Ghimbir, lămâie, usturoi și apă. Sunt componentele de care ai nevoie pentru a prepara o băutură despre care se spune că are rol în tratarea și prevenirea arterelor înfundate. Băutura, bazată pe ingrediente naturale, mai este numită și elixirul care curăță ficatul. De asemenea, componentele sale elimină oboseala şi întăresc sistemul imunitar.
Pentru a prepara 2 litri din această licoare ai nevoie de 4 căței de usturoi, 4 lămâi cu coajă, o rădăcină mică de ghimbir sau două linguri de ghimbir pudră şi 2 litri de apă.
Lămâile se spală şi se taie felii. Lămâile se pun în blender, alături de cei patru cătei de usturoi curăţaţi şi de rădăcina de ghimbir curăţată de coajă / două linguri de ghimbir pudră. Ingredientele se amestecă până se transformă într-o pastă. Această pastă se aşează într-o oală, se adaugă doi litri de apă şi se pune la fiert pentru 10 minute, timp în care se amestecă încontinuu.
Băutura rezultată se lasă la răcit, apoi se pune într-o sticlă.
Pentru a avea efect, este recomandat să beţi zilnic câte un pahar de 200 ml cu cel puțin 2 ore înainte de mese ori pe stomacul gol.
Consumul zilnic al acestei băuturi va distruge blocajele din artere și vă va ajuta să eliminaţi grăsimea din sânge.
Ceaiul de ghimbir este un adevărat elixir pentru organism. Tot mai multe persoane se întreabă cât ceai de ghimbir se bea pe zi. Beneficiile acestui ceai sunt nenumărate, iar în sezonul rece ghimbirul este cel mai bun tratament pentru imunitate. Denumit și „condimentul vindecător”, ghimbirul este recomandat de medici pentru tratarea diverselor afecțiuni. Iată ce trebuie să știi despre efectele acestui remediu naturist.
Ghimbirul este un antidot puternic împotriva frigului și se recomandă consumul cu precădere în sezonul de iarnă.
Mai mult, ceaiurile de ghimbir ajută la tratarea problemelor digestive, dar și în cazul stărilor de greață. De asemenea, durerile musculare sau menstruale pot fi atenuate cu ajutorul ghimbirului, consumat sub formă de ceai.
În cazul persoanelor care doresc să slăbească rapid și sănătos, ghimbirul este cel mai indicat.
Ghimbirul conține vitamine și minerale benefice pentru organism. Ghimbirul susține sistemul cardio-vascular și contribuie la oxigenarea celulară. Totodată, ghimbirul scade tensiunea arterială, îmbunătățește memoria și combate stresul.