Bilanţ coronavirus 6 decembrie 2021. Doar 800 de cazuri în ultimele 24 de ore! Incidenţa în Bucureşti a ajuns la 1.35

Guvernul face apel la autorităţile locale să reevalueze situaţia persoanelor nevaccinate, mai ales a celor din categoriile vulnerabile. ”Deoarece specialiştii anticipează o posibilă creştere a incidenţei în următoarele săptămâni, vaccinarea persoanelor rămâne cea mai eficientă şi importantă formă de protecţie”, a transmis Guvernul.
Filip Stan
06 dec. 2021, 13:22
Bilanţ coronavirus 6 decembrie 2021. Doar 800 de cazuri în ultimele 24 de ore! Incidenţa în Bucureşti a ajuns la 1.35
Bilanţ coronavirus 6 decembrie 2021. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 6 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 803 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 54 de decese.

Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, luni, de 1,35 de cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie – 16,54 cazuri la mia de locuitori.

Până astăzi, 57.153 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.  Din totalul de 54 de pacienți decedați, 51 erau nevaccinați și 3 vaccinați. Cei 3 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 60-69 ani și 70-79 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

Bilanţ coronavirus 6 decembrie 2021. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.629. Dintre acestea, 881 sunt internate la ATI. Dintre cei 881 pacienți internați la ATI, 82 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 110 sunt minori, 104 fiind internați în secții și 5 la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.778.908 teste RT-PCR și 5.404.378 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.101 teste RT-PCR (2.979 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.122 la cerere) și 12.004 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 26.016 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.721 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 48.735 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 52 de persoane. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.156 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

În data de 6 decembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.533 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care, 354 în București. La nivelul întregii țări sunt ocupate 881 paturi ATI COVID-19.

Bilanţ coronavirus 6 decembrie 2021. Lista incidenţei pe localităţi

Lista localităților cu incidența mai mare sau egală cu 3

Bilanţ coronavirus 6 decembrie 2021. Potrivit Executivului, specialiştii anticipează o posibilă creştere a incidenţei în următoarele săptămâni.  ”Vaccinarea persoanelor rămâne cea mai eficientă şi importantă formă de protecţie, mai ales a celor din categoriile vulnerabile. În acest sens, Guvernul face apel către autorităţile locale, ca prin serviciile de asistenţă comunitară să se coordoneze cu structurile medicale din teritoriu şi să reevalueze situaţia persoanelor nevaccinate. Prioritate vor avea persoanele din categoriile vulnerabile, care vor beneficia de centre mobile de vaccinare, puse la dispoziţie de MApN şi MAI”, a mai transmis Guvernul.

Bilanţ coronavirus 6 decembrie 2021: Riscul de infectare creşte după a doua doză de vaccin

Un studiu publicat de „The BMJ”, realizat pe 80.057 de adulți cu vârsta medie de 44 de ani, arată că riscul de infectare cu SARS-CoV-2 crește după vaccinarea cu a doua doză odată cu trecerea timpului. Comparativ cu primele 90 de zile de la administrarea dozei a doua, riscul de infectare la toate categoriile de vârstă, a crescut de aproape 3 ori după 180 de zile de la vaccinare.

Adrian Streinu Cercel, după apariţia tulpinii Omicron: „Trebuie să ne spălăm cu apă şi săpun”

Studiul a fost efectuat de Institutul de Cercetare al Leumit Health Services din Israel. Israelul a fost una dintre primele țări care a demarat o campanie de vaccinare la scară largă în decembrie 2020, dar din iunie 2021 cazurile de infectare au început din nou să crească.

Descoperirile arată că vaccinul Pfizer-BioNTech oferă protecție excelentă în primele săptămâni de la administrare, dar sugerează că protecția se diminuează în timp pentru anumite categorii de persoane.

Examinarea timpului care trece de la vaccinare și a riscului de infecție poate furniza date importante legate de nevoia vaccinării cu a treia doză și perioada ideală pentru administrarea acesteia.

Cercetătorii au verificat certificatele a 80.057 de adulți, cu vârsta medie de 44 de ani, care au făcut cel puțin un test PCR la cel puțin trei săptămâni de la vaccinarea cu a doua doză și care nu mai fuseseră depistați pozitiv cu COVID-19 înainte.

Dintre cei 80.057 de participanți, 7.973 (9,6%) au testat pozitiv. Aceștia au fost apoi comparați cu grupuri de control negative din aceleași categorii de vârstă și etnie care s-au testat negativ în aceeași săptămână.

Rata rezultatelor pozitive a crescut odată cu trecerea timpului de la administrarea celei de-a doua doze. De exemplu, la toate categoriile de vârstă 1,3% dintre participanți au testat pozitiv la 21-89 de zile de la a doua doză, dar a crescut la 2,4% după 90-119 zile; 4,6% după 120-149 de zile; 10,3% după 150-179 de zile și 15,5% după 180 de zile sau mai mult.

Iar după ce au fost luați în considerare alți factori care ar fi putut influența rezultatul, cercetătorii au descoperit un risc crescut seminificativ de infecție pe măsură ce a trecut timpul de la a doua doză.

Medicul Adrian Marinescu este optimist: „Anul 2022 va fi unul al echilibrului în ce priveşte pandemia. Evident că virusul începe la un moment dat să piardă din intensitate”
Comparativ cu primele 90 de zile de la administrarea dozei a doua, riscul de infectare la toate categoriile de vârstă a crescut de 2,37 de ori după 90-119 zile; de 2,66 de ori după 120-149 de zile; de 2,82 de ori după 150-179 de zile și de 2,82 de ori după 180 de zile sau mai mult.

Cercetătorii recunosc că interpretarea studiului lor este limitată de diverși factori precum dimensiunile casei în care trăiesc persoanele pe care a fost efectuat studiul, densitatea populației sau tulpina virusului.

Totuși, ei sunt de părere că datele obținute sunt complete, astfel au concluzionat că indivizii care au fost vaccinați cu două doze din vaccinul Pfizer-BioNTech sunt mai expuși cu trecerea timpului, iar riscul de infectare crește progresiv în comparație cu primele 90 de zile de la administrarea dozei a doua.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Lacrimi și durere la despărțirea de Andrei Perneș de la Mireasa. Imagini sfâșietoare de la înmormântare / FOTO
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Câtă apă se pune la ciorbă, de fapt. Aceasta e cantitatea corectă, dacă vrei să-ți iasă cel mai bun gust
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
Playtech.ro
Cât costă un buncăr antiatomic, în România. Preţurile au crescut după ce românii au început să le caute
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Ți se rupe sufletul! Tatăl lui Andrei Perneș de la Mireasa, în lacrimi! Nu s-a putut desprinde de sicriu / FOTO
Spynews
Top 10 cele mai sigure țări de vizitat pentru femei. Unde poți călători singură fără probleme
Evz.ro
Ora de vară, în 2025. Regula pe care vrea s-o impună Uniunea Europeană  
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Andrei Perneș! Familia și prietenii sunt îngenunchiați de durere
Cancan.ro
Poza din Dubai cu Gabriela Cristea care i-a REVOLTAT pe fani. Cum a apărut alături de Tavi Clonda, în DEȘERT: 'Ce penibili pot fi!'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Anunț pentru românii cu cont la bancă. NU vor primi toți banii înapoi. Statul a pus limită
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Concurs de sănii cu volan în Maramureș: Zeci de participanți și distracție garantată
MediaFlux
Se dă a 13-a PENSIE în APRILIE! Cine primește BANII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ana-Maria Trăsnea, românca ce vrea un loc în Bundestag: O nouă șansă la alegerile din Germania