Bilanţ coronavirus 3 martie 2022. În România se moare de Covid ca pe frontul din Ucraina, peste 100 de decese în 24 de ore

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 3 martie 2022 au fost raportate 114 decese la ultimul bilanţ.
Filip Stan
03 mart. 2022, 10:42
Bilanţ coronavirus 3 martie 2022. În România se moare de Covid ca pe frontul din Ucraina, peste 100 de decese în 24 de ore

Bilanţ coronavirus 3 martie 2022. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 3 martie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 5.953 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 114 decese, dintre care 9 anterioare intervalului de referință.

Alexandru Rafila anunţă relaxarea restricţiilor. Certificatul verde nu va mai fi obligatoriu peste tot, fără mască în exterior

Până astăzi, 63.782 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Dintre cele 114 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de de vârstă 40-49 de ani, 7 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 22 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 38 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 45 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

109 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Din totalul de 114 pacienți decedați, 93 au fost nevaccinați și 21  vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani. 19 dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați vaccinați nu au fost raportate comorbidități.

Au fost raportate 9 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Arad, Tulcea și Municipiul București, în lunile ianuarie și  februarie 2022.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 5.674, cu 407 mai puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 848 de persoane, cu 10 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 848 de pacienți internați la ATI, 758 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 316 sunt minori, 310 fiind internați în secții, cu 25 mai puțin decât în ziua anterioară și 6 la ATI, similar cu ziua anterioară.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.478.818 teste RT-PCR și 8.723.578 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 15.821 de teste RT-PCR (8.639 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.182 la cerere) și 32.171 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 97.857 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.212 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 55.992 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 41 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.795 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 211 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 2 martie, 502 sancțiuni contravenționale, în valoare de 96.750 lei.

Bilanţ coronavirus 3 martie 2022 Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că s-a atins indicele de refererință de sub 50% grad de ocupare al paturilor la ATI, iar în România vor fi relaxate restricțiile. Astfel, se va renunța la certificatul verde în centrele comerciale, iar masca nu va mai fi obligatorie în spațiile exterioare.

Bilanţ coronavirus 3 martie 2022. Activităţile de vaccinare împotriva noului coronavirus desfăşurate de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 vor trece către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii, desfăşurat prin cabinetele medicilor de familie, se precizează într-un comunicat de presă transmis miercuri.

„Având în vedere dinamica pandemiei pe teritoriul României şi ţinând cont de numirea reprezentantului MS, secretar de stat dr. Andrei Baciu, în locul reprezentantului MApN, dr. Valeriu Gheorghiţă, în funcţia de preşedinte al CNCAV, se va asigura tranziţia activităţilor de vaccinare desfăşurate de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii, desfăşurat prin cabinetele medicilor de familie”, afirmă sursa citată.

Când renunţă România la masca de protecţie în aer liber. Ministrul Alexandru Rafila vine cu explicaţii după decizia CCR

Potrivit CNCAV, se vor asigura în continuare operaţiunile logistice şi de depozitare şi se va urmări identificarea celor mai bune soluţii de trecere la Ministerul Sănătăţii a responsabilităţii privind vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19.

„În perioada următoare, se vor derula acţiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual şi al activităţilor nemedicale desfăşurate de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înfiinţare, inclusiv prin preluarea de către instituţiile implicate în continuare a responsabilităţii asigurării operaţiunilor logistice şi de depozitare”, se mai arată în comunicat.

Conform sursei citate, procesul care se va întinde pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluţiilor optime, astfel încât vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiţii, într-un mediu sigur.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Detalii șocante din ancheta accidentului de la Suceava: Tahograful autobetonierei era manipulat
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?