BBC: Românii şi bulgarii lucrează mai mult şi pe bani mai puțini decât britanicii

Aproximativ 61% dintre muncitorii români și bulgari care se află în Marea Britanie lucrează peste 40 de ore pe săptămână, comparativ cu 23% în cazul britanicilor, a anunțat joi Oficiul Național de Statistică (ONS), transmite BBC.
Iulian Tudor
13 apr. 2017, 12:35
BBC: Românii şi bulgarii lucrează mai mult şi pe bani mai puțini decât britanicii

Migranții din Uniunea Europeană reprezintă 11% din angajații din sectorul industrial în Regatul Unit, sunt probabil supracalificați pentru slujbele pe care le fac și tind să lucreze mai multe ore decât media, se arată în raportul ONS. Unul din șapte angajați (14%) în retail, comerțul cu ridicata, sectorul hotelurilor și restaurantelor este migrant internațional, iar 64% dintre aceștia vin din UE.

Guvernul de la Londra intenționează să schimbe modul în care este gestionată migrația după ce Marea Britanie va ieși din UE (Brexit). Încă nu s-a stabilit modelul care va fi adoptat după ce nu se va mai aplica acordul de liberă circulație în interiorul UE dar autoritățile britanice s-au angajat să-i atragă în continuare în Regatul Unit pe „cei mai buni și mai strălucitori”.

ONS estimează că 3,4 milioane de persoane care lucrau anul trecut în Marea Britanie erau din afara țării, adică aproximativ 11% din întreaga forță de muncă britanică.

Din aceștia, aproximativ 2,2 milioane sunt din UE (7%) și 1,2 milioane din afara UE (4%) iar aproximativ 40% din muncitorii străini sunt supracalificați pentru slujbele pe care le fac.

În sectorul industriei financiare din Marea Britanie, unul din opt angajați (12%) sunt din afara țării, inclusiv 382.000 din UE.

„Analiza de astăzi arată impactul semnificativ al migrației internaționale asupra forței de muncă britanice. Această forță de muncă este importantă în special în retail, comerțul cu ridicata, sectorul hotelurilor și restaurantelor, administrație publică și sănătate, unde lucrează aproximativ 1,5 milioane de persoane din afara Regatului Unit. După toate probabilitățile, migranții din Europa de Est, Bulgaria și România lucrează mai multe ore și câștigă mai puțin decât alți angajați, ceea ce reflectă parțial numărul ridicat al muncitorilor necalificați”, a afirmat Anna Bodey de la ONS.

Comparativ cu câștigul mediu național de 11,30 lire sterline pe oră, muncitorii din 14 state europene (inclusiv Germania, Italia și Franța) câștigă mai mult (12,59 lire sterline pe oră), dar cei din Europa de Est au cel mai scăzut nivel al salarizării, de 8,33 lire sterline pe oră.

Cea mai mare rată de angajare, de 83%, este în rândul EU8 (Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Estonia, Letonia și Lituania), care au intrat în Uniunea Europeană în 2004, precum și EU2 (statele care au intrat în Uniunea Europeană în 2007 — România și Bulgaria).

Miercuri, Oficiul Național de Statistică (ONS) din Marea Britanie a anunțat că rata șomajului s-a menținut la 4,7% în perioada decembrie 2016 — februarie 2017, în linie cu estimările analiștilor. Este cel mai redus nivel din ultimii 12 ani.

Potrivit datelor ONS, numărul șomerilor din Regatul Unit a scăzut cu 45.000, la 1,56 milioane, cel mai redus nivel din ultimii 10 ani, iar rata angajării s-a menținut la nivelul record de 74,6%.

DailyBusiness
Bolojan, anunț de ultimă oră! Consultările cu partidele, moment decisiv pentru viitorul României în Europa!
Spynews
Rețetă de prăjitură cu cremă fină de iaurt și marmeladă. O vei găti și a doua oară
Bzi.ro
Mădălina Ghenea, apariție răvășitoare doar în lenjerie! Imagini spectaculoase cu bruneta focoasă!
Fanatik.ro
Țara care a început să colecteze păianjeni veninoși. Localnicii sunt rugați să prindă insectele în borcane și să le predea punctelor de donații
Capital.ro
Legenda României a murit! Moartea sa a îndurerat întreaga țară. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poate avea simultan un angajat. Limita maximă de ore pe care le poate lucra. Prevederile Codului Muncii 2025
DailyBusiness
Laptele e mai ieftin în Italia decât în România. Prețurile de la raft te vor lăsa fără cuvinte!
Adevarul
Cinismul înfiorător al armatei lui Putin. Soldați ruși legați de copaci, folosiți ca momeală pentru dronele ucrainenilor
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Deea Maxer, schimbări majore după divorț. Vrea să se mute din blocul în care locuiește și Dinu Maxer. Unde vrea să se stabilească
Spynews
Cum arată Prințesa de Aur la vârsta de 39 de ani. Abia o mai recunoști | FOTO
Evz.ro
Marile destinații în care se înghesuie românii. Unde își vor face concediile
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
kanald.ro
O tânără de 35 de ani murit după ce a fost lovită de o bucată de gheață căzută de pe bloc. Aceasta se afla într-o zonă rezidențială din Chiajna, Ilfov
Cancan.ro
Acuzații grave la adresa Ancuței, fosta iubită a lui Andrei Perneș. Ce ar fi făcut la înmormântare: „Era toată numai un…”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Decizie finală pentru Călin Georgescu. Hotărârea CCR este definitivă: Nu există nicio cale de atac!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Apariție incendiară, într-un corset care a lăsat la vedere prea mult
stirilekanald.ro
Taxa auto, pregătită pentru 1 ianuarie 2026. Cine sunt șoferii care ar putea plăti 2.000 de lei pe an
Kelemen Hunor dispus să intermedieze o discuție între Ciolacu și Trump prin Viktor Orban
MediaFlux
SE INCHEIE RĂZBOIUL. Ucraina a acceptat acordul cu SUA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Brigitte Macron: ținta conspirațiilor absurde și triumful adevărului în fața dezinformării