Bilanţ coronavirus 16 februarie 2022. Mai puţin de 20.000 de cazuri noi! Rata de incidenţă, a treia zi de scădere în Bucureşti

Scade numărul cazurilor noi cu fiecare zi de bilanţ, dar încă sunt cazuri multe la ATI, ceea ce amână relaxarea masivă a restricţiilor din pandemie, după modelul ţărilor din Europa.
Filip Stan
16 feb. 2022, 13:11
Bilanţ coronavirus 16 februarie 2022. Mai puţin de 20.000 de cazuri noi! Rata de incidenţă, a treia zi de scădere în Bucureşti

Bilanţ coronavirus 16 februarie 2022. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 16 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 17.447 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  183 decese, dintre care 12 anterioare intervalului de referință.  Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 17.447 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 73.495 teste RT-PCR și antigen efectuate. Gradul de pozitivare este de 23,74%.

În total, până astăzi, 16 februarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.613.716 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 95.393 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.2.192.453 de pacienți au fost declarați vindecați.

Bilanţ coronavirus 16 februarie 2022. Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, miercuri, de 37,2 de cazuri la mia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică.

Valoarea este în a treia zi de scădere faţă de ziua precedentă, când a fost înregistrată o incidenţă de 37,74. Rata de incidenţă COVID-19 a crescut accentuat de la începutul acestui an. La 1 ianuarie era de 0,72 cazuri la mia de locuitori, iar pe 13 februarie a ajuns la un record – 38,10.

INCIDENȚĂ 16 februarie 2022

Până astăzi, 62.063 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Dintre cele 183 decese din ultimul bilanţ, 1 a fost înregistrat la categoria de de vârstă 20-29 de ani, 5 la categoria de vârstă 40-49 de ani, 8 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 31 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 72 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 66 la categoria de vârstă peste 80 de ani. 180 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Din totalul de 183 pacienți decedați, 152 au fost nevaccinați și 31  vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 40-49 ani și peste 80 ani. 30 dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar pentru un pacient nu au fost raportate comorbidități.

Bilanţ coronavirus 16 februarie 2021: 1156 de persoane la ATI, 1650 de paturi libere

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 10.050, cu 365 mai puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 1.156 de persoane,  cu unul mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 1.156 de pacienți internați la ATI, 987 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 619 sunt minori, 606 fiind internați în secții, cu 51 mai puțin decât în ziua anterioară și 13 la ATI, cu 3 mai puțin decât în ziua anterioară.

În data de 16 februarie 2022, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.658 paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care, 386 în București. La nivelul întregii țări sunt ocupate 1.156 paturi ATI COVID-19.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.226.206 teste RT-PCR și 8.203.858 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 24.348 de teste RT-PCR (14.272 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.076 la cerere) și 49.147 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 203.008 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.020 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 82.144 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 16 persoane.

Bilanţ coronavirus 16 februarie 2022. Cercetătorul Octavian Jurma a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre decizia CCR prin care s-a declarat neconstituţională purtarea măştii de protecţie, că avem nevoie în continuare de ajutorul statului în sensul autorităţii. Faptul că s-a anunţat inclusiv renunţarea la starea de alertă, acesta este cuiul din coşciug, a mai spus Jurma, precizând că sunt şanse de 20% să scăpăm cu acest val, Omicron, de pandemie, fiind şanse mai mari să mai vină un nou val,ultimul, în toamnă.

Bilanţ coronavirus 16 februarie 2022. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că, în acest moment, masca de protecţie ar putea fi chiar mai eficientă decât vaccinarea, având în vedere răspândirea largă pe care o are virusul în acest al cincilea val al pandemiei. Rafila afirmă că va continua să poarte mască de protecţie şi în spaţii eschise aglomerate, pentru a se proteja.

Octavian Jurma: „Renunțarea la starea de alertă e cuiul din coșciug. Următorul val e posibil să fie mai periculos decât Delta”
Alexandru Rafila a declarat, marţi seară, că decizia Curţii Constituţionale trebuie respectată cu privire la purtarea măştii în spaţii deschise.

”Nu pot să spun cum este situaţia din punct de vedere juridic, dar, în mod evident, în momentul în care o Ordonanţă este declarată neconstituţională de către Curte, decizia trebuie respectă. Mai există o prevedere legală într-o lege care se referă la utilizarea măştii de protecţie în interior care rămâne valabilă. În ceea ce priveşte utilizarea măştii în spaţiile libere, într-adevăr, odată cu publicarea hotărârii CCR utilizarea în spaţiul exterior nu mai este obligatorie”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila a explicat că masca are rolul de protecţie, mai ales că la noi există o transmitere comunitară a virusului.
”Utilizarea măştii are un scop de protecţie într-o perioadă când există transmisibilitate intensă a virusului. Eu personal, ca medic şi ca om, recomand utilizarea măştii, cel puţin atunci când discutăm de aglomeraţie, în mijloacele de transport, sau acolo unde un număr mare de persoane stau într-un spaţiu limitat, chiar dacă este în exterior, pentru că noi avem transmitere comunitară (…) din punct de vedere raţional, dacă discuţi de o măsură de protecţie care limitează transmiterea şi se dovedeşte că masca este mai eficientă, poate, în acest moment chiar decât vaccinarea în limitarea transmiterii infecţiei, nu cred că ar trebui să constituie un impediment pentru cineva să utilizeze masca. Nu o folosim neapărat că avem o depoziţie legală, ci mai degrabă pentru că avem responsabilitate pentru sănătatea proprie şi pentru cei cu care intrăm în contact. Mi se pare de bun simţ”, a afirmat Rafila.

EXCLUSIV. Alexandru Rafila anunţă că restaurantele şi magazinele nu se vor mai închide la 22.00

Ministrul Sănătăţii a declarat că personal va purta masca de protecţie, dacă se află într-un spaţiu deschis aglomerat.
”Eu personal vă spun cum o să fac eu. Fiecare o să facă cum crede, după ce acest act normativ va fi abrogat.  Eu atunci când sunt la risc să mă îmbolnăvesc, o să port mască, acolo unde e aglomeraţie în spaţiu deschis. Nu are importanţă dacă e sau nu un act normativ în vigoare. Fac lucrul acesta pentru că aşa consider eu că este corect”, a mai precizat Rafila.

DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Ce a putut să găsească o fetiță de 3 ani în pietriș. Părinții au rămas muți de uimire când au văzut comoara descoperită
Capital.ro
Dispare numerarul în România? Ce se întâmplă cu banii cash în 5 ani. Ordin în Europa
Playtech.ro
Cum trebuie reglată tetiera din maşină pentru a te proteja în caz de accident. Prea puţini şoferi ţin cont
DailyBusiness
Busu, la un pas de moarte. Cine l-a salvat pe prezentatorul de la Pro TV: „Mi-a rupt cinci coaste și îi mulțumesc”
Adevarul
Ce se ascunde în spatele propunerii lui Nicușor Dan de a negocia cu Antonescu și Lasconi o ieșire din cursa pentru Cotroceni
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Șoferul plătește pentru ce fac pasagerii. Reglementări absurde în Codul Rutier
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
La ce sumă a ajuns pensia minimă în aprilie 2025, după indexarea de 10%
Cancan.ro
Usher, vrăjit de o româncă! Cine e Roberta Maria, bomba sexy care a petrecut pe Arena O2, din Londra, cu artistul internațional
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Regulă nouă la bloc 2025. Interzis pentru românii care stau la bloc. Amendă de 6.000 de lei pentru vecini
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Anunț pentru toți românii care plătesc facturi la curent prin PPC (fostă Enel) sau Hidroelectrica. Cât va costa energia electrică de la 1 iulie
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum a rămas Vladimir Putin fără vodca lui preferată: povestea unei bătălii legale orchestrate la București