Șoferii care vor să afle care sunt prețurile la carburanți pot face asta în numai câteva zecunde, printr-o aplicație care le arată toate prețurile de la toate benzinăriile din țară. Este vorba despre aplicația „Monitorul Prețurilor ”, lansată de Consiliul Concurenței, ce permite tuturor să știe care sunt prețurile practicate de benzinării.
Aplicația Monitorul Prețurilor a fost lansată în anul 2016 pentru zona București-Ilfov, iar până în 2019 a ajuns să arate prețurile carburanților din toată țara. Prin intermediul acestei aplicații, Consiliul Concurenței urmărește să stimuleze concurența între companiile de distribuție a carburanților auto, precum și să permite românilor să aleagă carburanții ce oferă cel mai bun raport dintre preț și calitate.
Practic, a fost creată o bază de date care să conțină principalele companii care comercializează carburanți, care arată amplasarea geografică a tuturor benzinăriilor, tipurile de carburanți regăsite la fiecare benzinărie, precum și prețurile practicate la pompă.
Citește și : Produsul pe care să-l ai mereu în mașină în sezonul rece. Previne aburirea parbrizului și producerea ruginei
Portalul Monitorul Prețurilor poate fi accesat aici sau prin intermediul aplicațiilor mobile disponibile pe Google Play și pe App Store, în scopul transparentizării prețurilor carburanților comercializați în România, precum : motorină (standard și premium), benzină (standard și premium) sau GPL. De asemenea, Monitorul Prețurilor permite localizarea stațiilor de carburanți auto ce permit încărcarea electrică.
În plus, o chestiune ce îi poate ajuta foarte mult pe șoferi este că Monitorul Prețurilor oferă și informații cu privire la toate serviciile ce sunt disponibile în stațiile de alimentare cu carburanți auto și permite identificarea acestora prin filtrarea celor mai importante servicii relevante pentru conducători.
Citește și : Accident grav pe o șosea din județul Mureș. Un microbuz școlar și o mașină s-au ciocnit violent
Companiile partenere aplicației sunt KMG International (Rompetrol), Lukoil România, MOL România Petroleum Products, NIS Petrol România (Gazprom), OMV Petrom SA şi Socar Petroleum.