Beneficiile necunoscute ale delicioaselor păstăi de fasole verde asupra corpului uman

Păstăile de fasole verde sunt pur si simplu imaturele seminţe de fasole (Phaseolus vulgaris) din familia Leguminosae Papilionaceae. Delicate şi adorate de către tineri şi bătrâni, ele fac parte din toate alimentaţiile (vegetariane şi nu numai), şi sunt culese şi consumate împreună cu seminţele încă în embrion.
Iulian Tudor
28 mai 2014, 11:34
Beneficiile necunoscute ale delicioaselor păstăi de fasole verde asupra corpului uman

Păstăile de fasole verde au proprietăţi foarte diferite de alte legume: conţin foarte puţine calorii (maxim 30 la 100 de grame), puţini carbohidraţi şi puţine proteine, sunt bogate în fibre care garantează regularitatea intestinală, purifică organismul şi protejează mucoasa colonului, reduc timpul de expunere şi contactul pereţilor la substanţele toxice şi scad nivelul de colesterol în sânge, scrie epochtimes-romania.com.

Citeşte şi Socant! 4 alimente sanatoase, dar totodata otravitoare. Sigur le consumi frecvent!

Fasolea verde conţine o cantitate foarte mare de apă (circa 90%) şi este o sursă bună de acid folic (care previne defectele tubului neural ale fătului) şi care împreună cu vitamina B12 este esenţial pentru sinteza ADN-ului şi pentru diviziunea celulară.

Este, de asemenea, bogată în vitamina C un nutrient esenţial, implicat în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic şi al anumitor aminoacizi, în neutralizarea radicalilor liberi şi a nitrozaminelor, în reacţii imunologice, care facilitează absorbţia fierului la nivelul tubului digestiv.

Citeşte şi Câte calorii are o felie de pâine în funcţie de sortiment

Fasolea verde conţine fier, magneziu, calciu, mangan şi potasiu, elemente esenţiale pentru metabolismul organismului. Compoziţia de mangan este un co-factor esenţial într-un număr de enzime importante în producţia de energie şi apărarea antioxidantă a organismului, iar potasiul reglează lichidele în exces din corp, combate efectele negative ale sodiului şi ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Fasolea verde este aliatul dietei şi siluetei, fiind diuretică, previne retenţia de apă şi facilitează eliminarea toxinelor, fiind mult mai digerabilă, cauzând mai puţină flatulenţă. Fiind răcoritoare pentru tractul gastro-intestinal şi re-mineralizantă, fasolea este recomandată pentru cei care suferă de anemie, pentru diabetici (datorită aportului mic de carbohidraţi) şi pentru cei care suferă de constipaţie.

Fasolea verde este foarte versatilă în bucătărie fiind folosită ca un ingredient pentru paste şi pentru omlete delicioase, poate fi combinată cu alte legume ca garnitură sau poate însoţi diferite feluri de mâncare cu crustacee, cât şi antreurile din peşte şi carne. Spre deosebire de fasole, care poate fi păstrată uscată, păstăile de fasole verde trebuie să fie congelate proaspete sau fierte şi apoi congelate, cât şi păstrate în frigider într-o pungă sigilată, pentru a fi consumate în maximum 4-5 zile. La „Articole pe aceeaşi temă” puteţi viziona câteva reţete româneşti delicioase.

DailyBusiness
Vortex polar în România! ANM anunță prognoza meteo până pe 9 decembrie 2024
Spynews
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Bzi.ro
Fosta vedetă din România a ajuns fără dinți în gură! Cerșește în Anglia și își reneagă familia!
Fanatik.ro
Orașul din Europa în care trăiesc cei mai mulți români, după București și Chișinău. Comunitatea lor este de peste jumătate de milion de oameni, mulți și-au deschis afaceri aici, unii trimit și bani înapoi în țară
Capital.ro
Obligatoriu dacă schimbi buletinul! O nouă cerință intră în vigoare din 2025
Playtech.ro
Fiica lui Adi Minune, gravidă la două luni de la divorț? Karmen, mesaj direct: „Lăsați-mă să fac ce vreau”
DailyBusiness
Se dau 44.000 de euro GRATIS. Ce dosar trebuie să depui
Adevarul
Semnul demenței care se vede când urci scările. Tendința care ar trebui să dea de gândit
wowbiz.ro
Ce a trăit Raluca Pastramă alături de Ibrahim Ibru! Motivul pentru care s-a căsătorit cu el, deși a știut de la început că face o greșeală: „M-am simțit dorită. Cu Pepe nu am simțit niciodată dragoste extraordinară”
Spynews
Mihaela Borcea, primele declarații despre cererea în căsătorie! Când are loc nunta și cum arată inelul pe care l-a primit de la Sorin
Spynews
Temperaturile extreme au făcut primele victime în România. Doi bărbați au murit de frig în Harghita
Evz.ro
Atacurile cibernetice sunt mai frecvente ca niciodată. Escrocii folosesc ingineria socială
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
kanald.ro
Un polițist din Timiș, în vârstă de doar 21 de ani, a decedat la serviciu. Tânărul a fost găsit inconștient în toaleta secției
Cancan.ro
Vedeta care a sărăcit după un mare scandal! Acum locuiește la o fermă unde crește capre și cultivă legume
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Statul returnează banii. Decizie obligatorie în România. Cine primește banii înapoi de la Guvern
StirileBZI
De ce se aprinde becul roșu de la congelator: Care sunt cele mai frecvente cauze și ce poți face
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
stirilekanald.ro
VIDEO El este polițistul care a murit chiar în secție! Flavius avea doar 21 de ani. Care este cauza decesului: „Un om tânăr, muncitor, mereu dornic să înfrunte provocările”
substantial.ro
Noul mecanism de raportare în România vizează conținutul ilegitim de pe rețelele sociale
MediaFlux
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Time Out a numit cele mai neglijate destinații turistice din Europa de vizitat în 2025. Un oraș din România este pe locul 9