Hidratează
Recomandați mai ales vara, când ne deshidratăm mai ușor, castraveții sunt o alegere ideală. Pot ajuta la refacerea organismului în urma efortului fizic și la înlocuirea lichidelor pierdute, hidratând la fel de bine și mai rapid decât apa.
2. Protejează creierul
Castravetele are în componența sa fisetină, un flavonoid cu puternic rol antiinflamator, foarte important pentru menținerea sănătății creierului. Acesta ajută la îmbunătățirea memoriei și protejează celulele nervoase de procesul de îmbătrânire, cât și de boala Alzheimer.
Reduce riscul de cancer
Conține polifenoli (ligani), care ajută la diminuarea riscului apariției cancerului uterin, ovarian, de sân și de prostată.
Recomandat în curele de slăbire
Bogat în fibre și apă, castravetele este un aliment cu un conținut caloric scăzut, având 15 calorii la 100 de grame. Fibrele solubile din componența castravetelui induc senzația de sațietate. În plus, restabilește pH-ul din stomac.
Calmează arsurile solare
Poate fi un bun înlocuitor al oricărei creme hidratante, de aceea este atât de popular în industria produselor cosmetice. Dacă ai pielea uscată, subțire, predispusă la apariția ridurilor, poți folosi câteva felii de castravete cu care să îți masezi pielea, acestea ajutând și la calmarea arsurilor apărute din cauza expunerii la soare.
Info
Nelipsit din majoritatea salatelor, castravetele poate fi consumat și sub formă de suc, ca atare, sau ca supă rece, în combinație cu iaurt, având efect răcoritor.
Susține sănătatea inimii
Datorită potasiului, care ajută la scăderea nivelul tensiunii arteriale și acționează ca un electrolit, controlează impulsurile transmise către nervi, contracțiile mușchilor și funcția inimii.
Citește și: Castravetele este cel mai bun diuretic natural pe clicksanatate.ro.