Băutura-minune care e un adevărat miracol pentru sănătate. Sucul din iarbă de grâu este un adevărat elixir al tinereții. Acestaâeste numit și „sângele verde” având în vedere că poate purifica sângele de toxine și funcționează ca un detoxifiant.
Băutura-minune care e un adevărat miracol pentru sănătate. ”Sângele verde” întinerește ficatul, reduce colesterolul și ajută la slăbit!
Poți planta iarbă de grâu la ghiveci, în casă și astfel poți face oricând o cură de detoxifiere. O poți găsi, totodată, în magazinele naturiste, vândută sub formă de pudră sau capsule.
Sucul făcut din această plantă are efect detoxifiant, antimicrobian, antioxidant și antiinflamator. Ajută la curățarea vaselor de sânge, suprimă pofta de mâncare, sprijină regenerarea celulară, echilibrează nivelul de colesterol și zahăr din sânge și protejează ficatul.
Totodată, contribuie la întărirea sistemului imunitar, care este principala barieră în lupta cu bacteriile și virusurile. Iarba de grâu are efecte benefice și asupra pielii, ajutând la ameliorarea acneei, a cicatricilor, eczemelor sau psoriazisului, datorită proprietăților sale antiinflamatoare. Cercetătorii au descoperit că iarba de grâu are efecte similare cu ale unui medicament pe bază de atorvastatină, un hipolipemiant din clasa statinelor utilizat în tratamentul anumitor tipuri de dislipidemii. De asemenea, iarba de grâu are potențialul de a crește nivelul de colesterol bun HDL.
Citește și: Ceaiul-minune pe care trebuie să îl consume toți românii. Se face dintr-o legumă banală și vine cu beneficii extraordinare pentru bolnavii de cancer!
Sucul din iarbă de grâu poate suprima pofta de mâncare, contribuind astfel la scăderea în greutate. Acest lucru se datorează unor substanțe numite ticaloide, care conferă senzație de sațietate pe termen lung și ajută la reglarea hormonilor care transmit semnalul de foame. Astfel de substanțe se regăsesc și în alte plante verzi, cum este spanacul, kale sau salata verde. Substanțele nutritive din iarba de grâu sprijină ficatul să elimine mai eficient toxinele acumulate. Astfel, poate fi redus riscul de steatoză hepatică, fibroză sau chiar ciroză.