Bijuteriile care poartă ghinion femeilor. Ce nu ştiu doamnele atunci când îşi aleg pietrele preţioase

Pietrele prețioase sunt iubite de sexul frumos, de aceea, un cadou special ar putea fi una dintre aceste bijuterii. Femeile vor aprecia mereu un cadou frumos, opalul, diamantele sau perlele fiind unele dintre cele mai iubite bijuterii și cele mai purtate.
Filip Stan
07 aug. 2022, 08:53
Bijuteriile care poartă ghinion femeilor. Ce nu ştiu doamnele atunci când îşi aleg pietrele preţioase

Superstițiile se leagă și de aceste pietre prețioase, gurile rele spunând că una dintre cele mai iubite bijuterii ar aduce ghinion. Ce se poate întâmplă dacă primești în dar această piatră prețioasă?

Perlele, cele mai de preț bijuterii

Perla este un obiect rotund din sidef, produs în interiorul unor moluște bivalve, de obicei stridii. Perla este o combinație de carbonați de calciu (aragonit, calcit), cristale care determină prin fenomenul interferență, luciul perlei și o substanță organică proteică complexă numită „conchin“ sau „conchiolină”. Cuvântul „perlă” a devenit metaforă pentru ceva extrem de rar, foarte fin, demn de admirat și foarte valoros.

Etimologia cuvântului „perlă” are diferite origini. Derivațiile teutonice provin de la cuvântul beere, care înseamnă boabă sau grăunte. Derivațiile latine sunt pirium, sfera și pirula (pară). Românii utilizau denumirea grecească „margarita”, care descria un obiect de o valoare unică, specială, simbolizând persoana iubită sau copilul.

Superstițiile legate de pietrele prețioase

Superstițiile învăluiesc și ramura bijuteriilor și a pietrelor prețioase. Nelipsite din gurile oamenilor, superstiţiile au fost adesea afirmate greșit, fapte întâmplate analizate greșit. Și în acest caz, superstiţiile spun că unele dintre pietrele prețioase purtate de femei le aduc ghinion celor ce le poartă.

Opalul, diamantul negru și perlele sunt unele dintre aceste exemple, dar gemologii, nu cred în superstițiile care s-au vehiculat în privința acestor pietre prețioase fascinante. Perlele se află și ele printre aceste bijuterii care se pare că aduc ghinion celor ce le poartă.

Perlele sunt considerate în majoritatea culturilor ca fiind aducătoare de noroc și de fericire, încă din cele mai vechi timpuri. Sunt menționate în China în anul 2206 î.Hr. ca făcând parte din tributul plătit regelui Yu. În perioada antică cele mai prețuite perle proveneau din Persia și India. În lumea musulmană, perla era corelată cu simbolul femeii virgine, iar la kurzi era considerat embrionul care se dezvoltă în uter.

În Roma antică, perlele erau deosebit de prețuite de către aristocrați fiind singurii care aveau dreptul să le poarte. Găsirea perlelor se realiza prin scufundare la adâncime și prin pescuirea scoicilor. În China, perlele simbolizau bogăția, înțelepciunea, demnitatea și puterea, iar în India, prolificitatea.

Perlele erau considerate un simbol al lacrimilor, iar în Japonia, ele însemnau noroc. În Evul Mediu, li se va atribui un simbol sacral, ca semn al dragostei față de Dumnezeu, ele fiind menționate în Noul Testament.

Dacă mai sus am evidențiat că unele popoare consideră o binecuvântare să porți asemnea bijuterii, se pare că superstițiile nu au ocolit şi perlele. Ce spun gurile rele despre perle?

Unele persoane cred că acestea nu ar trebui să fie dăruite unei mirese în ziua nunții ei. Pietrele pot aduce tristețe sau lacrimi în căsnicia ei. Acest lucru poate proveni dintr-o asociere istorică între perle și lacrimi. Spre exemplu, în Japonia antică se credea că perlele sunt lacrimile sirenelor și ale îngerilor. În Grecia antică, perlele reprezentau lacrimile zeilor.

În plus, există o superstiție conform căreia perlele nu ar trebui să fie oferite ca și cadouri. Ele vor aduce purtătorului tristețe și ghinion în viața personală, potrivit Stiri Din Lume. Pentru a nu avea parte doar de lucruri rele în viață, iar blestemele să se abată asupra persoanei ce le poartă, se vor oferi bani în schimb. Superstiţiile spun astfel că ghinionul nu se va mai abate asupra beneficiarului, gestul simbolic de cumpărare având un rol important.

Utilizări terapeutice

Perlele naturale sunt căutate și pentru diversele lor efecte terapeutice. Prin măcinare, se obține „pudra de perle”, bogată în calciu natural de calitate foarte ridicată, utilizată în industria farmaceutică în compoziția diverselor creme pentru îngrijirea pielii.

În medicina tradițională chineză se consideră că pudra de perle, o sursă naturală de minerale marine, bogată în oligoelemente, hrănește pielea și încetinește procesul de îmbătrânire, prin îmbunătățirea metabolismului și menținerea nivelului de hidratare. Există o gamă variată de produse cosmetice care conțin pulbere de perle: șampoane, măști, creme, sare de baie.

În unele culturi asiatice, pudra de perle se consumă și ca afrodiziac sub forma unui preparat amestecat cu oțet sau zeamă de lămâie. Acest obicei este preluat de la arabi și se extinde în secolul al XIX-lea și în Europa.

Citeşte şi: Schimbarea la Faţă 2022. Tradiţii şi superstiţii. Ziua în care rugăciunile care te scapă pe tine sau pe cei dragi de patimi devin mai puternice

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
De sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 8, patru zodii redescoperă bucuria. Astrele le vin în ajutor și le schimbă viața
Capital.ro
Proprietarii de apartamente pot cere despăgubiri. Obligatoriu pentru românii care stau cu chirie
Playtech.ro
Care sunt drepturile soțului supraviețuitor la moștenire. Ce spune legea
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Lovitură masivă pentru Trump: Un gigant auto japonez își mută producția în afara SUA, ca urmare a tarifelor impuse
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Schimbare majoră la locuințe. Ce se întâmplă din iunie în România
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Avertizări de Cod Galben în toată țara. Vremea se schimbă radical între 25 și 27 aprilie
Cancan.ro
NU E BANC! Câți lei câștigă lunar un livrator de mâncare în Timișoara: 'Lucrez de luni până joi, 12 ore pe zi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
TAXĂ pentru toți șoferii din România. Cât trebuie să achitați obligatoriu în 2025
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Planul secret al lui Trump să destrame Uniunea Europeană. A făcut deja primul pas
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte