Becali, îndrumar de scris cărţi după gratii: „Trebuie să stai trei ore la masă, să te vadă că scrii miliţianul”

Omul de afaceri consideră că dacă ministrul Justiției vrea să facă o anchetă, atunci să afle de ce el a stat un an de zile în închisoare, fără să i se dea voie să iasă.
Romania TV
12 ian. 2016, 15:46
Becali, îndrumar de scris cărţi după gratii:

Gigi Becali tună și fulgeră după ce ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, marți, că va propune în prima ședință de guvern din luna februarie adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care să fie eliminată prevederea conform căreia lucrările științifice scrise după gratii pot aduce reducerea cu 30 de zile a perioadei de detenție. 

„Nu știți legea. Acolo scrii. Scriu cartea asta în 60 de zile, trei ore pe zi. Îți dă loc în sala de cultură și acolo tu ești verificat în fiecare zi dacă trei ore scrii. Trebuie să stai trei ore la masă, să te vadă că scrii milițianul. Îți face programul. Te duci la locul de cultură, că există loc de cutltură de scris cărți. Comisia era formată din cinci membri – directorul, inspectorul, directorul adjunct, psiholog, judecătorul pușcăriei. Dacă le venea cartea cu ștampilă de la editură, verificau dacă e acreditată”.

Gigi Becali: Cartea „Patria Ortodoxiei” am scris-o din zece cărţi. Luam de acolo şi puneam la mine

Întrebat dacă există și alt tip de muncă prin care poți primi o reducere a pedepsei cu 30 de zile, Becali a răspuns afirmativ – „și dacă scrii un articol de cinci rânduri într-o revistă de specialitate. Stănculescu. I s-a permis să scrie în reviste de specialitate. Nu mă lăsa pe mine să scriu într-o revistă de aia”.

A dat bani la comisia din pușcărie? El spune că nu. „Sunt niște torționari. Luau șpagă torționarii? Cum să ceară dacă n-au nici cinci bani în buzunar?”.

În închisoare, acesta a avut și un telefon mobil, explicând că deși nu avea voie, a dat pușcăria în judecată și a avut câștig de cauză. Însă, pentru că avea un smartphone, telefon avansat din punct de vedere tehnologic, i s-a refuzat accesul cu el în celulă. „L-au ținut trei zile în fișet și mi-au dat telefonul meu”, a explicat omul de afaceri.

„Nu vreau să mă cert sau să mă fac dușman. Nu am nevoie de un ministru dușman acum. Cum să las poporul meu să știe minciună? Când văd oamenii, au funcții, spun lucruri care nu sunt adevărate? Oamenii ar rămâne cu impresia că aceste cărți sunt furăciuni! Când scrii cartea, scrii pe propria răspundere. Eu răspund pentru ce am scris eu. Știu ce să îi spun dacă vrea să facă bine în pușcării”, a continuat Becali la B1 TV.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Mesaje de felicitare din partea sportivilor români pentru înotătorul David Popovici, medaliat cu aur olimpic
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!