Belgia – România online 2024. Anunţul FRF înainte de meciul decisiv din grupele Euro 2024, ce se întâmplă cu selecţionerul Iordănescu

Iordănescu trebuie să continue la echipa națională. Șefii Federației pun presiune pe selecționer după victoria cu Ucraina, mai ales că lui Iordănescu îi expiră contractul după Euro.
Filip Stan
20 iun. 2024, 09:12
Belgia - România online 2024. Anunţul FRF înainte de meciul decisiv din grupele Euro 2024, ce se întâmplă cu selecţionerul Iordănescu
Nicolae Stanciu, cel mai bun fotbalist la Gala Fotbalului Românesc 2023. Edward Iordănescu, antrenorul anului 

Belgia – România online 2024. Tehnicianul în vârstă de 46 de ani, Edward Iordănescu,  a ajuns la 25 de meciuri pe banca naționalei României și a intrat între primii 10 selecționeri din istorie, depășindu-l pe Cosmin Contra (24).

Primul în această ierarhie este chiar tatăl său, Anghel Iordănescu, cu 100 de jocuri în 3 mandate diferite (1993-1998, 2002-2004, 2014-2016).

Fotbaliștii naționalei și șefii Federației îl roagă pe Iordănescu să rămână selecționer. Mai ales după debutul senzațional de la EURO, 3-0 cu Ucraina.

Însă, până la meciul României de sâmbătă, la Koln în Germania, scoțienii sunt iar vedete. Suporterii înfocați au invadat orașul, așa cum au făcut și la Munchen, și au ținut-o toată ziua într-o petrecere. Nici adversarii elvețieni nu par mai rușinoși.

Belgia – România online 2024. Mihai Stoichiță: Eu cred că ar face o mare greșeală să nu continue, pentru că valul de simpatie, respect, iubire, tot ce vrei tu, l-ar cam obliga să facă treaba asta”.

Citește și

Edi Iordănescu a calificat națională la Euro după 8 ani și a reușit cea mai clară victorie din istorie la un turneu final, 3-0 cu Ucraina. Marius Marin: ”Mister este cel mai pregătit antrenor pe care l-am avut până acum, pentru că este obsedat de tot ce se întâmplă în fotbal”.

Fotbaliștii naționalei pregătesc meciul cu Belgia de la Koln, unde speră să fie susținuți din nou 30.000 de suporteri.

Adrian Rus: ”La imn mi-au dat lacrimile, ceva incredibil, îmi doresc și când ne întoarcem în București să fie aceeași atmosferă”.

Până la meciul nostru, alții au emoții: Suporterii elvețieni și scoțieni au ocupat centrul vechi al orașului german Koln. Foarte prietenoși unii cu ceilalți, susținătorii celor două echipe au stat împreună la terase unde au băut bere rece și au cântat.

Până la marea înfruntare fotbalistică de pe teren dintre Scoția și Elveția a avut loc confruntarea suporterilor.

Elvețienii și scoțienii au luat cu asalt centrul orașului Köln și s-au luptat din greu cu multe halbe de bere. Au cântat și au dansat încontinuu. A fost o distracție dusă la maximum.

SCOŢIA – ELVEŢIA 1-1. Remiza care ajută România şi Ţara Cantoanelor

Cei mai zgomotoși au fost de departe scoțienii, mai ales că au cântat și la cimpoi. O scoțiancă s-a oprit să ne arate că iubește România. Este sigură că, sâmbătă, echipa noastră națională va bate Belgia. Ea a pus pe telefon melodia ”Made in Romania”.

Alte câteva mii vor putea să urmărească meciul în zonele special amenajate. Având în vedere numărul mare de microbiști, autoritățile au deschis astăzi un al treilea Fan Zone pentru scoțienii și elvețienii care nu au prins bilete.

Declarații Mihai Stoichiță înainte de România – Belgia + verdict despre contractul lui Edi Iordănescu la națională 

România a început cu dreptul Campionatul European din 2024, găzduit de Germania și transmis în direct la Pro TV, Pro Arena și pe VOYO. Naționala a învins-o cu 3-0 pe Ucraina și se situează în clipa de față în vârful Grupei E de la EURO 2024.

Înainte de România – Belgia, Mihai Stoichiță a vorbit fără menajamente despre situația de la echipa națională, dar și despre selecționerul Edward Iordănescu, despre care a spus că și-ar dori să continue la prima reprezentativă și după ce se va încheia Campionatul European.

”Am visat și înainte de meciul ăsta așa că ne permitem să visăm în continuare. Ce-mi place e că zilele premergătoarele jocului arată ca cele premergătoare meciului cu Ucraina. Rezultatul nu pot să preved. Vreau să aducem o bucurie. În orice caz, din ce văd eu și modul în care s-au comportat după meci băieții ăștia… Să pleci singur, să nu-ți spună nimeni nimic, să te duci să te culci la 12 noapte. Să bei doar un pahar de vin sau doar o bere… Spune foarte multe! Probabil că lotul ăsta, maturizarea pe care au căpătat-o de-a lungul timpului… Și cei mari sunt exemple, dar și cei tineri sunt exemple. Probabil că simbioza asta de profesionism duce la ce ați văzut la meciul trecut.

Meciul poate fi urmărit LIVE STREAMING AICI

Edi este catalizatorul lucrurilor care se întâmplă la nivel de echipă, la nivel de națională. Dacă vă aduceți aminte, și Rădoi și Contra erau niște tipi extrem de corecți în relația cu jucătorii. Continuatorul e Edi. Nu poți să nu-i menționezi pe Rădoi și pe Contra, dar și pe Daum. Trebuie să-i scot și pe ei în evidență că au pus umărul la construirea acestei echipe.

Revenim la prezent. Să dea Dumnezeu să nu se accidenteze. Modul cum se antrenează… Până la limita rupturii musculare. Atât de mult au pus suflet în antrenamentul de ieri. Și cei care nu au jucat titulari sau mai puțin. Cu excepția lui Mihăilă care a fost menajat. Acum va face 100% antrenamentul. Este lăudabil să vezi oameni care vor prin concurență loială să joace la echipa națională a României. E cel mai îmbucurător lucru. Nu sunt lucruri spectaculoase. Programul e același zi de zi. Nu e încălcat.

În decembrie am spus că ne calificăm pentru că-i cunosc foarte bine. Nu se poate să nu explodăm o dată și o dată. La nivel de U21 am fost o echipă care a fost la nivelul echipelor bune din Europa. De ce nu am fi și la echipa națională mare? Mai ales când poți beneficia de jucători care au valoare? Simbioza e foarte reușită și asta e singura explicație: faptul că au explicat. Meciul cu Ucraina a fost cel mai important. Pe meciul ăsta ne putem clădi visele în continuare. Dacă nu câștigam, poate eram mai puțin optimiști. Dar, dacă s-a întâmplat asta în mecuil cu Ucraina este o bază pentru următoarea calificare.

David Popovici a luat din nou medalia de AUR în finala Europenelor de Natație, la 100 m liber

Eu zic că este o generație de români. Ce a reușit această națională a reînviat spiritul de românism. Să ai 40 de mii de oameni la unison, să vezi scene emoționante în tribună, această uniune dintre teren și spectatori români nu am mai văzut de mult. Asta înseamnă că încă avem resurse să ne manifestăm patriotismul. Nu fals, sincer. Și eu m-am simțit mândru, că eram acolo, făceam parte împreună cu dumneavoastră din asistenții de spectacol. Vă dați seama că e emoționant. Să vezi că ești tratat așa cum meriți. Domnule, respectăm valoarea atunci când ne aduce imaginea.

Mă tot uit pe publicații internaționale. Am citit și în Anglia. Franța. Nu vă supărați, este ca pe vremea lui Gică Hagi. Pe vremea Nadiei. Să fii băgat în seamă de națiuni care ne sunt superioare din multe puncte de vedere.

(n.r. unde s-a produs schimbarea acestei generații?) Au căpătat experiență și încredere. Și lui Edi i-a fost încrederea acordată. Nu trebuie să ne ascundem. A fost un moment de cumpănă în care se punea problema unei încheieri de colaborare. Curajul pe care l-am avut a fost răsplătit cu această prezență la acest Campionat European. Eu am zis, cred că e vorba despre maturizarea care e perfect normală. Așa cum au jucat, nu la echipe mari, dar într-un campionat italian, scoțian, chiar și acolo la arabi. Dacă se duce Ronaldo acolo să joace îmi pun și eu întrebarea: de ce nu se duc și alții să joace?

(n.r. E dator Edi să continue?) Nu, nu e dator cu nimic. Dar, eu cred că ar face o mare greșeală dacă nu ar continua. Respect iubire, tot ce vrei tu. L-ar cam obliga să facă treaba asta. Bine, nu e timpul să ținem cont de inimă, ci și de minte. Eu cred că va fi determinat să continue. Se poate discuta și după acest turneu o eventuală continuare. Părerea mea? S-ar grăbi să plece în altă parte”, a spus Mihai Stoichiță.

Lotul României pentru EURO 2024
PORTARI: Horațiu Moldovan (Atlético de Madrid), Florin Niță (Gaziantep), Ștefan Târnovanu (FCSB)

FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Radu Drăguşin (Tottenham), Vasile Mogoş (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Bogdan Racovițan (Rakow), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Adrian Rus (Pafos)

MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Ianis Hagi (Alavés), Marius Marin (Pisa), Răzvan Marin (Empoli), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Gaziantep), Nicolae Stanciu (Damac), Adrian Şut (FCSB)

ATACANȚI: Denis Alibec (Muaither), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Florinel Coman (FCSB), Denis Drăguş (Gaziantep), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), George Puşcaş (Bari)

Edward Iordănescu, în Top 10 selecționeri ai României

Ce a reușit Edward Iordănescu pe banca României:
– calificarea la EURO 2024 de pe primul loc, neînvins, dintr-o grupă cu Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra.
– 13 meciuri oficiale consecutive fără înfrângere.
– a doua victorie a României la un Campionat European (după 3-2 contra Angliei la EURO 2000) și cel mai clar succes de la toate turneele finale la care am fost prezenți.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru duminică, 30 iunie 2024. Gemenii vor avea parte de dezamăgiri în dragoste
Capital.ro
Devine interzis pentru proprietarii de terenuri. Legea îi obligă. Va intra în curând în vigoare
Playtech.ro
ȘOC! Familia Ciolacu, nași de cununie pentru Anda Adam. Rochia nașei a atras TOATE privirile
DailyBusiness
Cât costă benzina și motorina la final de lună? Noi scumpiri de la 1 iulie
Adevarul
Patru greșeli pe care le fac turiștii în Istanbul, cel mai vizitat oraș din lume. Transport între continente la 1 euro VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Ce tragedie. Marele actor a plecat. Toată planeta îl plânge
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc
Cancan.ro
Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o rostească de Sfântul Petru și Pavel. Te scapă de necazuri
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
EXCLUSIV: Imagini cu Alexandra în rochie de mireasă. Părinții au decis să o înmormânteze în rochie albă pe fata care a fost ucisă cu sălbăticie de propriul iubit
Capital.ro
Rămâi pe loc fără permis de conducere! Legea se aplică pentru toți șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
substantial.ro
Zece persoane urmărite internațional au fost aduse înapoi în România
MediaFlux
Putin AMENINȚĂ România! Pregătește o CONFRUNTARE DIRECTĂ
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?