„BBC, care este de ani întregi un duşman al Israelului a mers de dataa aceasta atât de departe, încât a difuzat imagini video în care apare o presupusă victimă” a atacurilor israeliene în Fâşia Gaza, scrie bretbert.com.
Richard Falk, un jurnalist al BBC, care i-a comparat pe israelieni cu naziştii, a fost surprins în timp ce „aranja” o imagine ce înfăţişa o „victimă” a atacurilor israeliene din Gaza, transportată de „compatrioţi” după ce fusese grav rănită în atacul respectiv. După câteva secunde însă, aceeaşi victimă „grav rănită” apare mergând fără nicio problemă, nevătămată, pe propriile sale picioare.
Breitbart.com enumeră apoi unele dintre principalele momente de „solidaritate” ale postului BBC cu palestinienii:
– Jurnalista Barbara Plet de la BBC, povestea că „începuse să plângă” atunci când Yasser Arafat, fostul lider al Autorităţii Palestiniene, venise în Franţa pentru a urma un tratament medical, în 2004.
– În 2006, Orla Guerin, transmitea informaţii mincinoase, potrivit cărora oraşul Bint Jbeil, din Liban, fusese „ras” de pe suprafaţa Pământului în urma unui bombardament israelian de amploare. Mai târziu s-a aflat că suburbile oraşului rămăseseră aproape intacte.
– În schimb, când familia Fogel, formată din cinci persoane, inclusiv un bebeluş de câteva luni, fusese măcelărită în propria-i casă, în Itamar, BBC abia a difuzat o ştire despre acest masacru, motivând apoi că emisiunile de ştiri fuseseră „prea aglomerate cu informaţii”, astfel încât ştirea cu pricina nu mai încăpuse.
– În data de 5 octombrie, editorul pentru Orientul Mijlociu al BBC, Jeremy Bowen, retransmitea pe Twitter o informaţie primită de la un oarecare Joseph Dana, potrivit căreia era „ciudat faptul că forţele israeliene au folosit gaze lacrimogene şi grenade în apropierea moscheei Al Aqsa şi că această poveste nu a făcut valuri internaţionale”. În realitate, şansele ca asemenea fapte să se fi putut întâmpla erau minime sau chiar nule, deoarece Al Aqsa este unui’l dintre cele mai explozive locuri de pe Pământ. Ceea ce s-a întâmplat în realitate a fost astfel: câteva sute de arabi au aruncat cu pietre în poliţia israeliană, un arab a încercat să înjunghie un ofiţer de poliţie israelian, apoi poliţia israeliană a dispersat mulţimea agitată din jurul moscheei. Dana trăieşte în Ramallah şi urăşte Israelul atât de mult, încât atunci când a ţinut o cuvântare, în noiembrie 2011, la Şcoala de Studii Orientale şi Africane din Londra, el a povestit că a reuşit să se salveze din „programul de îndoctrinare sionist”.