Bilanţ coronavirus 15 noiembrie. Veşti bune, pandemia face un pas în spate în România

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.096 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Romania TV
15 nov. 2020, 13:33
Bilanţ coronavirus 15 noiembrie. Veşti bune, pandemia face un pas în spate în România
Bilanţ coronavirus 15 noiembrie

În intervalul 14.11.2020 (10:00) – 15.11.2020 (10:00) au fost raportate  113 decese (77 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba,  Arad, București, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Gorj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și Vaslui.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9  ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 17 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 36 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 26 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 27 decese la categoria de peste 80 de ani.

106 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități,  6 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.691.062 de teste. Dintre acestea, 21.571 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.195  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.376 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 1.595 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 15 noiembrie.

 

Pe teritoriul României, 46.064 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.161  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 80.818 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 23 de persoane.

 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4.034 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

 

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 14 noiembrie a.c., 9.621 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.766.300 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 5 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

 

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

 

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.862  de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 1.934 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 3.018 în Germania, 167 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  123 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia și Egipt. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 797 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

 

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Bilanţ coronavirus 15 noiembrie. Ultimul bilanţ COVID-19. La ATI sunt 1.172 de pacienţi în stare gravă. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 9.489 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 174 de decese, iar la ATI sunt internaţi 1.149 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. În Bucureşti, rata de infectare a trecut de 5 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit statisticilor de săptămâna trecută, acum ar trebui să avem 3049 de paturi de terapie intensivă pentru toţi pacienţii din ţară. Cu 16 paturi mai puţine în urma incendiului tragic de la Piatra Neamţ.

Pacienţii decedaţi în ATI Piatra Neamţ nu vor fi trecuţi ca morţi de COVID

Pacienţii decedaţi în incendiul din Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului din Piatra Neamţ nu vor fi trecuţi ca morţi de COVID-19.
Surse judiciare au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că cei 10 pacienţi care au murit în secţia ATI Piatra Neamţ, în incendiu, nu vor fi trecuţi ca persoane care au murit infectate cu SARS-CoV-2.

În urma incendiului de la secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au murit 10 pacienţi. Alţi pacienţi au fost transferaţi la Spitalul din Leţcani. Între persoanele rănite sunt patru cadre medicale, între care şi medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să îşi salveze pacienţii şi medicul ATI din secţia non-COVID, Pavel Borş, care a stins cu mâinile goale hainele colegului său.

Bilanţ coronavirus 14 noiembrie. Situaţia se complică, multe oraşe din România s-ar putea carantina

Avem 5 unităţi de terapie intensivă mobilă, două spitale modulare şi un modul ATI cu un total suplimentar de 169 de paturi.

Bilanţ coronavirus 15 noiembrie. Ludovic Orban: Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens

Premierul Ludovic Orban anunţă că şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, va merge la Sibiu şi la Alba Iulia pentru a discuta cu autorităţile de acolo înainte de a se lua o decizie cu privire la carantinarea celor două municipii. „Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”, dă asigurări premierul.

„Aici avem o procedură, există un sistem de evaluare a situaţiei din punctul de vedere al sănătăţii publice care este pus la punct de INSP. Se face evaluarea prin mai mulţi parametri, dacă Direcţia de Sănătate Publică propune carantinarea procedura este să fie avizată această propunere de CJSU, iar decizia finală o ia comandantul acţiunii, respectiv secretarul de stat al DSU Raed Arafat. Am discutat acest subiect. Din câte ştiu, domnul Arafat planifică o deplasare în două judeţe, Alba şi Sibiu, pentru a face o evaluare şi o discuţie cu specialiştii la faţa locului, urmând să ia o decizie”, a afirmat Ludovic Orban joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat ce alte mari oraşe se apropie de situaţia în care ar putea să fie supuse măsurii de carantinare, Orban a răspuns: „Aşa, din ce vedem evoluţia, evoluţia pe baza evaluărilor poate presupune decizia de carantinare pe Sibiu, de asemenea există pe Alba Iulia. Au mai fost discuţii la Timişoara, dar la Timişoara a existat un set de măsuri suplimentare de protecţie sanitară şi vedem în viitorul apropiat dacă reuşesc să oprească, oricum ei au tendinţă, din câte am văzut, de atenuare a curbei de creştere. De asemenea, la Cluj mai era, dar şi Clujul în ultima vreme am văzut că a luat măsuri foarte hotărâte şi, deocamdată, nu se întrunesc condiţiile de carantinare. Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”.

Premierul a mai afirmat că se intenţionează creşterea capacităţii de tratare a patologiei COVID cu 17 paturi în Cluj, cu 10 paturi de spital la Timişoara, unde se ia în discuţie introducerea în circuitul COVID a unui nou corp de clădire din Spitalul Municipal, în Bucureşti va creşte numărul de paturi pentru bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2 la spitalele Malaxa, Matei Balş, iar la o secţie exterioară a spitalului Victor Babeş cel puţin 30 de paturi vor fi dotate cu oxigen şi sunt „discuţii foarte serioase” cu un spital privat care poate sigura 30 de paturi de terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19.

„Pe fiecare regiune a ţării avem un plan de creştere a capacităţii de tratare”, a adăugat Orban.
Acesta a precizat că nu există o restricţie cu privire la contactul dintre cetăţenii din localităţi diferite, subliniind că riscul de infectare este mai mare atunci când cineva ia contact cu o persoană care vine dintr-o zonă cu rată ridicată de infectare cu noul coronavirus.

 

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Guvernul adoptă un proiect de lege pentru implementarea Convenției anti-mită
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'