Ghimbirul contine vitaminele A, C, E, B, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sodium, fier, zinc, calciu si betacaroten. Ca urmare, acesta are proprietati antigreturi, antispasmodice, antifungice, antiinflamatorii, antiseptic, antibacteriene, antivirale.
Iata 5 beneficii miraculoase ale ghimbirului.
1. Linisteste stomacul
Ghimbirul ajuta la relaxarea muschilor intestinali si previne aparitia gazelor si a balonarii. Ginger-ale (sau berea de ghimbir) este un preparat asemanator socatei foarte eficace in linistirea stomacului.
Citeşte şi Mit sau adevăr? Leacuri băbeşti studiate de medicină
Iata o reteta pe care o poti prepara in casa.
O cantitate suficient de mare de ghimbir se spala, se curata si se marunteste. Apoi se adauga intr-un vas cu apa peste care se rade coaja de la o jumatate de limeta. Fierbe si clocoteste timp de 15 minute. Adauga zahar si clocoteste din nou pana cand se reduce lichidul. Cand siropul este gata ia-l de pe foc si lasa-l sa se raceasca. Strecoara, iar cand este la temperature camerei, pune-l in recipiente etanse. Se poate pastra la frigider pana la doua saptamani. Ca sa pregatesti un ginger ale, toarna un sfert de ceasca din siropul de masi sus peste cuburi de gheata, apoi adauga o ceasca de apa minerala.
2. Previne raceala si gripa
Ghimbirul ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva bolilor si este un remediu natural pentru raceala si gripa. Fierbe doua linguri de pudra de ghimbir sau doua linguri de ghimbir proaspat razuit in doua cesti de apa fierbinte si inhaleaza aburii pentru a alina congestiile nazale, precum si alte simptome ale gripei si racelii.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO