Bilanţ coronavirus 23 iunie 2021: Un singur caz de Covid 19 în Bucureşti

Varianta Delta, cu 60% mai transmisibilă decât cea britanică, devine dominantă în lume. În România, deoacmadată au fost identificate doar 35 de cazuri.
Filip Stan
23 iun. 2021, 13:25
Bilanţ coronavirus 23 iunie 2021: Un singur caz de Covid 19 în Bucureşti
Bilanţ coronavirus 23 iunie 2021

1.045.303 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 66 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 32.626 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Bilanţ coronavirus 23 iunie 2021. În intervalul 22.06.2021 (10:00) – 23.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 161 decese (85 bărbați și 76 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Cluj, Covasna, Galați, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

150 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

Astfel, 2 dintre acestea s-au produs în luna iulie 2020, 2 în septembrie 2020, 14 în octombrie 2020, 42 în noiembrie 2020, 42 în decembrie 2020, 6 în ianuarie 2021, 6 în februarie 2021, 23 în martie 2021, 9 în aprilie 2021 și 4 în mai 2021 în județele Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Cluj, Covasna, Galați, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Sălaj, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

Dintre cele 161 de decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 11 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 64 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 57 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

150 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 8 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Bilanţ coronavirus 23 iunie 2021. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 685. Dintre acestea, 141 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.251.319 teste RT-PCR și 1.383.832 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 18.627 de teste RT-PCR (10.605 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.022 la cerere) și 13.962 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 2.107 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 979 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 20.945 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 32 de persoane.

Bilanţ coronavirus 23 iunie 2021:  Care sunt cele mai afectate ţări din lume de varianta mutantă Delta?
În momentul de faţă, unul din cinci cazuri de coronavirus de pe teritoriul Statelor Unite ar fi cu această variantă. La începutul lunii iunie, ea era responabilă pentru peste 10% din infecţiile cu SARS-CoV-2 din SUA. Iar la fiecare două săptămâni, numărul de cazuri se dublează.

Valeriu Gheorghiţă: „Este perioada de acalmie dintre valuri. Tulpina Delta are o rată crescută de atac”

Varianta Delta este prezentă la ora actuală în cel puţin 70 de ţări. Şi Israelul, de exemplu, a început să fie îngrijorat şi caută soluţii noi care să ţină în frâu focarele deja apărute în ţară. Ministrul Sănătăţii israelian le recomandă părinţilor să-şi vaccineze copiii, având în vedere că doar aproximativ 4% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani au fost vaccinaţi.

Varianta Delta. Situaţia în România
Până acum câteva zile, în România aveam 35 de cazuri de COVID-19 cu această variantă. Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăila spunea că vom creşte atât rata de imunizare, cât şi capacitatea de secvenţiere pentru a evita apariţia unui posibil focar. Cu toate astea, până acum nu am luat nicio măsură concretă în acest sens.

Dr Anthony Fauci, avertisment referitor la varianta Delta a coronavirusului: „Este cea mai mare ameninţare”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Florinel Coman a plecat de la FCSB! Lovitură dată de Gigi Becali: „Am mai luat bani în plus”. Când are loc vizita medicală
Capital.ro
Obligatoriu peste tot în România. Decizia intră în vigoare de astăzi, 3 Iulie
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenție șoferi! Polițiștii nu vor mai putea „ierta” aceste greșeli din trafic
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Șoferii, obligați să ia în calcul acest aspect. Ce trebuie să citească înainte de-a conduce
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
A murit marele actor al României. Drum lin, maestre! Va fi apreciat etern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
România felicitată de ambasadoarea SUA pentru contribuția în NATO
MediaFlux
S-a aflat CINE ÎL ÎNLOCUIEȘTE pe BIDEN!
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?