţie fiscală (în funcţie de ţară), un act care să ateste efectuarea stagiului şi experienţa din cariera militară, fotografii, diploma de studii, datele bancare etc.
Unele imagini din acest documentar, care este interzis minorilor, pot afecta emoţional. „Pentru Brigada Azov, profesionalismul şi coeziunea unităţii, precum şi valoarea fiecărui soldat în parte, au fost întotdeauna o prioritate, transmit recrutorii. Soldaţii cu experienţă de luptă sunt supuşi unui curs de pregătire mai scurt.
După ce treceţi interviul, aşteptaţi-vă să primiţi un mesaj despre acţiunile ulterioare din partea centrului de recrutare.
Mobilizare până la sfârşitul legii marţiale. În cazul în care un recrut este transferat de la o altă unitate unde are un contract, acest contract este transferat la Brigada Azov”.
Batalionul Azov, considerat în presa occidentală ca fiind o grupare de extremă dreaptă, a câştigat notorietate după ce Vladimir Putin, dictatorul Rusiei, l-a folosit drept un pretext pentru invadarea şi bombardarea Ucrainei în februarie 2022, susţinând că o „denazifică”.
În realitate, militarii ruşi au comis cele mai odioase crime împotriva civililor de la al Doilea Război Mondial încoace, în oraşe precum Bucha, Mariupol, Izium şi Irpin.
În timpul asediului Mariupolului de către invadatorii ruşi, batalionul Azov a jucat un rol proeminent în apărarea oraşului şi a combinatului siderurgic Azovstal.
Regimentul a înregistrat cele mai bune performanţe în respingerea invadatorilor ruşi de la începerea operaţiunii militare speciale a regimului putinist.