Potrivit acesteia, în prezent, mai sunt fără energie electrică nouă localități din județele Dâmbovița, Galați și Iași. Potrivit informării de la Electrica, în toate aceste localități se lucrează pentru remedierea defecțiunilor, scrie Agerpres.
Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că, în ultimele 24 de ore, 70 de persoane, care au avut nevoie de asistență medicală de urgență, au fost salvate de efectivele MAI și ale Serviciului de ambulanță, cu sprijinul autorităților locale.
De asemenea, condițiile meteorologice au permis executarea a 11 misiuni aero-medicale, 13 persoane fiind transportate către unitățile spitalicești.
„Cele mai multe misiuni au fost efectuate prin Punctul de operare aero-medicală Iași, cinci femei însărcinate, o persoană cu accident vascular cerebral și un adult cu dureri abdominale. Un elicopter de capacitate mare a efectuat o misiune în Insula Mare a Brăilei, pentru a transporta două persoane care au avut nevoie urgentă de asistență medicală. De la Măgureni, județul Galați, au fost preluați și duși la Brăila doi adulți cu probleme medicale. O aeronavă de la Punctul de Operare Aero-medicală București a preluat un copil din județul Ialomița și l-a adus la București. De la Craiova, a fost adus, de asemenea, la București, un adult cu probleme cardiace”, a precizat Dajbog.
Oficialul MAI a relevat că, în aceste zile, Inspectoratul General de Aviație are pregătite 12 aeronave care vor putea efectua misiuni aero-medicale, „dacă starea vremii va permite”.
Totodată, Monica Dajbog a precizat că, la acest moment, peste 14.500 de polițiști, 5.000 de pompieri, 6.800 de jandarmi și peste 3.000 de polițiști de frontieră „sunt la datorie”.
Ea a amintit că, de Revelion, în toată țara sunt programate peste 200 de spectacole în aer liber și evenimente publice, unde se așteaptă participarea a peste 600.000 de persoane.
„În acest context, recomandăm populației să utilizeze numai obiecte pirotehnice permise de legislația în vigoare, comercializate de persoane juridice autorizate, în locuri special amenajate. Acestea se pot folosi doar în spații deschise, la distanță de materialele combustibile sau inflamabile”, a spus Dajbog.
Purtătorul de cuvânt al MAI a mai arătat că, având în vedere că cea mai mare parte a misiunilor angajaților Ministerului Afacerilor Interne se desfășoară în această perioadă în stradă, au fost luate măsuri pentru adaptarea la condițiile meteorologice, astfel încât angajații să își desfășoare activitatea în condiții de siguranță pentru propria sănătate.
De asemenea, Monica Dajbog a subliniat că, în toată perioada de sărbători, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne funcționează permanent Centrul Național de Coordonare Integrată a Intervențiilor, sub comanda viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.
„În Centrul Național de Coordonare sunt gestionate toate situațiile de urgență care pot apărea în această perioadă, inclusiv cele generate de vremea nefavorabilă”, a mai precizat Dajbog.