Dintre toate tipurile de lapte de origine animală, laptele de măgăriță este un produs foarte similar cu laptele de mamă, motiv pentru care poate fi consumat chiar și de către cei mici.
Laptele de măgăriță este bogat în aminoacizi și în seleniu. De asemenea, ajută la prevenirea leziunilor radicalilor liberi și este important în detoxifierea ficatului. Studiile au arătat că cei care suferă de autism răspund mai bine, în majoritatea cazurilor, la laptele de măgăriță.
Pentru combaterea efectelor îmbătrânirii precoce. Laptele de măgăriță este un lapte cu un conținut bogat de vitamine A și E, vitamine care ajută la menținerea aspectului tânăr și frumos al pielii.
Pentru îmbunătățirea metabolismului. Laptele de măgăriță conține o cantitate foarte mare de antioxidanți și acizi grași omega-3, foarte buni pentru reglarea metabolismului.
Pentru tratarea simptomelor cauzate de alergii. Laptele de măgăriță este un produs natural hipoalergenic, pe care, conform studiilor, îl tolerează aproximativ 90% din bebelușii cu alergi alimentare. În plus, este foarte ușor de băut pentru că nu are miros, dar și foarte hrănitor, contribuind în tratamentul simptomelor cauzate de alergii.
Pentru sănătatea inimii și a creierului. S-a descoperit că laptele de măgăriță este bogat în lizozimă, o enzimă antibacteriană, care contribuie la menținerea sănătății organelor interne prin protecția lor împotriva agenților patogeni.
CITEȘTE ȘI: Sigur nu știai asta! De ce este bine să mâncăm icre! Ce efect au asupra inimii și creierului
Cum laptele de măgăriță are o serie de proprietăți uimitoare asupra pielii, se spune că frumoasa Cleopatra avea o turmă de 700 de măgari pentru a-și putea permite să facă baie în lapte de măgăriță în fiecare zi. Și despre Hipocrate de asemenea, un geniu considerat părintele medicinei, se spune că recomanda laptele de măgăriță pentru diverse afecțiuni ale pielii, dar și pentru tratarea bolilor respiratorii.