Beneficiile mai puțin știute ale mandarinelor. Cum este bine să le consumăm

Beneficiile mandarinelor sunt mai puțin cunoscute, cu toate că acestea se numără printre fructele favorite în timpul iernii.
Alina Costache
24 nov. 2024, 16:24
Beneficiile mai puțin știute ale mandarinelor. Cum este bine să le consumăm

Beneficiile mandarinelor sunt mai puțin cunoscute, cu toate că acestea se numără printre fructele favorite în timpul iernii. Mandarinele reprezintă un tip de fruct citric care face parte din familia Rutaceae, având originea în sud-estul Asiei. Însă, de-a lungul timpului, acestea s-au răspândit în întreaga lume și sunt cultivate în zone care au un climat temperat sau subtropical. Aceste fructe sunt asemănătoare cu portocalele, dar sunt mai mici și au o coajă mai subțire și mai ușor de curățat.

Citește și: De ce se vând portocalele în plase de culoare roșie. Este ”trucul” perfect pentru a face oamenii să le cumpere!

Beneficiile mandarinelor. Motivele pentru care trebuie să le consumăm în sezonul rece

Mandarinele sunt deseori apreciate pentru gustul lor și dulce, dar și pentru textura suculentă. Mandarinele au o sursă bogată de vitamina C, fibre și antioxidanți, ceea ce le face să devină o opțiune sănătoasă în dieta zilnică a fiecărui om. Există diverse soiuri de mandarine, cum ar fi: mandarinele clementine, mandarinele satsuma și mandarinele tangerine, fiecare având caracteristici și arome specifice. În același timp, mandarinele pot fi consumate ca atare sau pot fi utilizate în mai multe rețete, inclusiv în deserturi, salate de fructe, sosuri sau chiar preparate culinare.

Mandarinele au mai multe beneficii, printre care se numără:

  • Întărirea imunității

Dacă vreți să vă mențineți sistemul imunitar în formă, mandarinele sunt aliatul perfect. Prin conținutul lor ridicat de vitamina C, acestea ajută organismul să facă față mai ușor virușilor și bacteriilor. O mandarină pe zi poate întări semnificativ apărarea naturală a organismului.

  • Ajută digestia

Mandarinele sunt bogate în fibre, ajutând la prevenirea problemelor precum constipația. De asemenea, fibrele joacă un rol esențial în menținerea unui echilibru sănătos al bacteriilor din intestin.

  • Stimularea producției de colagen

Consumul regulat de mandarine duce la stimularea producției de colagen. Asta, datorită nivelului ridicat de vitamina C regăsit în mandarine. Astfel, pielea va deveni mai elastică și mai proaspătă. Fructele protejează pielea și de efectele nocive ale radicalilor liberi, încetinind procesul de îmbătrânire.

  • Reglarea tensiunii arteriale

Potasiul, regăsit în mandarine, este important pentru reglarea tensiunii arteriale. Acesta susține funcțiile inimii și ale sistemului vascular, reducând riscul de hipertensiunee arterială și alte boli cardiovasculare.

  • Îmbunătățirea vederii

Mandarinele sunt o sursă excelentă de vitamina A, care susține sănătatea ochilor. Consumul de mandarine poate reduce riscul bolilor degenerative ale retinei.

Citește și: Mihaela Bilic, despre cum să alegem fructele la magazin. Care e diferența dintre fructele climaterice și cele non-climaterice: „Felul în care se coc fructele nu e deloc întâmplător”

DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Spynews
“Oxicomana lui Vlad Pascu”, postare sfâșietoare, după moartea suspectă a lui Rareș. Cine l-ar fi găsit decedat în casă
Bzi.ro
Dan Capatos, de urgență pe masa de operație! „Anestezie totală, intubare…”
Fanatik.ro
Șase zodii primesc sprijin total și binecuvântare divină în Joia Mare. Berbecii și Leii renasc din propria cenușă
Capital.ro
Se interzic plățile? Anunț pentru toți românii cu carduri Visa și Mastercard: Pentru orice eventualitate...
Playtech.ro
Concediu de creștere copil. Cum poţi fi sancţionat de stat pentru acest ajutor primit
DailyBusiness
Cel mai mare producător de carne din România iese din supermarketuri și își deschide propriul magazin. De unde își pot alimenta frigiderele românii
Adevarul
Imagini tulburătoare din locuința lui Gene Hackman și a soției sale, făcute publice de autorități: mizerie, șobolani și urme de sânge
wowbiz.ro
Ultimele imagini cu Rareș Ion, prietenul lui Vlad Pascu, înainte de a fi găsit mort în casă. Tânărul de 20 de ani s-a filmat într-o ipostază tulburătoare
Spynews
A pus punctul pe i! Decizia radicală a Georgianei Lobonț în legătură cu familia ei. Nu mai vrea niciodată să treacă prin asta!
Spynews
Ce decizie a luat Sânziana Negru pentru casa ei din Moldova. A făcut schimbări majore de când a început lucrările: “M-am speriat când am văzut”
Evz.ro
Metoda simplă de uscat haine. Procesul e surprinzător
Ego.ro
EXCLUSIV Dana Roba, planuri nebunești cu iubitul, de Paște! ”Am să-i arăt...”
Prosport.ro
FOTO. Teodora Stoica, imagini fabuloase din Japonia. A fost la templul acoperit cu foiță de aur
kanald.ro
Un al treilea angajat a fost găsit mort la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, lucra la Terapie Intensivă
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Se schimbă permisul de conducere auto. Ordin direct de la UE. Cine sunt șoferii care trebuie să-l înlocuiască
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
stirilekanald.ro
Mama Alexandrei, răpusă de durere la priveghi: ”E o sfârșeală în ea, n-am cuvinte”
Noi detalii ies la iveala in cazul celor doi tineri rezidenti, de la Spitalul Sfantul Spiridon, din Iasi, care s-au stins unul dupa celalalt…. Dezvaluirile facute de colegii lor de la spital
MediaFlux
O nouă reformă a pensiilor. Schimbare majoră pentru toți pensionarii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Semnificațiile zilei de azi: Miercurea Trădării, ziua în care iubirea a fost vândută pe 30 de arginți