Bilanţ coronavirus 9 februarie. Număr ridicat de decese pentru a doua zi consecutiv şi peste 27.000 de noi infectări COVID

Numărul infectărilor cu virusul SARS-COV 2 se menţine ridicat. A crescut alarmant şi numărul românilor cu COVID-19 care au nevoie de îngrijire în Terapie Intensivă. Specialiştii în sănătate de la Medlife precizează că sunt şanse ca România să fi atins imunitatea de turmă.
Alina Andrei
09 feb. 2022, 13:05
Bilanţ coronavirus 9 februarie. Număr ridicat de decese pentru a doua zi consecutiv şi peste 27.000 de noi infectări COVID

Bilanţ coronavirus 9 februarie. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 9 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 27.346 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, cu 8.923 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.402 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 9 februarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.482.394 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 79.374 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 2.038.716 pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 61.092 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 08.02.2022 (10:00) – 09.02.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 176 de decese (91 bărbați și 85 femei), dintre care 5 decese anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 176 de decese, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 11 la categoria 50-59 de ani, 24 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 67 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 70 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

171 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 5 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

Din totalul de 176 de pacienți decedați, 142 au fost nevaccinați și 34 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

Au fost raportate 5 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Argeș, Brăila și Mureș, în luna ianuarie 2022.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 11.324, cu 241 mai puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 1.120 de persoane, cu 3 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 1.120 pacienți internați la ATI, 950 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 811 sunt minori, 794 fiind internați în secții, cu 27 mai puțin decât în ziua anterioară și 17 la ATI, cu 5 mai puțin decât în ziua anterioară.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.065.069 de teste RT-PCR și 7.876.953 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 31.463 de teste RT-PCR (18.139 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.324 la cerere) și 63.235 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 240.991 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.760 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 85.637 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 6 persoane.

În Bucureşti, rata de incidenţă COVID-19 a ajuns miercuri la valoarea de 35.31, de la 34.29 cât a fost marţi. Este cea mai mare valoare atinsă în Capitală de la debutul pandemiei de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 7895 de cazuri noi COVID-19.

Bilanţ coronavirus 9 februarie. Colegiul Medicilor Bucureşti, apel la populaţie după explozia de cazuri COVID din valul 5: Numărul infectărilor zilnice cu SARS-CoV-2 atinge cote alarmante

Colegiul Medicilor din Bucureşti face apel la înţelegere şi respect, atât din partea populaţiei, cât şi din partea personalului medical.

„Numărul cazurilor zilnice de infectare cu SARS-CoV-2 atinge cote alarmante, de la o zi la alta. În valul cinci al pandemiei de COVID-19, s-au atins recorduri de cazuri noi de infectare înregistrate în doar 24 de ore. Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns marţi, în Bucureşti, la 34,29 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Este cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 atinsă până acum în Capitală, în pandemia de COVID-19”, a transmis, marţi, Colegiul Medicilor din Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Medicii de familie, revoltaţi că trebuie să elibereze adeverinţe pacienţilor ieşiţi din izolare după Covid: „Este încă o hârtie inutilă”

Potrivit reprezentanţilor Colegiului Medicilor, explozia cazurilor de COVID-19 din valul cinci al pandemiei, înregistrată într-un timp relativ scurt, la nivelul Capitalei şi al judeţului Ilfov, ”înseamnă deja o presiune mare pe sistemul medical, în primul rând pe medicii de familie şi pe cadrele Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), dar presiunea este resimţită şi în spitalele din Capitală, care tratează pacienţi cu SARS-CoV-2”.

”Având în vedere această situaţie, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti face apel la nivelul populaţiei din Capitală ca, atât pacienţii, cât şi personalul medical să dea dovadă de înţelegere unii faţă de ceilalţi, dar şi de respect reciproc pentru depăşirea acestei situaţii”, a mai transmis Colegiul Medicilor.

Citeşte şi: MedLife: Sunt şanse ca România să fi atins imunitatea de turmă, iar valul 5 să se încheie în această primăvară

”Numărul mare de cazuri poate însemna, în funcţie de moment, şi anumite întârzieri în realizarea serviciului de asistenţă medicală, cauzate exclusiv de numărul mare de pacienţi înregistraţi în aceste zile, chiar dacă mulţi dintre aceştia au forme uşoare sau medii de boală. Medicii, alături de tot personalul medical, au fost şi sunt alături de pacienţi, dar, în această perioadă, pe anumite servicii, cum sunt medicina de familie şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, există o presiune foarte mare dată de numărul de solicitări venite pe parcursul a 24h. Pentru a face faţă acestei situaţii, cu toţii, pacienţi şi personal medical, trebuie să dăm dovadă de înţelegere şi respect reciproc”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Detalii șocante din ancheta accidentului de la Suceava: Tahograful autobetonierei era manipulat
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?