Benone Sinulescu s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani lăsând în urma sa multă durere în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut și i-au ascultat cântecele. Artistul a murit ieri, iar azi trupul său a fost deja depus pentru un ultim omagiu.
Ce s-a întâmplat cu locul de veci al lui Benone Sinulescu. De ce se temea marele artist
Soția interpretului de muzică populară a anunțat că trupul neînsuflețit al artistului a fost momentan depus la o casă mortură din Arad, urmând ca duminică dimineața la ora 08:00 acesta să fie transportat către Filarmonica din Arad, acolo unde oamenii pot veni să-i aducă un ultim omagiu.
După ce va fi depus sicriul la Filarmonică, oamenii pot veni să-i aducă un ultim omagiu, urmând ca imediat după orele prânzului coregiul funerar să se îndrepte spre Cimitirul Eternitatea, acolo unde artistul își va dormi somnul de veci.
După cum a precizat soția cântărețului, Benone Sinulescu va fi înmormântat cu onoruri militare, deoarece în urmă cu mai mulți ani a primit cea mai înaltă distincție din partea fostului președinte Ion Iliescu, relatează SpyNews.ro.
Benone Sinulescu a murit joi, la vârsta de 84 de ani, din cauza pneumoniei de aspiraţie. Beatrice Mahler a vorbit despre cât de gravă este boala din cauza căreia marele artist şi-a pierdut viaţa.
Beatrice Mahler a explicat că pneumonia de aspiraţie este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistenta important si cu risc de deces mare.
„Pneumonia de aspiratie este o formă foarte severă de pneumonie în care o parte din continutul stomacului ajunge in plaman si arde plamanul. Este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistenta important si cu risc de deces mare. Sunt forme de pneumonie de aspiratie care se vindeca si forme care chiar daca sunt internate nu reusesc sa depaseasca acest moment. Este foarte important ca interventia sa se faca promt in astfel de situaţii.
Pneumoniile de aspiratie pot fi intalnite la persoanele care au come de diverse cauze, însă cele mai frecvente sunt întâlnite la persoanele cu afectiuni neurologice. Este o pneumone care evolueaza sever si sansele de supravietuire sunt extrem de mici la domiciliu”, a explicat Beatrice Mahler.
Interpretul de muzică populară Benone Sinulescu a murit joi, la vârsta de 84 de ani. Deşi informaţii iniţale au indicat că ar fi murit la spital din cauza unei pneumonii, soţia lui a explicat că el a refuzat internarea.
Sinulescu a avut în ultimele luni probleme de sănătate, fiind internat în mai multe rânduri.
Născut pe 24 mai 1937, Benone Sinulescu a început să cânte încă din adolescenţă. De-a lungul carierei, a colaborat cu diverşi interpreţi de muzică populară, printre care Irina Loghin, iar după 1989, a abordat şi stilul etno-dance şi cântat cu grupul Ro-Mania.
A debutat discografic în 1967, cu albumul omonim şi cel mai recent, în 2011, a lansat un disc de colinde.
În decembrie 1967, i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite şi îndelungată activitate artistică”, prin decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România.
Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Benone Sinulescu, pe 29 noiembrie 2002, Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală”.
El i-a conferit pe 7 februarie 2004 şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.