Cafeaua evoluează în trenduri în 32024. O tendință este conceputul de ciuperci în cafea, nu în mărime naturală. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ele erau folosite ca înlocuitor al cafelei.
O tendință este conceputul de ciuperci în cafea, nu în mărime naturală. Este vorba despre soiuri medicinale, cum ar fi coama leului care sunt deshidratate și transformate în pulbere apoi adăugate la boabele de cafea măcinate. Acest lucru îți aduce beneficii – te ajută când ești stresat și pot reduce riscul de cancer. Nu e prima dată când ciupercile ajung în băutura ta. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ele erau folosite ca înlocuitor al cafelei.
De ce să nu bei niciodată cafeaua în a doua parte a zilei. „Crește riscul de a face boli cardiovasculare”
Cafeaua cu ciuperci este descrisă ca având același gust ca cafeaua obișnuită, dar cu aproximativ 25-30% din praful de cafea făcută din ciuperci. Oferă arome pământoase de cafea, cu o notă de nuci și fără dezavantajele refluxului acid sau insomniei induse de cofeină.
Alte băuturi în trend în 2024
Mărcile de băuturi susținute de celebrități cresc. Printre lansările recente se numără Renais Gin al Emmei Watson și 818 Tequila al lui Kendall Jenner, alături de liniile non-alcoolice ale lui Katy Perry și Blake Lively. Un simplu pahar nu mai este suficient. Apa inteligentă va fi o mare tendință în 2024. Adaosul de electroliți după un antrenament intens sau de colagen pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii se numără printre preocupările tiktokerilor.
Mai puțin alcool, zahăr și calorii – este una dintre cerințele Gen Z pentru 2024 care și-a propus să adopte un stil de viață sănătos. Vom vedea mocktailuri cu infuzii de fructe de pădure, flori și ierburi sau vinuri dezalcoolizate, albe și rosé.
La ce temperatură se bea cafeaua, de fapt? De regulă, cafeaua se prepară la 96 de grade celsius, însă temperatura de servire va fi cu mult sub cea de preparare.
Până în prezent, există foarte puține dovezi care să demonstreze faptul că temperatura afectează gustul cafelei.
Cu toate acestea, există câteva studii care au arătat că temperaturile mai ridicate de servire atât pentru alimente, cât și pentru băuturi amplifică percepțiile de dulceață și amărăciune, pe când gustul de acru și sărat devine mai pronunțat la temperaturi mai scăzute.
Pe de altă parte, există unele studii care au descoperit că temperaturile mai ridicate pot diminua gustul și pot masca nuanțele delicate ale băuturii.
Astfel, conform studiilor menționate mai sus, pentru a accentua notele dulci și amărui ale cafelei, este necesară o temperatură mai mare de servire. Atenție! Dacă este prea mare temperatura vei anestezia capacitatea de a gusta cu adevărat cafeaua delicioasă.
Chiar dacă oamenii de știință nu au descoperit nici până astăzi care este temperatura ideală de servire a cafelei, comunitatea iubitorilor de cafea din lume a descoperit răspunsul.
Ei bine, potrivit lor, pentru a te bucura de un gust inedit, cafeaua ar trebui servită la aproximativ 82 – 85 de grade Celsius, nu mult sub temperatura standard de preparare. Însă, medicii nu prea sunt de acord cu această teorie deoarece spun că este o temperatură prea mare.
Conform medicilor, este bine să servești cafeaua atunci când aceasta are între 68 și 79 de grade. Temperaturile mai scăzute sunt mai bune pentru cafelele de calitate superioară.
Chiar dacă temperatura de 68 de grade ar putea părea una destul de scăzută pentru cafea, există unii oameni care susțin că și aceasta este de fapt prea mare.
Unii oameni afirmă că intervalul ideal pentru servirea cafelei este de 48-60 de grade. Aceștia susțin că cafeaua care are o temperatură de peste 65 de grade este mult prea fierbinte pentru ai simți aromele subtile.
Se pare că nimeni nu a descoperit până acum care este temperatura magică la care poate fi servită cafeaua astfel încât să te poți bucura de cele mai intense arome.
Însă, pentru a te bucura de o cafea cu adevărat aromată trebuie să ții cont de un lucru. O cafea bună începe întotdeauna cu boabe de cafea bune.
Astfel, alege întotdeauna cafea de specialitate, proaspăt prăjită, și depoziteaz-o corect pentru a-i menține prospețimea.
De asemenea, nu uita să alegi cu atenție metoda de preparare a cafelei, să folosești apă de calitate și să menții raportul corect între cafea și apă. Așa vei putea să te bucuri de cea mai bună cafea acasă.