”Clienții folosesc acest produs atât pentru investiții, cât și pentru a face cadouri celor dragi sau cu diferite ocazii. Dintre cei care au ales aurul ca activ de investiție, 2.445 au ales serviciul de depozitare al aurului, pentru a fi păstrat în siguranță”, spun reprezentanții BCR, potrivit economica.net.
Cei 2445 de investitori în metalul prețios dețin peste 2.700 de kilograme de aur sub formă de lingouri și alte 100 de kilograme în monede de aur. Așa cum subliniază și reprezentanții BCR, aurul a început să fie din ce în ce mai mult o opțiune căutată de către români, iar producătorii au venit în întâmpinarea cererii și au extins atât canalele de distribuție, cât și tipologia de produse ofertată. Poți cumpăra acum aur și de pe eMag și de pe OLX.
Evident, evoluția prețului din ultima perioadă a adus în scenă participanți care, într-un alt context, nu ar fi ales acest activ financiar. ”Aurul, în schimb, a fost un activ ales constant pe parcursul anilor, independent de evoluția prețului. Acest activ este un instrument foarte bun pentru a te proteja împotriva inflației și devalorizării monedei”, spune BCR.
În primul trimestru din 2025, vânzările de s-au dublat comparativ cu aceeași perioadă din 2024. După ce a sărit de 3.100 de dolari, aurul a ajutat la recuperarea pierderilor investitorilor pe burse după declanșarea războiului comercial. Din 8 aprilie, prețul aurului a reînceput să crească
Aurul își menține valoarea în timp. Te ajută în diversificarea portofoliului. Este un activ de refugiu pentru orice perioadă de instabilitate economică și geopolitică. ”Ca atare, atât investitorii instituționali, cât și cei de retail caută în continuare să aibă expunere în acest activ. În primul trimestru al anului 2025, vânzările de aur s-au dublat comparativ cu aceeași perioadă din 2024”, spune BCR.
În plus, tranzacțiile cu aurul realizate de BCR au crescut cu peste 30% raportat la 2021.
După ce a sărit de 3.100 de dolari uncia de aur, prețul metalului prețios a înregistrat un ușor recul ceea ce i-a făcut pe analiști să se cândească la o eventuală corecție a prețului după asccensiunea furtunoasă de la sfârșitul anului trecut și începutul lui 2025.
Dar iată că marți, 8 aprilie 2025, prețul aurului și-a reluat timid creșterea, revenind de la un minim al ultimelor trei săptămâni, investitorii căutând siguranță pe fondul escaladării tensiunilor comerciale globale.
Şedinţă la BNR. Anunţuri importante pentru toţi românii cu credite UPDATE
La ora 07:04, aurul spot crescuse cu 0,9% la 3.010,56 de dolari pe uncie. Aurul a scăzut sub 3.000 de dolari pe uncie în sesiunea precedentă, atingând cel mai scăzut nivel din 13 martie, deoarece comercianții și-au lichidat pozițiile pentru a acoperi pierderile de pe alte piețe financiare.
„Aurul este în mod tradițional un paradis sigur, dar uneori investitorii îl vând împreună cu alte clase de active pentru a acoperi pierderile din alte părți”, au declarat analiștii ING într-o notă.