MARIOARA MURĂRESCU a murit. „Nu accepta, de exemplu, dacă prezentai un cântec din Muntenia, să fii îmbrăcat cu un costum din altă zonă”, a spus Sinulescu. El a adăugat că Marioara Murărescu, care a murit în noaptea de joi spre vineri, a fost mereu „o mână de fier” care a promovat doar folclorul autentic: „A ţinut mereu steagul sus, nu a făcut rabat de la calitate, de la folclorul adevărat”, a spus artistul.
Benone Sinulescu şi-a amintit că prima dată a întâlnit-o pe Marioara Murărescu în urmă cu mulţi ani, când aceasta i-a luat un interviu la radio.
CITEŞTE ŞI Gheorghe Turda: Marioara Murărescu a fost o mare valoare a folclorului românesc
„Marioara Murărescu a ştiut să se respecte şi, respectându-se pe ea, a respectat şi publicul”, a subliniat Sinulescu.
Cântăreţul a spus că ultima dată când a vorbit cu realizatoarea tv a fost în urmă cu două săptămâni, când a încurajat-o pe Marioara Murărescu, care era internată în spital. De asemenea, artistul a ţinut să remarce talentul Marioarei Murărescu de a descoperi, de-a lungul timpului, artişti care au devenit ulterior nume celebre ale genului precum Drăgan Muntean şi Nicolae Furdui Iancu.
Realizatorul tv Marioara Murărescu a murit în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 66 de ani.
MARIOARA MURĂRESCU ERA internată, din 9 august, la Spitalul Elias din Capitală, pentru continuarea îngrijirilor medicale.
MARIOARA MURĂRESCU a fost internată în iunie la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, unde a fost supusă unei intervenţii de îndepărtare a unei tumori la coloana vertebrală.
Marioara Murărescu este realizatoare şi prezentatoare a emisiunii de televiziune „Tezaur folcloric”, difuzată pe TVR. În 1971 şi-a început cariera la Radioul public, iar în 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice. Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni „Tezaur Folcloric” a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii.
De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucureşti şi Chişinău.
De asemenea, a realizat primul disc de aur „Tezaur folcloric” (1992), prima casetă video „Tezaur folcloric” (2000), lucrarea „Cu ochii lumii” (cuprinzând diverse opinii despre emisiunea „Tezaur folcloric”).