Laptele bătut îmbunătățește procesul de digestie, imunitatea, elimină toxinele din crop, reduce alergiile, nivelul de stres și ține sub control colesterolul,
Culturile bacteriene din laptele fermentat, analizate în laboratoare de experți, pot ajuta stomacul să digere mai ușor alimentele și să prevină constipația, balonarea și crampele. De asemenea, laptele acru conține mai puțină lactoză, ceea ce-l face ideal pentru persoanele care au intoleranță la lactoză.
Cercetările au relevat că laptele bătut poate sprijini stimularea funcției ficatului și a pancreasului. Astfel, acest produs ajută la eliminarea mai multor toxine din organism.
Laptele fermentat posedă o gamă largă de nutrienți, vitamine și ingrediente active necesare sistemului imunitar, printre care vitamina A, zinc, potasiu, seleniu, calciu și iod. Astfel, ești suficient de bine „blindat” în fața bolilor.
Persoanele alergice pot consuma fără probleme laptele bătut, un produs cu efect benefic asupra celor cu diverse afecțiuni.
Consumul regulat de lapte bătut poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol nociv. În plus, poate îmbunătăți sănătatea inimii și poate reduce riscul de infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.
Consumul de lapte bătut, slab în conținutul de grăsimi, ajută la slăbire, accelerând metabolismul. În plus, conține numeroși nutrienți și este sățios.
În actualul context socio-economic, nivelul de stres al populației a crescut puternic, susțin psihologii. Astfel, numărul persoanelor depresive a crescut într-un ritm accelerat. Pentru reducerea nivelului de stres ajută chiar laptele bătut, care conține vitamina B.