BELGIA – ROMÂNIA 22 IUNIE 2024. Presa britanică ştie deja scorul. CALCULE calificare optimi EURO 2024

Jurnaliștii englezi de la The Hard Tackle au prefațat partida și au oferit un pronostic foarte optimist pentru echipa noastră: 1-1 cu Belgia, rezultat care ne-ar califica în proporție de 99,9% în optimi.
Filip Stan
22 iun. 2024, 14:45
BELGIA - ROMÂNIA 22 IUNIE 2024. Presa britanică ştie deja scorul. CALCULE calificare optimi EURO 2024

BELGIA – ROMÂNIA 22 IUNIE 2024. Surprinzător! Presa britanică a spus cu ce scor se va termina Belgia – România.  Meciul Belgia – România se joacă sâmbătă, de la 22:00, și va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe România TV

România- Belgia se joacă la Pro TV și pe VOYO.

BELGIA-ROMÂNIA LIVE VIDEO PRO TV

Belgia – România, echipe de start
Belgia: Casteels – Castagne, Faes, Debast, Carrasco – Mangala, Onana – Trossard, De Bruyne, Doku – Lukaku
Rezerve: Kaminski, Bakayoko, De Cuyper, De Ketelaere, Lukebakio, Openda, Sels, Theate, Tielemans, Vermeeren, Vertonghen, Vranckx
Absent: Witsel (Accidentat)
Selecționer: Domenico Tedesco

PROTV ONLINE STREAM BELGIA-ROMÂNIA LIVE VIDEO. Meciul decisiv pentru tricolori la Euro 2024. Hai România!

Jurnaliștii englezi de la The Hard Tackle au prefațat partida și au oferit un pronostic foarte optimist pentru echipa noastră: 1-1 cu Belgia, rezultat care ne-ar califica în proporție de 99,9% în optimi.

„Belgienii au fost dezamăgiți în meciul din prima etapă și vor trebui să se îmbunătățească masiv pentru a obține un rezultat pozitiv aici. De cealaltă parte, România e destul de încrezătoare în șansele ei după o evoluție impresionantă cu Ucraina.

Ambele echipe vor fi disperate pentru toate cele trei puncte și e probabil să se anuleze una pe alta. O remiză cu gol de ambele părți pare destul de probabilă între cele două echipe”, a scris sursa citată.

Programul din grupa României la EURO 2024

17 iunie, ora 16:00 ROMÂNIA – Ucraina 3-0
17 iunie, ora 19:00 Belgia – Slovacia 0-1
21 iunie, ora 16:00 Slovacia – Ucraina 1-2
22 iunie, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA, Koln
26 iunie, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt
26 iunie, ora 19:00 Belgia – Ucraina, Stuttgart
Clasamentul Grupei E înainte de Belgia – Româ

CALCULE: România e aproape de istorie. Cum ne calificăm azi în optimile EURO 2024, după meciul cu Belgia
„Tricolorii” se pot califica în optimile de finală ale Campionatului European după a doua etapă a grupelor.

România a început entuziasmant EURO 2024, 3-0 cu Ucraina în prima etapă din grupe. Astfel, „tricolorii” și-au creat niște șanse uriașe de a merge în „optimi”, ceea ce se poate întâmpla
Calculele pentru calificarea directă sunt extrem de simple. România e matematic în optimile de finală dacă o bate pe Belgia. Cu 6 puncte după primele două etape, „tricolorii” ar fi liderii grupei.

România ar fi astfel sigură de unul dintre primele două locuri indiferent de rezultatul cu Slovacia, de pe 26 iunie. Dacă batem Belgia, ne ducem la 6 puncte de adversara de sâmbătă și la 3 de Ucraina. Avem avantajul meciului direct cu ucrainenii, deci nu am mai putea fi depășiți nici de ei.

Situaţia României la Euro 2024, complicată de victoria Ucrainei cu Slovacia. Calculele calificării şi criteriile de departajare în faza grupelor

România e 99% în „optimi” și cu un egal

În orice caz, România trebuie să nu piardă cu Belgia. Și cu o remiză suntem la un pas de „optimi”, nu matematic, dar 99%. În cazul unei remize, „tricolorii” ar face 4 puncte, Belgia ar rămâne cu unul, Ucraina și Slovacia ar avea câte 3.

Cum Belgia și Ucraina se întâlnesc în ultima etapă, nu am putea fi depășiți de ambele echipe, indiferent de rezultatul meciului. Doar una ar putea trece peste noi, în funcție de ce se întâmplă și în partida României cu Slovacia, din ultima rundă.

Situaţia României la Euro 2024, complicată de victoria Ucrainei cu Slovacia. Meciul dintre România și Belgia se va disputa sâmbătă, de la ora 22:00, pe RheinEnergieStadion din Koln. Partida va fi transmisă de Pro TV. În cazul unei victorii împotriva Belgiei, naționala României, condusă de Edi Iordănescu, se va califica în optimile de finală de la Euro 2024, iar cu egal va fi 99% în fazele eliminatorii!

Criteriile de departajare

UEFA a stabilit criterii clare pentru departajarea echipelor în caz de egalitate de puncte. Acestea se aplică în următoarea ordine:

  • rezultatele meciurilor directe între echipele aflate la egalitate de puncte;
  • golaverajul superior în meciurile directe;
  • numărul mai mare de goluri marcate în meciurile directe (dacă sunt trei echipe).

Dacă egalitatea persistă și după aplicarea acestor criterii, iar trei echipe sunt implicate, se reia procesul doar pentru echipele care nu pot fi departajate, urmând criteriile secundare:

  • golaveraj superior în toate meciurile din grupă;
  • numărul mai mare de goluri marcate în toate meciurile din grupă;
  • cel mai mic punctaj disciplinar, calculat pe baza cartonașelor galbene și roșii primite (cartonaș roșu = 3 puncte, cartonaș galben = 1 punct, eliminare pentru două cartonașe galbene într-un meci = 3 puncte);
  • poziția în clasamentul general al calificărilor europene (dacă este cazul echipei gazdă, Germania, se trage la sorți).

Citeşte şi: Cu cât a ajuns să se vândă un bilet la meciurile României de la Euro 2024. Un fan oferă o maşină pentru patru bilete!

Departajarea echipelor clasate pe locul 3

Cele mai bune patru echipe clasate pe locul 3 în grupe se califică și ele în optimile de finală. Criteriile pentru departajarea acestora sunt diferite:

  • numărul total de puncte obținute;
  • golaverajul;
  • numărul de goluri marcate;
  • numărul de victorii
  • criterii disciplinare (similare cu cele de mai sus);
  • poziția în clasamentul general al calificărilor europene, dacă este necesar.

Astfel, situația României în Grupa E este strâns legată de rezultatele din ultima rundă și de criteriile de departajare stabilite de UEFA. Meciul împotriva Belgiei va fi decisiv pentru calificarea în optimile de finală, iar tricolorii trebuie să fie pregătiți pentru orice scenariu în ceea ce privește departajarea echipelor aflate la egalitate de puncte.

Andrei Rațiu a făcut înconjurul planetei prin această ipostază din România – Ucraina 3-0. Foto: Imago

Dacă am termina pe locul 3 cu 4 puncte, am fi 99% calificați în „optimi”. Până acum, de la introducerea acestui sistem, în 2016, nicio echipă care a terminat grupa cu 4 puncte la EURO nu a ratat calificarea în optimile de finală.


Pentru România, ar putea fi a doua calificare în fazele finale ale unui Campionat European, după cea din 2000, când am ajuns în „sferturi”. Turneul final avea atunci 16 echipe. Ne-am calificat mai departe dintr-o grupă cu Portugalia, Germania și Anglia.

Polonia, prima națională eliminată de la Euro 2024
Din calculele pentru optimile de finală a ieșit până în acest moment o singură națională. Polonia, învinsă vineri de Austria, scor 1-3, nu mai poate părăsi ultima poziție a grupei D.

Franța și Olanda au remizat în meciul direct, prima „remiză albă”, și sunt gata să meargă împreună în optimile de finală. Austria stă la pândă.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'