Beatrice Mahler nu este de acord cu carantinarea Bucureștiului. Medicul face apel la respectarea măsurilor de protecție sanitară și subliniază că instituirea carantinei aduce reguli noi și dure care sunt mult mai greu de suportat. Medicul a subliniat importanța vaccinării, singura modalitate de a ne proteja 100% de formele severe de boală.
„Să conștientizăm că orice carantinare aduce cu sine alte restricții și alte reguli dure, pe care să le respectăm și pe care este greu să le ducem. Ar fi o carantinare după un an de restricții. În spitale este foarte dificil sunt foarte mulți pacienți cu forme severe. Să fim conștienți că singura metodă terapeutică reală și bazată pe dovezi e vaccinul. Este o metodă profilactică ce poate fi aplicată, iar reacțiile adverse sunt minime și pot fi preîntâmpinate”, a precizat managerul Institutului „Marius Nasta”.
Rata de infectare în Bucureşti a ajuns marţi la 6.22, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. În aceste condiţii, se aşteaptă ca în curând autorităţile să anunţe dacă se va institui carantina. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat luni că decizia ca Bucureştiul să intre în carantină nu se va baza doar pe coeficientul de 6 infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, anunţă modificarea indicatorilor avuţi în vedere la instituirea carantinei. Potrivit acesteia, vor fi şase indicatori de care se va ţine cont.
”Am covenit cu toţii că fiind o infecţie atât de dinamică şi cu modificări atât de mari, datele pe care le folosim necesită periodic o actualizare sau o updatare. Ne-am gândit care ar fi indicatorii de calcul ai grilei de carantinare cei mai sugestivi pentru procesul epideioogic, astfel încât să ştim că imaginea pe care ei ne-o vor oferi va fi mult mai apropiată de realitate”, a afirmat, luni, Andreea Moldovan.
Citește și: Alexandru Rafila explică de ce românii cu aceste boli trebuie să evite vaccinarea cu AstraZeneca