Risc de crampe musculare
Sarea este importantă pentru buna funcţionare a muşchilor, pentru că previne apariţia crampelor musculare. De asemenea, sarea este benefică şi pentru buna funcţionare a glandei tiroide. Asta deoarece ajută la suprimarea excesului de cortizol, cunoscut drept hormon al stresului.
Din cauza sodiului pe care-l conţine, sarea poate creşte tensiunea arterială. Membrii Agenţiei pentru Standarde Alimentare din SUA recomandă un consum de cinci-şase grame de sare pe zi, pentru a preveni hipertensiunea, dar şi apariţia altor afecţiuni.
Bună pentru hipotensivi
Este important să introduci sarea în alimentaţie, dacă suferi de hipotensiune. Persoanele care au tensiunea mică trebuie să mănânce puţţin mai sărat, pentru că ajută la creşterea valorii tensiunii. Cei care au tensiunea mică pot să resimtă simptome precum stări de slăbiciune, ameţeli, lipotimie.
Citeşte şi Motive să ai în casă o veioză din sare de Himalaya
Menţine mucoasa stomacului sănătoasă
Organismul nostru are nevoie de sare pentru a menține pH-ul mucoasei stomacului. Astfel, ai parte de o digestie corespunzătoare. Sarea ajută, de asemenea, la scăderea secreţiei de adrenalină, un un hormon de stres.
Îmbunătăţeste calitatea somnului
Sarea are proprietăţi antistres datorită suprimării hormonilor de stres şi cresterea ratei metabolice. Acest lucru ar putea explica de ce mulți oameni au raportat că o dietă cu conținut scăzut de sodiu interferează cu somnul și o cantitate adecvată de sare îmbunătăţeşte calitatea somnului.
Ajută la hidratare
În zilele caniculare, când o persoană transpiră mult, este foarte important să consume sare. Asta pentru că asigură menţinerea hidratării organismului, dar are şi efect de neutralizare a acizilor rezultaţi în urma proceselor metabolice.