Bilanţ coronavirus 7 februarie. Aproape 17.000 de noi infectări şi peste 80 de decese COVID. Incidenţa în Bucureşti a sărit de 32 la mie

Val de infectări în România. În plin val 5, Ambulanţa este suprasolicitată. Românii care suna la 112 şi cer să se testeze acasă trebuie să astepte chiar şi 3 zile până vine un echipaj. Cele mai multe solicitări au fost făcute în zona Bucureşti - Ilfov.
Alina Andrei
07 feb. 2022, 13:08
Bilanţ coronavirus 7 februarie. Aproape 17.000 de noi infectări şi peste 80 de decese COVID. Incidenţa în Bucureşti a sărit de 32 la mie

Bilanţ coronavirus 7 februarie. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 7 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.958 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, cu 850 mai mult decât în ziua anterioară. 1.631 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citeşte şi: Alertă în Bucureşti. Capitala a produs mai multe cazuri ca toată ţara în valul 3. Avertismentul lui Octavian Jurma

În total, până astăzi, 7 februarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.418.779 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 72.116 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.990.254 pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 993 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 11.884 , cu 724 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 1.102 de persoane, cu 37 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 1.102 pacienți internați la ATI, 948 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 911 sunt minori, 885 fiind internați în secții, cu 43 mai mult decât în ziua anterioară și 26 la ATI, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.000.219 teste RT-PCR și 7.733.323 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 16.722 teste RT-PCR (10.716 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.006 la cerere) și 31.379 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 237.920 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 14.989 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 95.082 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 8 persoane.

Gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 efectuate este de 32,25%, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, până astăzi, 60.723 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 06.02.2022 (10:00) – 07.02.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 81 de decese ( 59 bărbați și 22 femei) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui.

Dintre cele 81 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 la categoria 50-59 de ani, 19 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 23 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 32 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

78 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Din totalul de 81 de pacienți decedați, 66 au fost nevaccinați și 15 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 60-69 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 6 februarie 2022. Cazurile noi de coronavirus au scăzut la jumătate. Incidenţa trece de 30 în Capitală

Rata de incidenţă COVID-19 în Bucureşti a ajuns luni la valoarea de 32.75 la mia de locuitori, de la 30.89 la mie cât a fost duminică. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4765 de noi infectpri cu virusul SARS-COV2.

Este cea mai mare valoare atinsă în Capitală de la începutul pandemiei de coronavirus. De altfel Capitala a înregistrat în ultimele zile infectări RECORD.

Bilanţ coronavirus 7 februarie. Alexandru Rafila, cea mai bună veste: „Am atins vârful valului 5, ne aşteptăm la o scădere. Majoritatea restricţiilor vor fi ridicate în martie”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că România a ajuns în  vâful valului 5 al pandemiei de coronavirus, iar săptămâna următoare vom avea confirmarea.

„Sunt semne că acolo suntem, în vârful valului 5. Săptămâna care urmează vom avea confirmarea. Opinia mea e că marți, zi care măsoară situația de luni, probabil că nu vom depăși 35.000 de cazuri. Atunci putem să spunem că intrăm în faza de stabilizare a acestui val și ne așteptăm la o scădere. După ce am acvut un vârf pe la 43.000 de cazuri, ulterior nu am depășit cu mult 30.000 de cazuri”, a declarat Rafila, la Antena 3.

Ministrul a explicat că în privința situației din secțiile de terapie intensivă este normal să se înregistreze un decalaj, astfel că abia la finalul lunii secțiile ATI vor înregista o situație mai bună.

„Avem ocupate peste 1000 de paturi la ATI. Până la finalul acestei luni, cred că și situația de la ATI va intra pe un trend descrescător”, a mai declarat ministrul Sănătății, precizând că în zilele următoare va fi finalizat și studiul care va arăta câți dintre pacienții de la ATI sunt infectați cu tulpina Delta și câți cu tulpina Omicron.

„Eu, în general, sunt un om echilibrat. Opinia mea este că, până la sfârșitul lunii martie, am putea să scăpăm de marea majoritate a restricțiilor, dacă intrăm pe un trend descrescător și dacă situația nu mai pune probleme. Ați remarcat că s-a schimbat abordarea, inclusiv în modul în care funcționează școlile. Dacă se dovedește în România, la fel cum se întâmplă în alte țări, că această tulpină (n.r. Omicron) produce infecții ușoare, banale la marea majoritate a oamenilor, evident că restricțiile vor fi ridicate. Eu aștept momentul în care starea de alertă va fi ridicată, pentru că este important pentru toți”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, duminică seară.

 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cum i-a numit UEFA pe „tricolori”, după gestul incredibil de la Munchen! Naționala României, mesaj de despărțire la plecarea din Germania
Capital.ro
Marea actriță a României s-a stins. Doamna noastră a tras cortina
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Sorin Grindeanu, anunțul momentului pentru milioane de șoferi! Se închide un drum important
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Schimbări de ultimă oră anunțate de ANM. Fenomene ostile în România
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Cutremur în politică: europarlamentarul, prins în ”fapt” pe Tinder?! Iubita l-a PĂRĂSIT!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Peste 12 piloți ucraineni se antrenează pe F-16 în Danemarca și SUA
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?