Berceanu, atac la Băsescu: E NESIMŢIRE să rupi un partid de dreapta, apoi să vorbeşti de unificarea dreptei

Radu Berceanu l-a atacat dur pe preşedintele Traian Băsescu spunând, într-un interviu pentru Ziare.com, că e tupeu şi nesimţire să divizezi un partide de dreapta pentru ca, a doua zi, să vorbeşti de unificare. Cât despre Elena Udrea, Berceanu a spus că se crede Evita Peron.
Romania TV
11 iun. 2014, 18:44
Berceanu, atac la Băsescu: E NESIMŢIRE să rupi un partid de dreapta, apoi să vorbeşti de unificarea dreptei

Radu Berceanu a spus că principalul motiv al rupturii definitive dintre Traian Băsescu şi PDL a fost refuzul partidului de a o alege pe Elena Udrea ca preşedinte.

„În 2013, Traian Băsescu a fost foarte nemulţumit că, deşi a dat toate semnalele posibile şi unele chiar mai puţin posibile că trebuie să iasă Elena Udrea, partidul nu a respectat indicaţia de sus, poate pentru prima dată şi sigur că această chestiune l-a deranjat foarte tare şi a avut acea ieşire”, a relatat Berceanu.

Acesta crede că incapacitatea preşedintelui Băsescu de a lucra în echipă şi de a accepta sfaturile apropiaţilor săi se datorează formaţiei sale profesionale.

„Eu cred că dl. Băsescu are o problemă cu echipa. Cu definiţia echipei. Dânsul consideră că echipa e chestia care îl ajută până la moarte cu toate mijloacele ca să ajungă undeva şi să facă ceva. Dar nu şi invers. Reciproca nu există (…) E un comandant de vapor şi un comandant de vapor nu are o echipă, ci are subalterni, are echipaje. Aici stă explicaţia anumitor lucruri. Eu îmi aduc aminte cum era dl. Băsescu când făcea parte din echipaj, în perioada Petre Roman. Era un membru de echipaj foarte bun, când stabilea Roman ceva, era primul care executa fără comentarii. Noi mai comentam”, a spus fostul ministru al Transporturilor.

Berceanu i-a imputat fostului său coleg de partid ingratitudinea faţă de cei care l-au sprijinit, mai ales faţă de Vasile Blaga. „De altfel, a şi spus o dată că nu are prieteni. Eu consider că asta e rău. Băsescu e singur. Un căpitan de navă. Sigur că pe navă nu întrebi pe nimeni cum să treci prin strâmtoare sau prin furtună. Echipajul execută ordinul şi cine nu îl respectă… Dar nu ştiu dacă modelul e la fel de bun şi în politică. Vă dau exemplul lui Vasile Blaga. A muncit ca un buldozer în toate campaniile. Traian Băsescu l-a luat pe Blaga şef al Administraţiei prezidenţiale şi, la nici un an de când l-a luat în funcţia asta, l-a făcut „căprar”. Ţi-ai luat şef al administraţiei un căprar? Atunci problema e la tine, nu la căprar”, a comentat democrat-liberalul.

În aceste condiţii, revolta PDL la Convenţia din 2013 nu a făcut decât să-l irite pe preşedinte. „Cum să ai tupeul, chiar nesimţirea, să rupi un partid de pe dreapta şi a doua zi să vorbeşti de unificarea dreptei? Trebuie să fii deosebit de nesimţit să faci aşa ceva”, s-a revoltat Radu Berceanu.

Pe de altă parte, părerea acestuia faţă de actualul şef al statului este departe de a fi integral negativă. „Traian Băsescu are nişte calităţi formidabile care au ajutat România foarte mult. Imaginaţi-vă cum ar fi fost România în ultimii cinci ani cu Geoană preşedinte. Îl chema Vîntu şi îi spunea: ‘Pe ăla graţiază-l, că e băiat valabil de-al nostru, care te-am facut pe tine preşedinte!’. E o distanţă colosală. Traian Băsescu este un om de stat care îşi stabileşte obiective, ştie să le urmărească, călcând şi pe cadavre, şi pe prieteni. E un om implicat, care are forţă, succese. Staţi să vedem ce preşedinte o să fie de la iarnă şi după vreun an o să înceapă multă lume să-l regrete pe Traian Băsescu, cu bune şi cu rele”, a spus pedelistul.

Acesta a rememorat şi primele zile în partid ale Elenei Udrea: „La început stătea, era atentă, tăcută, voia să vadă ce se întâmplă, să se lipească de cei cu influenţă, să fie utilă, ca mai toţi cei care se duc la un partid şi încearcă să-şi facă un drum. După aceea, a început să se creadă Evita Peron, ceea ce cred că nu este.”

Berceanu l-ar fi avertizat pe Vasile Blaga asupra comportamentului lui Udrea în PDL după pierderea competiţiei interne la Convenţia din 2013. „Dacă eşti băiat bun va mai sta o vreme, cât să construiască prin interior şi apoi o să plece cu halca”, i s-a spus lui Blaga.

În ce priveşte PMP, Berceanu crede că această formaţiune nu mai are viitor după alegerile europarlamentare. „PMP a luat la alegeri mai puţin decât Mircea Diaconu. Şi încă a luat cât a luat cât s-a crezut că va fi o mare chestie şi mulţi, mai ales frustraţi, au văzut un loc unde să se vâre şi ei. Şi la primul duş pleacă toţi. Nu pleacă cei din conducere care rânjesc din spatele Elenei Udrea pe ecran. Pleacă baza. S-a terminat. Eu îi ştiu pe unii dintre ei. Destructurarea a început din seara alegerilor. Nu mai interesează pe nimeni, nu mai contează. A zburat puiul cu aţa! Nu putem să măsurăm acum, dar am 24 de ani de politică în spate, credeţi-mă, dacă mai au acum 1,5 %!”.

 

 

 

 

Spynews
Dana Badea și Alin s-au despărțit, la scurt timp după ce au ieșit din arest! Influencerița trece prin momente grele
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Municipiul din România în care se deschide o fabrică unică în lume. UE a aprobat o investiție de circa 100 de milioane de euro
Capital.ro
Decizie pentru toți românii care au BULETIN. Au la dispoziție doar 15 zile
Playtech.ro
Americanii nu vor să dea medalia. Lansează o nouă teorie. Eroarea gravă pe care ar fi făcut-o TAS
DailyBusiness
DATA LA CARE INTRĂ PENSIILE. S-a aflat acum!
Adevarul
Dacă lui Putin nu-i convine situația din Kursk, atunci „să plece naibii din Ucraina”, spune Casa Albă
Spynews
Prețul pe care l-a plătit Ioana Grama pentru o noapte de cazare în Dolomiți. Suma depășește cu mult salariul minim în România
Spynews
Noi informații cutremurătoare despre ce se petrecea la Spitalul Pantelimon. Au fost făcute noi sesizări. Alte cinci decese sunt investigate 
Evz.ro
Codul Muncii. Drepturile salariaților care lucrează 12 ore pe zi
Ego.ro
Din cauza soacrei mele,mi-am luat copilul și am plecat. M-a umilit și...
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. Adriana Iliescu i-a spus adevărul fiicei ei, în sfârșit
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni merge la închisoare. Câți ani va petrece în arest Constantin Popescu
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Guvernul a dat termen pentru români. Aveți timp 5 zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
substantial.ro
Donald Trump discută cu Elon Musk despre Ucraina și relațiile comerciale cu UE
MediaFlux
România se pregătește de RĂZBOI? Mișcare strategică CIUDATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...