Bilanţ coronavirus 16 august. Aproape 1000 de români sunt internaţi cu Covid

Până astăzi, 34.353 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În ultimele 24 de ore, au fost 5 decese de Covid.
Alina Andrei
16 aug. 2021, 13:32
Bilanţ coronavirus 16 august. Aproape 1000 de români sunt internaţi cu Covid
Bilanţ coronavirus 16 august.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 286 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „O să asistăm la o creștere accelerată a numărul de cazuri”

Bilanţ coronavirus 16 august. Până astăzi, 34.353 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 15.08.2021 (10:00) – 16.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 5 decese ( 2 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Călărași, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Suceava.

Dintre acestea, 2 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 2 la categoria de vârstă 60-69 ani și 1 la categoria de peste 80 de ani.   Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru două dintre persoanele decedate nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 941.  Dintre acestea, 121 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.889.244 de teste RT-PCR și 2.087.521 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 4.890 de teste RT-PCR (1.730 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.160 la cerere) și 13.844 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 2.483 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.051 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 64.374 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 65 de persoane. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 376 de apeluri la numărul unic de urgență 112. Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat 533 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 213.350 de lei. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

 

Raed Arafat: „Revenirea din concedii va duce la creşterea infecţiilor”. Ce restricţii ar putea fi din septembrie

Raed Arafat afirmă că trendul crescător privind infecţiile cu SARS-CoV-2 este de natură a îngrijora, el atrăgând atenţia asupra faptului că există date conform cărora tinerii sunt mai afectaţi de varianta Delta a virusului şi arătând că în România doi tineri fără comorbidităţi, dar nevaccinaţi, au decedat. „Ce ne face să fim mai îngrijoraţi este faptul că lumea nu s-a înghesuit la vaccinare decât la început, avem un procent important nevaccinat, chiar în pofida faptului că avem vaccin şi este gratuit şi poţi să-l accesezi oricând vrei şi chiar poţi să alegi ce vaccin vrei”, declară medicul.

„Să spunem că nu ne îngrijorează, clar că nu spunem adevărul. Da. Când vezi că încep să crească, când ştii că varianta Delta are un comportament mult mai agresiv, să zicem, că se răspândeşte mult mai uşor, încă studiile nu sunt finalizate, dar se pare că are un efect mai serios la nivel de copii… Nu ştim încă care e procentul, care e impactul, dar ieri vorbeam cu un coleg din Statele Unite şi mi-a spus că în State sunt cam 500 de copii la Terapie Intensivă – bine, erau 50 de milioane de copii, mi-a spus din 50 de milioane nu e mult, dar e un lucru pe care nu l-au văzut până acum. În România avem doi tineri care au decedat la Spitalul Babeş şi îmi pare rău de ei, la 30 de ani au decedat de COVID, i-a anunţat Spitalul Babeş şi amândoi fără comorbidităţi, dar nevaccinaţi. Repet: arma o avem”, a declarat Raed Arafat, la sfârşitul săptămânii trecute.

Raed Arafat: „Multă lume nu mai poartă mască în spaţii închise, riscăm să revenim la restricţii”
Raed Arafat s-a arătat îngrijorat de faptul că, în contextul unei rate reduse a vaccinării, este posibil un nou impact asupra secţiilor de terapie intensivă.

„La noi, ce ne face să fim mai îngrijoraţi este faptul că lumea nu s-a înghesuit la vaccinare decât la început, avem un procent important nevaccinat, chiar în pofida faptului să avem vaccin şi este gratuit şi poţi să-l accesezi oricând vrei şi chiar poţi să alegi ce vaccin vrei. Asta va duce la două lucruri. Unu: la o răspândire mai uşoară, pentru că sunt mulţi care nu sunt vaccinaţi. Doi: la un impact pe terapie intensivă. Asta este ce ne îngrijorează şi totuşi sperăm că nu ajungem acolo. Dar asta este o posibilitate pe care noi o luăm în considerare”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Arafat a susţinut că, dată cu revenirea din concediu, începutul şcolii, vor fi intensificate interacţiunile umane, fapt care poate duce la o continuare a creşterii infecţiilor.

Raed Arafat confirmă întoarcerea elevilor la şcoală din 13 septembrie: „Şcoala va începe în condiţii de normalitate. Copiii trebuie vaccinaţi ca să nu ducă virusul acasă”

Medicul a atras atenţia asupra faptului că „multă lume nu mai doreşte să poarte mască în spaţiile închise”. „Dacă nu respectăm regulile de bază care sunt recomandate în acest moment şi care nu sunt aşa de complexe şi aşa de greu de respectat, riscăm să avem o situaţie mai serioasă. Dacă le respectăm, e posibil să ţinem totuşi situaţia sub control în sensul să fie creşterea una mai lină, să se oprească la un moment şi să se întoarcă spre scădere”, a explicat Arafat.

El a susţinut că nu vor fi impuse noi restricţii, dar că, dacă se va ajunge la anumite incidenţe în diverse localităţi, se va reveni asupra măsurilor la nivel local sau zonal.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
Playtech.ro
Și-a modificat CNP-ul la 14 ani, ca să poată lucra: ”Construiam ceva, când puteam să bat mingea!”
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Scandal în lumea manelelor. S-au aruncat cuvinte grele și a fost necesară intervenția polițiștilor
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Rusia desfășoară noi exerciții cu lansatoare mobile de rachete nucleare Yars
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!