Bilanţ coronavirus 19 decembrie. Cele mai puţine infectări de duminică, din ultimele patru luni. Numărul cazurilor n-a ajuns la 500, incidenţa în Bucureşti a scăzut la 0,69

Grupul de Comunicare Strategică anunţă duminică, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 500 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 53 de decese, 17 fiind din perioada anterioară. În Bucureşti, incidenţa cazurilor a scăzut la 0,69.
Daniel Spătaru
19 dec. 2021, 11:09
Bilanţ coronavirus 19 decembrie. Cele mai puţine infectări de duminică, din ultimele patru luni. Numărul cazurilor n-a ajuns la 500, incidenţa în Bucureşti a scăzut la 0,69

Bilanţ coronavirus 19 decembrie. ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 499 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 53 decese dintre care  17 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, transmite  Grupul de Comunicare Strategică.

Ultima duminică în care a fost raportat un număr mai mare de infectări a fost 15 august, 323 de cazuri.

Dintre cele 499 de cazuri noi, 10 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Dintre cele 53 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 la categoria de vârstă 50-59 ani, 16 la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Decesul la categoria de vârsta 10-19 ani este al unui pacient, in vârsta de 15 ani, de sex masculin, din județul Covasna, nevaccinat, cu comorbidități asociate.

50 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități.

Au fost raportate 17 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Arad, Bacău, Buzău, Gorj, Vaslui, înregistrate în lunile octombrie și noiembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 36 de decese.

Din totalul de 53 de pacienți decedați, 46 erau nevaccinați și 7 vaccinați. Cei 7 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani, 60-69 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități

Până duminică, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.798.205 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), dintre care 10.729 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Potrivit GCS, 1.724.809 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 8.740 de teste RT-PCR (3.036 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 5.704 la cerere) şi 17.166 de teste rapide antigenice.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în municipiul Bucureşti – 341 şi în judeţele Prahova – 106, Botoşani – 87, Braşov – 64, Ilfov – 58, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Un număr de 3.190 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în unităţile sanitare, dintre care 62 sunt copii. Conform GCS, la terapie intensivă sunt internaţi 526 de pacienţi, în scădere faţă de ziua precedentă, dintre care patru sunt copii. Dintre cei 526 de pacienţi internaţi la ATI, 45 au certificat care atestă vaccinarea.

Totodată, rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, duminică, de 0,69 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Citeşte şi Bilanţ vaccinare 18 decembrie. Doar 4.500 de români s-au vaccinat în premieră, 43% dintre ei au preferat doza unică de la Johnson

Sâmbătă, incidenţa COVID-19 în Bucureşti a fost de 0,71 cazuri la mia de locuitori.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie – 16,54 cazuri la mia de locuitori.

Citeşte şi Singurul oraş din România rămas în scenariul roşu. Rata de infectare, 3,78 la mie

Deși abia depășește 40% din populație vaccinată anti-Covid cu cel puțin o doză, fiind un pic mai bine poziţionată decât Bulgaria, România este ţara din UE cu cele mai mici rate de infectare Covid, respectiv de pozitivare a testelor.

România nu a înregistrat, cel puțin oficial, până acum decât 13 cazuri Omicron, dar pe măsură ce acesta se răspândește în țara noastră este de așteptat ca numărul cazurilor să crească.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Condimentul care menține mușcatele frumoase și înflorite. Costă în jur de 2 lei și se găsește la orice magazin
Capital.ro
Se poate rămâne imediat FĂRĂ PERMIS. Anunț venit astăzi, 7 IULIE: Prevederi imposibil de aplicat
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Investiții mamut în modernizarea României! Va avea loc o transformare radicală!
Adevarul
Rușii au lansat o ofensivă amenințătoare în est, unde ar putea cuceri o porțiune semnificativă de teritoriu
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Cea mai mare umilință pentru Meghan și Harry. S-a aflat și ce a făcut prințul
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Celebrul Ureche a tăvălit-o pe jurnalistă! Scandal într-un club din București! Au intervenit bodyguarzii, a ajuns Poliția și…
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Decizie pentru toți cei care mănâncă PEPENI românești. Se întâmplă de mâine, 8 IULIE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Olanda va furniza avioane F-16 Ucrainei, anunță ministrul de externe Caspar Veldkamp
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!