Bilanţ coronavirus 19 noiembrie. Scădere semnificativă a infectărilor COVID-19. Peste 250 de morţi în 24 de ore. La ATI sunt 1.604 de pacienţi

Numărul infectărilor noi COVID-19 scade de la o zi la alta. În ultimele 24 de ore s-au raportat aproape 2.900 de cazuri COVID-19. Numărul pacienţilor de la ATI se menţine ridicat.
Alina Andrei
19 nov. 2021, 10:44
Bilanţ coronavirus 19 noiembrie. Scădere semnificativă a infectărilor COVID-19. Peste 250 de morţi în 24 de ore. La ATI sunt 1.604 de pacienţi

Bilanţ coronavirus 19 noiembrie. Creste vertiginos numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 care se infectează. Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în ultima săptămână, 69,7% din cazurile confirmate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate la persoane nevaccinate anti-COVID. Restul, adica mai bine de 30 la suta se inregistreaza in randul persoanelor vaccinate.

De asemenea, din pacate creste si numarul de decese printre persoanele imunizate, mai bine de 10 la suta din decese s-au produs la persoane vaccinate. Asta desi la inceputul acestui val patru procentul abia depasea 1 la suta.

Ne explicam aceasta crestere prin faptul ca restrictiile au fost impuse doar nevaciinatilor, vaccinatii in schimb, desi si ei se pot infecta si transmite virusul, se pot plimba nestigheriti prin mall uri, magazine si la diferite activitati culturale.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 2.889 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 55 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 19 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.758.068 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.974 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.623.419 pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 606 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.961. Dintre acestea, 1.604 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 169 sunt minori, 155 fiind internați în secții și 14 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.600.893 teste RT-PCR și 5.046.332 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 13.596 de teste RT-PCR (7.091 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.505 la cerere) și 31.141 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 62.054 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.418 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 58.878 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 60 de persoane.

Citeşte şi: Numărul de cazuri COVID-19 în Europa e în creştere, în pofida vaccinării. Explicaţiile epidemiologilor de la MIT

La ATI sunt libere în prezent 49 de paturi pentru pacienţi COVID

În data de 19 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.717 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 390 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 129 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

La  nivel național, la acest moment sunt disponibile 49 paturi libere de ATI, 10 în București, 4 în județul Constanta, 1 în județul Dâmbovița, 1 în județul Galați, 2 în județul Gorj, 8 în județul Iași, 1 în județul Mehedinți, 4 în județul Neamț, 1 în județul Suceava, 5 în județul Teleorman, 2 în județul Timiș, 1 în județul Tulcea, 1 în județul Vaslui, 8 în județul Vrancea altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

 

Bilanţ coronavirus 19 noiembrie. Au fost raportate 281 decese dintre care 27 anterioare

În intervalul 18.11.2021 (10:00) – 19.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 281 de decese (130 bărbați și 151 femei), din care 27 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 281 de decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 11 la categoria de vârstă 40-49 ani, 27 la categoria de vârstă 50-59 ani, 77 la categoria de vârstă 60-69 ani, 83 la categoria de vârstă 70-79 ani și 78 la categoria de vârstă peste 80 ani.

261 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 17 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Au fost raportate 27 de decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Argeș, Bacău, Constanța, Galați, Giurgiu, Mureș, Vaslui și Municipiul București, 2 în septembrie 2021, 22 în octombrie 2021 și 3 în noiembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 254 de decese.

Din totalul de 281 de pacienți decedați, 249 erau nevaccinați și 32 vaccinați. Cei 32 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 ani și peste 80 de ani. Toți pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități.

 

Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile este, vineri, în Bucureşti de 4,34 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Citeşte şi: Emilian Imbri: „Suntem într-un mare impas. Am scăpat totul din mână. Nu mai contează că ești vaccinat de trei ori”

Comisia Europeană cere României certificat verde COVID obligatoriu şi creşterea ritmului de vaccinare: „Nu mai putem aştepta încă o lună, pentru că virusul nu aşteaptă”

Comisia Europeană cere României impunerea certificatului verde COVID şi creşterea ritmului de vaccinare.

„Este important să fie votat certificatul verde. Da, este important ca acesta să fie utilizat, pentru că ştim că, împreună cu vaccinarea şi certificatul verde, avem cheia pentru a ne asigura supravieţuirea şi, de asemenea, să fim parte pentru ceea ce este important pentru noi toţi – comunitatea europeană”, a declarat comisarul european Thierry Breton, joi, într-o conferinţă de presă susţinută în timpul vizitei sale la Bucureşti.

„Dacă nu se reuşeşte să învingem acest nou val al pandemiei care vine în calea noastră, s-ar putea să ajungem din nou la măsuri de carantinare generală şi ştim că există şi un preţ, unul economic, un preţ social de plătit şi preţul acesta e mult prea ridicat. România trebuie să ia decizii foarte dificile”, a avertizat comisarul european.

Oficialul european a dat exemplu altor state din UE care au impus certifiatul verde.

„În Germania, dacă nu eşti vaccinat nu pot merge la serviciu. În Austria, dacă nu eşti vaccinat trebuie să stai acasă. În Belgia este aceeaşi decizie – stai acasă dacă nu eşti vaccinat. Sunt şi alte ţări care iau decizii curajoase, dificile. Aceste măsuri nu vor dura la nesfârşit, însă sunt înstrumente pe care trebuie să le folosim. E nevoie de curaj politic pentru a implementa aceste măsuri. Sunt mulţi politicieni în Europa care înţeleg acest lucru, însă aşteaptă. Sunt sceptici. Nu mai e timp de aşteptat”, a explicat comisarul european Thierry Breton.

Oficiarul european a punctat că nu există nicio altă cale în afara celor două instrumente avute la îndemână – vaccinarea anti-COVID şi certificatul verde.

„Ştim că aceste două instrumente funcţionează. Acum este momentul să acţionăm. Trebuie să fim uniţi să câştigăm împreună această luptă. Noi suntem cu toţii europeni, împărtăşim aceleaşi valori. Desigur că avem tradiţii diferite, istorii diferite, origini diferite, dar suntem cu toţii fiinţe umane şi trebuie să luptăm împotriva pandemiei. Deja avem peste două miliarde de persoane care au fost vaccinate cu succes pe întreaga planetă şi nu au existat probleme. Acum este momentul să fim uniţi, pentru că este un război pe care noi îl vom câştiga împreună. La urma urmei, cu toţii împărtăşim aceleaşi valori, noi, ca europeni, împărtăşim aceleaşi valori. Deci, este momentul să fim uniţi şi să reacţionăm acum. Nu mai putem aştepta încă o lună, pentru că virusul nu aşteaptă”, a explicat Breton.

„În toate ţările Europei, inclusiv în România, vaccinarea se produce, dar în România se desfăşoară foarte încet. Trebuie să luptăm împreună, dar suntem doar la mijlocul bătăliei împotriva virusului. Suntem într-un război împotriva virusului. Cifrele sunt înfricoşătoare. OMS a dat un comunicat prin care spune că până în februarie vor mai deceda încă 500.000 de persoane dacă nu luăm măsurile corecte”, a conchis comisarul european.

DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Orașul surpriză din România care a trecut printr-o schimbare la față. E printre cele mai bogate din țară, construiește pe bandă rulantă și atrage fonduri cu o forță de nedescris. E la zi cu tot ce e nou și frumos. Până și transportul public este exclusiv electric
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Regula se aplică pentru toți
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Anunț oficial de la Guvern! Probleme rezolvate, vești importante pentru români!
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Locul din România în care Creatorul a împărțit muritorilor o bucățică de cer. E binecuvântat
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare pentru permisul auto. Va fi ZERO. Guvernul României dă lege nouă
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Selly încurajează tinerii să participe la alegeri: „Este modul vostru de a ține democrația în viață”
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni