Graviola creste in zonele tropicale si subtropicale si este un arbore vesnic verde. Graviola are un rol extrem de important in cresterea gradului de imunitate a organismului. Acest arbore este o sursa naturala bogata in vitamine, fibre, antioxidanti, peptide si uleiuri esentiale. Mai mult decat atat, graviola are peste 100 de fitochimicale acetogenine diferite, scrie biosinergie.ro.
In ceea ce priveste acest copac, totul se poate folosi: frunze, seminte, coaja, fructele si radacinile.
Frunzele din care se face ceaiul de graviola sunt folosite pentru dureri de cap si insomnie. Acestea contin si antioxidanti cunoscuti in lupta impotriva inflamatiilor.
Mod de preparare. Se pun 5-7 grame frunze de Graviola pisate intr-o cana de sticla sau ceramica, peste care se adauga 250 – 350 ml apa fiarta. Ceaiul se acopera si se lasa la infuzat 30 – 45 minute. Se strecoara si se poate consuma cald sau rece. Pentru indulcire, puteti adauga dupa gust si: stevie, sirop de agave sau miere.
Pe zi, se pot consuma intre una si trei cani. Este recomandat ca ceaiul de graviola sa fie consumat cu 30 minute inainte de masa. Este important ca ceaiul sa fie utilizat pe perioade scurte de timp, de exemplu, 1-2 luni.
Ceaiul trebuie pastrat departe de caldura, lumina si umiditate. A nu se lasa la indemana copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata (3 cani).
Citeşte şi Un FRUCT poate distruge tumorile canceroase rezistente la chimioterapie