Înainte de revoluţie Becali era bun prieten cu Gică Hagi şi a devenit un apropiat al echipei Steaua. Le vindea jucătorilor brânză, lapte şi iaurt în cantonament, după cum a povestit chiar fosta glorie a Stelei, Gabi Balint. Prima sa apariţie cu echipa este de la sfârşitul anul 1989, când Becali avea mustaţă şi purta pantaloni bufanţi.
Tot înainte de ’89 Becali a început o altă afacere.
„Gigi cumpara un manunchi de bilete, apoi se aşeza în faţa cinematografelor Patria şi Scala şi agăţa clienţi care să i le cumpere. Era prin ’83 şi, chiar şi-atunci, era îmbrăcat la patru ace”, a povestit pentru CanCan, un apropiat al omului de afaceri.
Revoluţia l-a prins pe Becali cu o grămadă de bani: trei milioane de lei! Aşa că tânărul antreprenor nu a pierdut timpul şi s-a lansat în afaceri.
Bişniţa cu blugi din Turcia a fost baza averii de mai târziu. Aducea cu camioanele şi le vindea en gros. Tânărul Becali s-a descurcat de minune şi a şi-a luat şi prima sa maşina de care era tare mândru.
Terenurile din Pipera i-au adus faima şi puterea lui Gigi Becali. Unul după altul intrau în proprietatea lui aducându-i de altfel porecla de latifundiarul din Pipera.
Tunul dat, însă, prin schimbul terenurilor cu Armata i-a adus o avere fabuloasă. Se întâmpla în 1996.
Din 2000, Becali începe să facă donaţii consistente către biserici, iar patru ani mai târziu se lansează în politică preluând partidul Noua Generaţie de la fondatorul acestuia, Viorel Lis.
În 2003 începe epoca lui Becali La echipa Steaua. Atunci, este convins de Mitică Dragomir să preia puterea de la Viorel Păunescu.
Devine o persoana foarte mediatizată. Apogeul în politică îl cunoaşte în 2009 când, sprijinit de Corneliu vadim Tudor, devine europarlamentar.
Cu cu un an mai devreme, pentru Becali încep problemele cu justiţia, când este trimis în judecată în dosarul Valiza. În 2009 este arestat prima oară pentru 29 de zile, o experienţă care l-a marcat profund pe Gigi becali.