„Schimbarea reală nu vine niciodată de sus”, a declarat Sanders în timpul unui discurs postat pe internet. „Ea vine întotdeauna de jos, atunci când milioane de oameni spun că așa nu se mai poate și își iau un angajament. De aceea, revoluția politică trebuie să continue”, a spus el.
Senatorul de Vermont „nu a aruncat prosopul” și nici nu i-a „eliberat” din punct de vedere tehnic pe delegații câștigați în alegerile primare și care îi vor rămâne atașați la votul de la Convenția de la Philadelphia a Partidului Democrat (25-28 iulie). Cu toate acestea, Sanders își multiplică acțiunile prin care arată că va susține campania lui Hillary Clinton, pentru ca „Donald Trump să fie învins, dar învins în mod răsunător” în alegerile prezidențiale din noiembrie.”Personal, intenționez să încep foarte curând să-mi exercit rolul în acest proces”, a anunțat el.
Bernie Sanders s-a arătat mulțumit de cele 12 milioane de voturi primite în timpul alegerilor primare și de afluența record la mitingurile sale, de 1,5 milioane de oameni, potrivit estimărilor lui.
De asemenea, el a enumerat reformele pe care intenționează să le demareze pentru „a transforma Partidul Democrat astfel încât să devină un partid al tinerilor și al celor ce muncesc, nu doar al donatorilor bogați”, potrivit Agerpres.
Citeşte şi Presa din SUA: Hillary Clinton ştie pe cine va pune vicepreşedinte
În primul rând, Bernie Sanders vrea ca partidul „să-și deschisă ușile”, ceea ce înseamnă că alegerile primare trebuie să fie deschise alegătorilor independenți, nu doar celor democrați, în condițiile în care tot mai mulți tineri americani se declară neafiliați.
Sanders a cerut ca partidul să adopte „programul cel mai progresist din istoria sa”. La Convenția din Philadelphia urmează să fie adoptat un program oficial, asupra căruia susținătorii săi intenționează să aibă un cuvânt important de spus. De exemplu, Sanders vrea ca partidul său să-și asume măsuri precum revendicarea unui salariu minim național de 15 dolari pe oră comparativ cu 7,25 dolari pe oră în prezent, acces gratuit la universitatea publică, denunțarea tratatului de liber-schimb transpacific și interzicerea tehnologiei fracturării hidraulice.