Băutura consumată în ”zonele albastre”, unde se găsesc cele mai multe persoane trecute de 100 de ani

Locuitorii din „zonele albastre” ale lumii, regiuni cunoscute pentru populațiile lor remarcabil de longevive, urmează un principiu-cheie pentru o viață mai lungă: moderarea consumului de alcool, în special vinul. Aceste „zone albastre” includ părți din California, Japonia, Grecia, Costa Rica și Italia, iar studiile efectuate asupra acestor comunități au arătat că oamenii din aceste regiuni au de zece ori mai multe șanse să trăiască până la 100 de ani decât în alte părți ale lumii.
Mircea Filipescu
22 nov. 2024, 12:25
Băutura consumată în ”zonele albastre”, unde se găsesc cele mai multe persoane trecute de 100 de ani

Conform cercetărilor realizate de Dan Buettner, exploratorul Zonelor Albastre, consumul moderat de alcool joacă un rol semnificativ în longevitatea acestor populații.

„Oamenii din toate Zonele Albastre (cu excepția adventiștilor) consumă alcool moderat și regulat”, a explicat Buettner, potrivit CSID.ro. „Cei care beau moderat trăiesc mai mult decât cei care nu beau. Trucul este să beți 1-2 pahare pe zi (de preferință vin Cannonau din Sardinia), cu prietenii și/sau cu mâncare. Și nu, nu vă puteți abține în cursul săptămânii și să beți 14 pahare sâmbătă”.

Aceasta este o veste bună în special pentru iubitorii de vin, care sunt deja conștienți de beneficiile vinului roșu, dar și pentru cei care doresc să aplice această practică în viața lor. Deși multe organizații de sănătate, cum ar fi NHS England, avertizează cu privire la pericolele consumului excesiv de alcool, cum ar fi bolile hepatice, hipertensiunea arterială și diverse tipuri de cancer, consumul moderat poate aduce unele beneficii pentru sănătate.

Dr. Gareth Nye, lector superior la Chester Medical School, a explicat pentru publicația The Mirror că vinul roșu, în special, poate oferi beneficii semnificative atunci când este consumat în cantități moderate.

Citește și: Cinci rețete de post pregătite de maicile de la mănăstire. Ce poți să mânânci în Postul Crăciunului

„Vinul roșu conține o substanță chimică numită resveratrol. Acesta este un compus vegetal despre care s-a sugerat că are proprietăți antioxidante. Antioxidanții ajută la protejarea celulelor de daune, iar la persoanele în vârstă, capacitatea lor de a proteja celulele este diminuată”, a declarat Dr. Nye.

„Unele studii au sugerat că antioxidanții pot proteja celulele prin reducerea inflamației care, prin urmare, poate ajuta oamenii să trăiască mai mult. Cercetările au sugerat, de asemenea, că resveratrolul poate reduce tensiunea arterială și poate controla colesterolul prin creșterea HDL sau a colesterolului „bun””, a mai spus acesta.

Pentru a beneficia de aceste efecte pozitive ale vinului, Dr. Nye subliniază că este esențial să se păstreze un consum moderat. În Regatul Unit, orientările oficiale recomandă nu mai mult de 14 „unități” de alcool pe săptămână, distribuite pe parcursul a trei sau mai multe zile. Aceasta înseamnă aproximativ șase pahare de vin sau șase halbe de bere de 4% alcool. Este important de reținut că, deși beneficiile pot fi semnificative, consumul excesiv poate contracara aceste efecte pozitive, punând în pericol sănătatea pe termen lung.

Citește și: Dieta bizară cu ouă și o sticlă de vin pe zi prezentată de revista Vogue în 1977. Cura de slăbire promite rezultate spectaculoase în doar trei zile

DailyBusiness
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
Spynews
Când va face Mihaela Borcea nuntă cu iubitul ei, Sorin Rap. A fost cerută în căsătorie în urmă cu câteva luni
Bzi.ro
Se știe câștigătorul Chefi la Cuțite! El a plecat acasă cu marele premiu
Fanatik.ro
Locul spectaculos unde se ascunde marea comoară a pământului. Specialiștii au fost uimiți și ei de descoperirea făcută
Capital.ro
Veste cumplită despre Bruce Willis. Soția sa a anunțat în lacrimi: Fără speranță, doar șoc...
Playtech.ro
Cuvântul din limba engleză pe care îl folosesc toți românii, dar aproape nimeni nu-l scrie corect
DailyBusiness
Anamaria Gavrilă, șefa POT, a cerut STS-ului lista cu datele celor peste 11 milioane de votanți din turul doi al prezidențialelor, inclusiv ale celor care „nu erau în viață la momentul votului”
Adevarul
Statele Unite își întăresc prezența în nordul Europei, în contextul amenințării ruse. Insula suedeza Gotland, piesă-cheie în noua strategie NATO
wowbiz.ro
BREAKING! Ultimele detalii despre MOARTEA lui DAN PETRESCU. Informația care ARUNCĂ TOTUL ÎN AER
Spynews
Cine este românul care a murit înecat după ce a salvat două surori, în Anglia. Localnicii cer onoruri oficiale pentru salvatorul fetițelor
Spynews
Mesajul Iuliei Albu pentru fostul soț, după ce acesta s-a recăsătorit. Ce i-a transmis mama copilului său: "Nu avea cum..." 
Evz.ro
Vremuri dure pentru toți românii. Facturile care vor usca portofelele
Ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Diana Gureşoaie, de nerecunoscut. Fosta iubită a lui Dodel s-a transformat într-un pachet de muşchi
kanald.ro
Se măresc pensiile românilor! Ministrul Muncii a anunțat cine beneficiază de majorări
Cancan.ro
Adelina Pestrițu și-a scanat creierul într-o clinică privată din Capitală. Când a venit rezultatul, să cadă din picioare!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Decizie obligatorie pentru șoferi. Intră în vigoare sâmbătă, 31 mai, ora 08:00
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a uitat-o definitiv pe Mădălina Ghenea pentru o altă actriță
stirilekanald.ro
Breaking news! A murit Ed Gale
La ce sumă au ajuns alocațiile în luna mai după indexarea de 13,8%
MediaFlux
Schimbări majore în România privind salariile din 2026! Toți angajatorii sunt obligați prin lege
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Agenția crimei. Cum și-a transformat clanul Căldăraru firma de turism într-o poartă spre ilegalități în SUA