Bilanţ coronavirus 15 ianuarie. Premieră în valul cinci, România a depăşit 10.000 de cazuri pe zi

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că până sâmbătă, la ora 10:00, s-au înregistrat peste 10.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 32 de decese, dintre care 3 anterioare.
Daniel Spătaru
15 ian. 2022, 11:00
Bilanţ coronavirus 15 ianuarie. Premieră în valul cinci, România a depăşit 10.000 de cazuri pe zi
Bilanţ coronavirus 15 ianuarie Grupul de Comunicare Strategică

Numărul de infecţii raportat sâmbătă este cel mai mare după data de 3 noiembrie 2021, dată la care s-au înregistrat 10.196 de cazuri.  

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, rata de incidenţa cumulată la 14 zile este de 4,62.

Citeşte şi Bilanţ vaccinare 14 ianuarie 2022. Peste 16.000 de români au făcut doza booster în ultimele 24 de ore

Dintre cazurile noi, 952 sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până sâmbătă, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.895.833 cazuri de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 19.117 sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima trecere prin boală.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 20.815 teste RT-PCR (9.642 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 11.173 la cerere) şi 41.315 teste rapide antigenice. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 508 persoane au fost reconfirmate pozitiv cu COVID-19.

Un număr de 3.418 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în unităţile sanitare, dintre care 229 sunt copii, a mi anunţat Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Potrivit GCS, în secţiile ATI sunt internaţi 455 pacienţi, iar nouă sunt copii. Dintre pacienţii internaţi la terapie intensivă, 43 au certificat care atestă vaccinarea anti-COVID.

Un număr de 32 de decese – 17 bărbaţi şi 15 femei – la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, dintre acestea trei fiind anterioare intervalului de referinţă. Persoanele decedate erau internate în spitale din judeţele Alba, Bihor, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dolj, Galaţi, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Suceava, Vaslui, Vrancea.

Dintre cele 32 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, unul la categoria de vârstă 40-49 ani, trei la categoria de vârstă 50-59 ani, şapte la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 10 la categoria de vârstă peste 80 ani. Din totalul de 32 de pacienţi decedaţi în ultimele 24 de ore, 31 au fost nevaccinaţi şi unul vaccinat anti-COVID. Pacientul vaccinat avea vârsta cuprinsă între 50-59 ani şi prezenta comorbidităţi.

Cele trei decese anterioare intervalului de referinţă s-au înregistrat în judeţele Braşov şi Mureş, în luna ianuarie 2022.

De la începutul pandemiei, 59.212 persoane diagnosticate cu infecţia cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani începe din 26 ianuarie. În ce centre se face imunizarea

Copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani vor putea fi vaccinaţi împotriva COVID-19 cu serul Comirnaty-Pfizer/ BioNTech începând cu data de 26 ianuarie 2022, a anunţat CNCAV.

„Astăzi, 13 ianuarie a.c, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru data de 26 ianuarie. Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinților sau ale
reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național”, a transmis CNCAV.

Autorităţile au precizat că vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele
centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
FRF sancționată de UEFA pentru comportamentul rasist al suporterilor la Euro 2024
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!