Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, cei 22 de seniori erau cazaţi în camere mici, murdare, fără apă caldă. Unii dintre ei locuiau la subsolul clădirii, în încăperi fără ferestre şi cu grup sanitar comun.
Citește și: Opt jandarmi de la Craiova, confirmaţi cu coronavirus. Tot detaşamentul va fi testat
„Nu se practică curăţenia, nu se practică dezinfecţia. S-au găsit câteva produse dezinfectante cu termen de valabilitate expirat.(…) Iluminatul este necorespunzător. Sunt dormitoare şi la subsol, fără ferestre şi fără grupuri sanitare pe fiecare cameră. Nu se asigură apă caldă necesară. Toată unitatea este neigienizată”, a declarat Valeria Andreescu, director executiv DSP Dolj.
Clădirea era o ruină atât din exterior, cât și din interios, cu tencuială căzută și geamuri sparte, iar pentru toate aceste condiţii, rudele seniorilor cazaţi plăteau aproximativ 2200 de lei, lunar.
Căminul funcţiona ilegal, chiar în centrul Craiovei. În 2018, tot din cauza neregulilor descoperite, reprezentanţii DSP au suspendat autorizaţia de funcţionare.
Patronul centrului neagă acuzaţiile aduse de DSP Dolj: „Noi nu am avut probleme, nu am avut mortalităţi, ceva…Sunt licenţe luate, sunt toate astea…Noi suntem în carantină”.
Pentru neregulile descoperite, DSP a amendat reprezentanţii azilului cu 40 de mii de lei şi a dispus ca în următoarele zile vârstnicii să fie luaţi acasă de rude sau să fie mutaţi în alte centre.