Beizadeaua Frutti Fresh, ajutat de ofiţeri de la Crimă Organizată. DNA cercetează anturajul dubios al lui Victoraş Micula DOCUMENT

Victoraş Micula ar fi fost ajutat într-un proces de doi foști șefi de la Criminalitate Organizată Oradea, iar DNA anchetează această pistă.
Filip Stan
15 oct. 2024, 17:12
Beizadeaua Frutti Fresh, ajutat de ofiţeri de la Crimă Organizată. DNA cercetează anturajul dubios al lui Victoraş Micula DOCUMENT

Victoraş Micula nu merge momentan la pușcărie şi se distrează prin Europa, de unde postează pe TikTok imagini de la petrecerile extravagante. Curtea de Apel Oradea a micşorat la 1 an şi 3 luni de închisoare pedeapsa dispusă de Judecătorie în dosarul în care milionarul este acuzat, printre altele, că a tras cu o armă de asalt de pe un pod din Oradea, ba a și dispus suspendarea sub supraveghere a executării acesteia, pe o perioadă de 2 ani.

Probleme sunt însă în alte dosare ale beizadelei Frutti Fresh. Doi foști șefi de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Oradea au fost plasați sub control judiciar, a anunțat marți, 15 octombrie, Direcția Națională Anticorupție (DNA). Cei doi sunt acuzați că ar fi ajutat fiul unui om de afaceri – pe Victoraş Micula, potrivit ebihoreanul.ro – inventând o adresă care ar fi permis avocaților acestuia să ceară reducerea la jumătate a pedepsei pe care putea s-o primească într-un dosar penal.

Este vorba de Laviniu Poinar, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și de Nicușor Tarău, fost șef al Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Oradea și actual șef al Brigăzii pentru Operațiuni Speciale Oradea.„La data de 23 decembrie 2020, inculpatul Poinar Laviniu Mugurel împreună cu inculpatul Tărău Alin-Nicușor, în calitățile menționate anterior, ar fi emis, deși nu aveau acest drept, o adresă oficială în favoarea unei persoane (fiul unui om de afaceri din județul Oradea), astfel încât acesta din urmă să beneficieze de reducerea la jumătate a limitelor pedepselor într-o cauză penală aflată pe rolul instanței de judecată”, se arată în comunicatul procurorilor.

Informațiile furnizate, se arăta în document, ar fi stat la baza unui dosar penal instrumentat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul teritorial Oradea, finalizat prin trimiterea în judecată a făptuitorilor. Anchetatorii susţin că, în mod normal, Poinar ar fi trebuit să redirecţioneze cererile avocaților lui Micula către DIICOT – Serviciul teritorial Oradea, procurorii fiind singurii care ar fi putut soluţiona o astfel de solicitare din partea avocaţilor, însă nu a făcut-o, „încălcând prevederile legale”.

Poliţista care i-a furnizat lui Victoraş Micula informaţii secrete a fost achitată într-un alt dosar cu aceeaşi acuzaţie. Conform instanţei, fapta nu este prevăzută de Codul Penal

Concret, arată procurorii, la solicitarea avocaților lui Victoraş Micula (inculpat într-un dosar penal judecat atunci de Tribunalul Bihor), cei doi au semnat o adresă prin care arătau că Victor Micula (cunoscut în spațiul public drept Victoraș Micula) i-ar fi ajutat să prindă în flagrant doi traficanți de droguri din Oradea, furnizând informații în acest sens.

com_DNA_-_control_judiciar_ofiteri_Oradea
Din adresa menționată ar fi rezultat că informațiile date de Micula i-ar fi ajutat pe procurorii DIICOT să îi trimită în judecată pe cei doi.
Ulterior, în data de 15 martie 2023, s-ar fi constatat că această adresă nu ar fi fost reală, întrucât datele comunicate de către B.C.C.O. Oradea, prin adresa menționată anterior, au fost infirmate în totalitate de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul teritorial Oradea printr-o altă adresă emisă către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor”, arată Direcția Națională Anticorupție.

Laviniu Poinar este acuzat de trei infracțiuni: abuz în serviciu, uzurparea funcției și uzurparea funcției, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Alin Tărău este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de uzurparea funcției, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și uzurparea funcției.

Victoraș Micula mai scapă de un proces, s-a prescris fapta. Beizadeaua care s-a îmbrăcat în poliţist şi a participat la prinderea unui interlop închide proces după proces

Cei doi au fost plasaţi sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi ţara. Totodată, Poinar şi Tărău trebuie să respecte o serie de obligații, între care să se prezinte ori de câte ori sunt chemați la organul de urmărire penală, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu exercite activități specifice funcțiilor de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (în cazul lui Tarău).

De altfel, luni, la scurt timp după ce a părăsit sediul DNA Oradea, unde i s-au adus la cunoștință acuzația și calitatea de inculpat, comisarul-şef Alin Tărău şi-a înaintat cererea pentru a se pensiona.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bihor.
„Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi inculpați trebuie să respecte o serie de obligații, între care să se prezinte ori de câte ori sunt chemați la organul de urmărire penală, să nu părăsească teritoriul României, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu exercite activități specifice funcțiilor de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (doar în cazul inculpatului Tarău Alin Nicușor)”, mai arată DNA.

Victoraş Micula, fiul milionarului Viorel Micula, este un personaj excentric din Oradea, intrat în vizorul autorităților în mai multe cazuri. În februarie, a fost condamnat în primă instanță la doi ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni legate de deținerea armelor de foc. Acesta a scăpat, însă, de închisoare, după ce la apel i-a fost redusă pedeapsa la un an și trei luni de închisoare, potrivit presei locale.

Victoraș Micula a mai beneficiat de prescripția altor fapte

Pe de altă parte, pe 17 mai, acest an, Victor Micula a fost condamnat, deja, definitiv, la 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării acesteia, pe o perioadă de 2 ani, într-un dosar în care era acuzat că a cumpărat arme şi muniţie pe numele altor persoane şi că a tras cu o puşcă de asalt de pe un pod din Oradea. Prin aceeași sentință, milionarul a fost obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Oradea sau la Mănăstirea Sfintei Cruci.

Merită precizat, însă, că tot prescripţia l-a salvat pe tânărul milionar şi de acuzaţia de instigare la fals în declarații, într-un dosar trimis în judecată în 2022 şi care priveşte încercarea lui Micula jr. de a încasa despăgubiri de 275.000 euro pentru un Mercedes Benz G 500 distrus într-un accident, orchestrat din umbră chiar de el. Procurorii susţineau că Micula şi-ar fi pus amicul să îi arunce mașina într-o prăpastie, lângă Stâna de Vale, iar apoi să mintă la Poliție că a avut un accident, pentru ca el să-şi poată încasa asigurarea.

În 1 martie, acest an, Judecătoria Beiuș a dispus încetarea procesului penal ca urmare a împlinirii termenului de prescriere a faptei. În plus, instanța a observat că firma de asigurări s-a împăcat cu inculpații în timpul urmăririi penale. De altfel, procurorii au și dispus clasarea dosarului pentru infracțiunile de tentativă la infracțiunea de înșelăciune privind asigurările, respectiv instigare la această infracțiune, întrucât compania de asigurări și-a retras plângerea. Sentinţa Judecătoriei Beiuş a rămas definitivă.

DailyBusiness
Noi zile libere pentru români! Vești excelente pentru milioane de angajați
Spynews
Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari cu ultima afacere controversată! De ce a ajuns în această situație
Bzi.ro
Iulia Vântur și Salman Khan, amenințați cu moartea! Prietenul cel mai bun al actorului a fost ucis!
Fanatik.ro
Singura metodă eficientă de a spăla pesticidele de pe fructe și legume: “Chiuveta este mai murdară decât credeți!”
Capital.ro
Avertisment pentru clienții Banca Transilvania. Toată lumea trebuie să declare. Rămâi fără cont
Playtech.ro
Lucian Mîndruță și-a ÎNȘELAT soția acum 15 ani. Abia acum a spus ADEVĂRUL
DailyBusiness
Alertă națională! A fost descoperită o substanță periculoasă găsită în parfumurile brandurilor de lux
Adevarul
Năpasta care îi poate lovi pe turiștii români chiar și în hotelurile de lux și îi urmărește până acasă. „Îți suge sângele și dă coșmaruri cumplite”
wowbiz.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret! Primele declarații ale artistei
Spynews
Câte zile libere legale sunt în anul 2025. Când primesc concediu de la stat agajații români
Spynews
Kate Middleton a încălcat protocolul regal. Ce gest uimitor a făcut prințesa
Evz.ro
Doliu în lumea artistică din România. A murit o cunoscută scriitoare
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
kanald.ro
Un bărbat a fost zărit în sălbăticie, după trei ani de căutări. Tom a fugit de acasă alături de copiii săi, după o ceartă cu soția
Cancan.ro
David Popovici a renunțat la mașinile de la Ion Țiriac. Cum motivează gestul: „Nu pot să…”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Guvernul pune limită. Decizie pentru absolut toți românii care merg în magazine
StirileBZI
Aceste anvelope de iarnă cresc riscul de explozie! De ce nu este bine să le folosiți
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
"Dau să fac un pas, vine tipul spre mine..." Valentin, bărbatul atacat cu ciocanul în Chiajna, mărturii disperate de pe patul de spital
substantial.ro
Propaganda anti-europeană în Republica Moldova: mesajele unui preot ortodox
MediaFlux
S-A AFLAT cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! CUTREMUR în POLITICĂ
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Visuri de diamant: sub praf și speranță – vânătorii de nestemate din Panna