Biden le-a scris democraţilor că nu va renunţa la candidatură sub nicio formă: „Avem o singură treabă de făcut şi aceea este să-l învingem pe Trump”

Preşedintele american Joe Biden a promis că va „continua această cursă până la sfârşitul” alegerilor din noiembrie, în ciuda solicitărilor venite din partea unor democraţi pentru a renunţa la candidatura, potrivit BBC.
Mircea Filipescu
08 iul. 2024, 20:17
Biden le-a scris democraţilor că nu va renunţa la candidatură sub nicio formă:

Într-o scrisoare trimisă luni democraţilor din Congres, Biden spune că „nu ar mai candida dacă nu ar crede în mod absolut că l-ar putea învinge pe Donald Trump”.

În scrisoare, Biden a scris că a „auzit îngrijorările pe care oamenii le au” şi că „nu este orb faţă de ele”, dar că alegătorii democraţi din primare au „vorbit clar şi hotărât” că ar trebui să candideze.

„A fost decizia lor. Nu presa, nu experţii, nu marii donatori, nici un grup selectat de indivizi, oricât de bine intenţionaţi”, a scris Biden.

„Nu am nicio îndoială că eu, noi îl putem învinge pe Donald Trump. Avem o singură treabă de făcut. Şi aceasta este să-l învingem pe Donald Trump”, a precizat Joe Biden.

„Acum că v-ați întors din vacanța de 4 iulie, vreau să știți că, în ciuda tuturor speculațiilor din presă și din alte părți, sunt ferm hotărât să rămân în această cursă, să alerg această cursă până la capăt și să-l înving pe Donald Trump”, scrie el.

„Am avut conversații ample cu conducerea partidului, oficialii aleși, membrii de bază și, cel mai important, cu alegătorii democrați în ultimele 10 zile. Am auzit preocupările pe care le au oamenii – temerile și grijile lor de bună credință cu privire la ceea ce este în joc în aceste alegeri. Nu sunt orb la ele. Credeți-mă, știu mai bine decât oricine responsabilitatea și povara pe care le poartă nominalizatul partidului nostru. Am purtat-o în 2020 când soarta națiunii noastre era în joc”, spune el.

„De asemenea, știu că aceste preocupări vin dintr-un loc de respect real pentru întreaga mea carieră în serviciul public și pentru recordul meu ca Președinte, și am fost mișcat de expresiile de afecțiune pentru mine de la atât de mulți care m-au cunoscut bine și m-au susținut de-a lungul vieții mele publice. Am fost recunoscător pentru sprijinul solid, de nezdruncinat, de la atât de mulți democrați aleși în Congres și din întreaga țară și am luat multă putere din hotărârea și determinarea pe care le-am văzut de la atât de mulți alegători și susținători de la bază, chiar și în cele mai grele săptămâni”, continuă el. „Pot răspunde la toate acestea spunând clar și fără echivoc: nu aș candida din nou dacă nu aș crede absolut că sunt cea mai bună persoană pentru a-l învinge pe Donald Trump în 2024″.

Citeşte şi: Rezultate alegeri în Franța: Noul Front Popular a obţinut victoria. Rassemblent National al extremistei Marine Le Pen, abia pe locul al treilea

Adoptând un ton sfidător, el spune: „Am avut un proces de nominalizare democratic și alegătorii au vorbit clar și decisiv. Am primit peste 14 milioane de voturi, 87% din voturile exprimate în întregul proces de nominalizare. Am aproape 3.900 de delegați, ceea ce mă face nominalizatul prezumtiv al partidului nostru cu o mare marjă. Acesta a fost un proces deschis pentru oricine a vrut să candideze. Doar trei persoane au ales să mă provoace”, spune el. „Alegătorii Partidului Democrat au votat. Ei m-au ales pe mine să fiu nominalizatul partidului. Oare acum spunem doar că acest proces nu a contat? Că alegătorii nu au un cuvânt de spus?”

Biden adaugă: „Refuz să fac asta. Simt o obligație profundă față de încrederea și credința pe care alegătorii Partidului Democrat le-au plasat în mine să candidez anul acesta. A fost decizia lor să o facă. Nu presa, nu analiștii, nu marii donatori, nu vreun grup select de indivizi, indiferent cât de bine intenționați ar fi. Alegătorii – și numai alegătorii – decid nominalizatul Partidului Democrat. Cum putem susține democrația în națiunea noastră dacă o ignorăm în propriul nostru partid? Nu pot face asta. Nu voi face asta.”

Cel puțin patru democrați de rang înalt din Camera Reprezentanților i-au spus liderului minorității din Cameră, Hakeem Jeffries, duminică, că îi cer lui Biden să se retragă din cursa prezidențială, potrivit mai multor surse cu cunoștințe despre discuția de pe apelul privat.

Reprezentanții Jerry Nadler, Mark Takano, Joe Morelle și Adam Smith au declarat că Biden ar trebui să se retragă și să nu-și continue campania, au spus surse pentru ABC News.

La câteva minute după ce scrisoarea sa a devenit publică, un Biden furios a lansat o apărare vehementă a deciziei sale de a rămâne în această cursă, sunând la emisiunea „Morning Joe” de la MSNBC.

„În esență, nu plecăm nicăieri. Eu nu plec nicăieri!” a răsunat Biden prin telefon.

„Nu aș candida dacă nu aș crede absolut că sunt cel mai bun candidat pentru a-l învinge pe Donald Trump în 2024. Am avut un proces de nominalizare democratic în care alegătorii au vorbit clar”, a spus el, fiind bine conștient că viitorul său politic este la un moment critic.

După câteva zile pe traseul campaniei, președintele este ferm convins că alegătorii încă îl susțin. Iar pentru acei membri din partid care se îndoiesc de el, președintele a lansat o provocare directă.

„Urmăriți. Urmăriți. Mă frustrează atât de tare elita – nu vorbesc despre voi,” a spus el, referindu-se la gazdele Joe Scarborough și Mika Brzezinski, „ci despre elita din partid. ‘Oh, ei știu atât de multe mai multe.’ Dacă oricare dintre acești oameni nu crede că ar trebui să candidez, candidați împotriva mea. Mergeți înainte – anunțați-vă pentru președinție. Provocați-mă la convenție”, a spus el.

Citeşte şi: Se schimbă regulile în Germania! În ce condiții se vor mai putea angaja cetățenii străini

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Destinația de vacanță preferată de mulți turiști care interzice accesul în plin sezon de concedii. Ce se întâmplă
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Șoferii iertați după 72 de ore. Poliția nu mai are dreptul să țină permisul
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Pensii mai mari pentru acești români! Anunțul făcut de ministrul Muncii
Adevarul
Scandalul OUG 84. Guvernul face un pas înapoi în privința testelor antidrog. Reacția polițiștilor și a medicilor
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Vestea serii despre Florin Piersic. Îți dau lacrimile
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
wowbiz.ro
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Strict SECRET în România. Decizia care-l face fericit pe Iohannis. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini fierbinți cu Aza Gabriela, iubita lui Horațiu Moldovan, în costum de baie!
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
substantial.ro
Protestul spontan al piloților Tarom cauzează pierderi de 2,5 milioane de euro
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!