Bilanţ coronavirus 24 decembrie 2021: peste 700 de cazuri în Ajunul Crăciunului, 111.000 români în carantină şi potop de amenzi

Peste 90.000 de infectări în Franţa, record de cazuri în Spania, masca redevine obligatorie de Sărbători în Italia, toată Europa este lovită de Omicron. În România, situaţia este încă sub control înainte de Crăciun.
Filip Stan
24 dec. 2021, 13:12
Bilanţ coronavirus 24 decembrie 2021: peste 700 de cazuri în Ajunul Crăciunului, 111.000 români în carantină şi potop de amenzi

Bilanţ coronavirus 24 decembrie 2021. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 24 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 717 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 44 decese dintre care 2 anterioare.

În data de 24 decembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.333 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care, 316 în București. La nivelul întregii țări sunt ocupate 468 paturi ATI COVID-19.

Până astăzi, 58.507 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Dintre cele 44 de decese din ultimele 24 de ore, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 la categoria de vârstă peste 80 ani. Din totalul de 44 de pacienți decedați, 36 erau nevaccinați și 8 vaccinați. Cei 8 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 60-69 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.523. Dintre acestea, 468 sunt internate la ATI. Dintre cei 468 de pacienți internați la ATI, 41 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 48 sunt minori, 44 fiind internați în secții și 4 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.987.298 de teste RT-PCR și 5.884.185 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 9.135 de teste RT-PCR (3.824 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.311 la cerere) și 24.878 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 8.629 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.852 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 111.626 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 148 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 992 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 451 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 23 decembrie, 1.656 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 785.400 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 11 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Lista localităților cu incidența mai mare sau egală cu 3 copy

Bilanţ coronavirus 24 decembrie 2021. Şefa DSP Bucureşti, medicul Oana Nicolescu, a furnizat, într-o declaraţie pentru News.ro, detalii referitoare la modul în care se pregăteşte sistemul sanitar dn Capitală pentru valul 5 al pandemiei. În acest sens, vor fi organizate centre de evaluare unde pacienţii cu forme uşoare şi medii de COVID-19 vor putea veni pentru a fi evaluaţi de medici şi pentru a li se prescrie tratament, urmărindu-se astfel degrevarea unităţilor de primiri urgenţe ale spitalelor. În acelaşi timp, din data de 1 ianuarie 2022, toate posturile de la call center-ul DSP situat pe Arena Naţională vor fi ocupate de rezidenţi. Aceştia se vor ocupa de realizarea anchetelor epidemiologice, dar şi de alocarea fiecărui caz de pacient pozitiv COVID-19 în parte. Dr. Oana Nicolescu spune că echipele mobile merg în continuare acasă la cei greu deplasabili pentru a-i vaccina şi că încă există multe solicitări în acest sens. Atrage însă atenţia asupra unui fenomen care are loc în ultima perioadă: oamenii nu mai sună la DSP pentru a cere testarea pentru COVID-19 deşi acest lucru se poate realiza în aceeaşi zi în care a fost făcută solicitarea, cu ajutorul echipelor de la ambulanţă.

Primele simptome de infectare cu Omicron apar mai repede decât în cazul altor tulpini. Cât durează perioada de incubaţie
Bilanţ coronavirus 24 decembrie 2021: Certificatuil verde, amânat pentru săptămâna viitoare

Ședința coaliției de guvernare în care a fost discutată din nou tema certificatului electronic COVID-19 s-a încheiat fără o decizie. Discuțiile au fost amânate de liderii coaliției până săptămâna viitoare. Nu este clar dacă va exista în cele din urmă un proiect de lege. „Deocamdată se caută o soluție juridică”, spun sursele citate.

Nicolae Ciucă vrea pregătirea sistemului sanitar pentru valul cinci la pandemiei. Ce i-a cerut lui Alexandru Rafila

Deși, miercuri, liderii politici, în frunte cu Marcel Ciolacu, dădeau asigurări că legea certificatului COVID-19 va fi adoptată până la finalul anului, șansele ca acest lucru să se întâmple scad. Totul, după o întâlnire pe care liderii PSD, PNL și UDMR au avut-o, miercuri seara, cu președintele Klaus Iohannis, întâlnire la care s-a decis renunțarea la obligativitatea prezentării certificatului electronic la locul de muncă.

Surse politice susțin că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cel care și-a asumat proiectul inițial, nu este de acord cu varianta convenită cu șeful statului. De altfel, în ședința de joi a coaliției, Rafila a avertizat că sunt necesare măsuri suplimentare pentru a pregăti valul 5.

Anterior ședinței, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că „este o prevedere care poate fi neconstituțională în ceea ce privește suspendarea contractului de muncă” și că ministrul Rafila ar fi de acord să „nu fie încălcată Constituția”. De asemenea, Ciolacu a mai spus că dacă proiectul „nu aduce nimic nou”, nu are rost să mai fie făcut. Eliminarea prevederii privind obligativitatea certificatului la locul de muncă golește de conținut legea propusă de ministrul Rafila.

Liderii coaliției au invocat motive de neconstituționalitate, însă pasul în spate are legătură și cu presiunea publică. Totuși, întrebat joi dacă noile schimbări au legătură cu protestele AUR, președintele PNL Florin Cîțu a declarat că acele proteste „chiar nu au contat și nu au niciun impact”.

În acest moment sunt în vigoare mai multe restricții care obligă la prezentarea certificatului verde în unele centre comerciale sau instituții. La locul de muncă este interzis doar accesul vizitatorilor care nu prezintă dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Lacrimi și durere la despărțirea de Andrei Perneș de la Mireasa. Imagini sfâșietoare de la înmormântare / FOTO
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Câtă apă se pune la ciorbă, de fapt. Aceasta e cantitatea corectă, dacă vrei să-ți iasă cel mai bun gust
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
Playtech.ro
Dezastru pentru Armata Română. Ce loc ocupă ţara noastră la capitolul trupe şi armament
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Ți se rupe sufletul! Tatăl lui Andrei Perneș de la Mireasa, în lacrimi! Nu s-a putut desprinde de sicriu / FOTO
Spynews
Top 10 cele mai sigure țări de vizitat pentru femei. Unde poți călători singură fără probleme
Evz.ro
Ora de vară, în 2025. Regula pe care vrea s-o impună Uniunea Europeană  
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Andrei Perneș! Familia și prietenii sunt îngenunchiați de durere
Cancan.ro
Poza din Dubai cu Gabriela Cristea care i-a REVOLTAT pe fani. Cum a apărut alături de Tavi Clonda, în DEȘERT: 'Ce penibili pot fi!'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Anunț pentru românii cu cont la bancă. NU vor primi toți banii înapoi. Statul a pus limită
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Concurs de sănii cu volan în Maramureș: Zeci de participanți și distracție garantată
MediaFlux
Se dă a 13-a PENSIE în APRILIE! Cine primește BANII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ana-Maria Trăsnea, românca ce vrea un loc în Bundestag: O nouă șansă la alegerile din Germania