Bilanțul deceselor a ajuns la 21.000. Până în acest moment au fost raportate peste 78.124 de persoane rănite în Turcia și Siria.
100.000 de salvatori continuă să răscolească ruinele din Turcia şi Siria în căutarea supravieţuitorilor. Şansele de a mai găsi pe cineva în viaţă după atâtea zile sunt destul de mici, însă pompierii nu își pierd speranța. În acest tablou sumbru, în care numărul morților și al răniților crește de la o oră la alta, se mai întâmplă și miracole.
Un copilaș de doar 3 ani a fost salvat de o echipă de salvare din Republica Moldova, la 75 de ore de la producerea cutremurului. Moldovenii au decis să răspundă pozitiv apelului de ajutor lansat de Executivul din Turcia, motiv pentru care au trimis un convoi de mașini și o echipă de căutare-salvare.
Miercuri, zece cetăţeni români au fost îmbarcaţi în vederea repatrierii prin intermediul unui nou zbor umanitar efectuat de o aeronavă a MApN. Astfel, trei cetăţeni români, o mamă şi doi copii, au fost îmbarcaţi în vederea repatrierii într-o aeronavă militară română de pe Aeroportul din Adana, aeronava efectuând ulterior şi o escală pe Aeroportul din Malatya, de unde a mai preluat alţi şapte cetăţeni români, studenţi Erasmus, aflaţi într-o zonă puternic afectată în urma seismelor.
Aceştia se adaugă celor 21 cetăţeni români repatriaţi luni, 6 februarie, și respectiv marți, 7 februarie. Astfel, până în prezent, cu ajutorul zborurilor MApN, au fost repatriaţi 31 de cetăţeni români şi doi cetăţeni polonezi. Alţi 5 cetăţeni români s-au repatriat, inclusiv cu asistenţa Ambasadei de la Ankara, cu un zbor de linie în cursul acestei zile.
Cutremurul cu magnitudinea 7,8 care s-a produs luni în Turcia a fost înregistrat ca fiind „cel mai grav” cutremur de mică adâncime din secolul al XXI-lea, a declarat seismologul japonez Shinji Toda pentru agenţia turcă Anadolu.