Un truc de preparare care va prinde bine oricărei gospodine este adăugarea de bicarbonat de sodiu în fasole în timpul fierberii. Şi asta întrucât bicarbonatul grăbeşte fierberea. După cum ştim, fasolea este unul dintre alimentele care fierb extrem de greu, acesta fiind unul dintre inconvenientele majore din cauza cărora multe gospodine o pregătesc destul de rar.
Tot ceea ce trebuie să faci este să pui boabele de fasole în apa deja clocotită, iar apoi să le lași o oră la înmuiat. După ce fierberea boabelor de fasole se apropie de final, adaugă un vârf de bicarbonat de sodiu. Nu te grăbi, însă, să adaugi sare, căci aceasta întăreşte boabele.
Dacă vrei să găteşti o ciorbă de fasole, trebuie să schimbi apa în care acestea au fost fierte în bicarbonatul de sodiu. Iar dacă vrei să prepari fasole bătută, atunci scurge apa în care acestea au fiert în bicarbonatul de sodiu, clătește boabele și pisează-le, scrie spynews.ro
Iată câteva trucuri care te vor ajuta să fierbi fasolea mai repede decât de obicei şi, foarte important, să o prepari corect astfel încât să nu te confrunţi cu probleme digestive, potrivit feminis.ro
1. Alege boabele de fasole uscată, aruncă pietricelele şi boabele stricate şi spală fasolea de 3 – 4 ori cu apă rece.
Citeste si Fasolele boabe au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată-le!
2. Lasă fasolea într-un vas cu apă pentru patru ore la umflat.
3. La capătul celor patru ore, aruncă apa în care a stat fasolea şi mai spală boabele de două ori.
4. Pune fasolea timp de 10 minute în apă clocotită, ca să nu te confrunți cu gaye și dureri de stomac.
5. În apa în care fierbi fasolea trebuie să adaugi o linguriţă de zahăr, un cartof sau o lingură de inox pe fundul cratiţei, dar nicidecum sare. Lasă fasolea să fiarbă pentru 30 de minute, după care adaugă o lingură de bicarbonat, opreşte pentru 2 minute focul, strecoară boabele şi pune-le din nou la fiert în apă curată.
6. Mai lasă fasolea să fiarbă 15 minute în apa nouă, după care o poţi folosi pentru orice fel de mâncare.