Lidia Fecioru a oferit un tratament benefic în vindecarea eczemelor și a chisturilor. Leacul natural este ușor de făcut în casă și ajută la tratarea unor boli.
„Vin sărbătorile şi vom curăţa nuci pentru a face prăjituri. Să nu aruncăm mijlocul din nucă, crucea din mijloc. Să o punem în sticle întunecate la culoare, ori borcane. Le punem întregi şi turnăm alcool de 75 de grade cât să le acopere şi le lăsăm la întuneric zece zile. Din când în când le putem agita puţin.
Din această băutură se beau câte 15 picături pe zi, de două ori, dimineaţa şi seara. Se pot pune într-un pahar cu lapte sau într-un pahar cu ceai. Ajută în fibroame, chisturi ovariene. Îl putem folosi inclusiv la reumatism şi alte forme de dureri de articulaţii. Doar ne facem frecţie.
Ajută inclusiv la mastopatii la sâni şi eczeme. Vindecă ulcerul duodenal şi are multe beneficii. Are un aport de iod şi poate vindeca foarte bine tăieturi. Spirt există în comerţ sau putem să punem chiar şi alcool mai slab”, a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de la Antena 3.
Citește și: Lidia Fecioru, victima facturilor uriaşe: „Trăim într-o perioadă grea, într-o perioadă de haos”
Bioenergoterapeutul a oferit și un tratament pe bază de dovleac care are beneficii neștiute pentru sănătate. Sucul din dovleac este numai bun pentru cei ce au probleme la nivelul ficatului sau pentru cei care suferă de insomnii.
„Leacul de astăzi este foarte simplu. Pentru că tot este vremea dovleacului, voi da un leac pregătit cu ajutorul acestuia. Sucul de dovleac este foarte bun în momentul în care avem probleme cu ficatul sau cu rinichii. Se bea câte 100 ml de suc de dovleac înainte de masă.
Totodată, atunci când avem probleme cu vezica urinară sau avem pietre la rinichi, se bea de trei ori pe zi 100 ml de suc de dovleac. Cam cu jumătate de oră înainte de masă. Dacă suferim de insomnie, bem cam o jumătate de pahar de suc de dovleac. Putem să punem şi puţină miere. Îl bem cu 60 de minute înainte de culcare.
Sucul de dovleac mai poate fi administrat şi atunci când avem temperatură sau frisoane. Ba chiar este bun şi împotriva constipaţiei”, a adăugat Lidia Fecioru.
Dovleacul poate fi gătit și consumat de cei care se confruntă cu o tensiune arterială mare.
„Este perioadă de toamnă, iar dovleacul este foarte bun pentru a ne trata. Se ştie că dovleacul conţine foarte multă vitamina C, în miez, dar şi în frunze.
Conţine vitamina B12, vitamina B3 şi vitamina PP. Vitamina E, betacarotenul despre care noi credem că este în morcov într-o cantitate mai mare este, de fapt, o cantitate mai mare în dovleac. În această perioadă, e bine să mâncăm cât se poate de mult dovleac. Se poate face copt, în plăcintă, în salată, de ce nu? Punem dovleac cu un pic de ţelină şi cu un măr şi maioneză, o splendoare de salată.
Dar trebuie să ţinem cont că putem consuma inclusiv uleiul de seminţe de dovleac care e foarte bun şi împotriva tensiunii arteriale, scade tensiunea”, a explicat bioenergoterapeutul.
Citește și: Ce beneficii are dovleacul: excelent dacă vrei să slăbești și campion la conținutul de vitamine
Dovleacul, după cum spune Lidia Fecioru, poate fi folosit și ca tratament cosmetic. Acesta poate fi folosit pentru a crea o mască de față, în doar câteva minute.
„E bun şi în cosmetică. Amestecăm puţin dovleac cu miere, în mixer, şi facem o mască pentru faţă. Ni se va dezumfla faţa, e foarte bun.
Cei care au probleme cu rinichii ar fi bine să nu îl consume uleiul de dovleac. Cei care au ulcer stomacal, ulcer duodenal şi cei care au probleme cu pancreasul sau pietre la rinichi nu au voie să consume în exces”, a concluzionat aceasta.