BILANŢ MAI: Cele mai afectate judeţe de vremea severă din ultimele 24 de ore

Din cauza vremii severe din ultimele 24 de ore, cele mai afectate județe au fost Cluj, Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Neamț, Tulcea, Vaslui și Vrancea, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), subcomisar de poliție Monica Dajbog, într-o declarație de presă susținută, miercuri, la sediul MAI.
Marius Neagu
31 dec. 2014, 12:15
BILANŢ MAI: Cele mai afectate judeţe de vremea severă din ultimele 24 de ore

Potrivit acesteia, în prezent, mai sunt fără energie electrică nouă localități din județele Dâmbovița, Galați și Iași. Potrivit informării de la Electrica, în toate aceste localități se lucrează pentru remedierea defecțiunilor, scrie Agerpres.

 

Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că, în ultimele 24 de ore, 70 de persoane, care au avut nevoie de asistență medicală de urgență, au fost salvate de efectivele MAI și ale Serviciului de ambulanță, cu sprijinul autorităților locale.

De asemenea, condițiile meteorologice au permis executarea a 11 misiuni aero-medicale, 13 persoane fiind transportate către unitățile spitalicești.

„Cele mai multe misiuni au fost efectuate prin Punctul de operare aero-medicală Iași, cinci femei însărcinate, o persoană cu accident vascular cerebral și un adult cu dureri abdominale. Un elicopter de capacitate mare a efectuat o misiune în Insula Mare a Brăilei, pentru a transporta două persoane care au avut nevoie urgentă de asistență medicală. De la Măgureni, județul Galați, au fost preluați și duși la Brăila doi adulți cu probleme medicale. O aeronavă de la Punctul de Operare Aero-medicală București a preluat un copil din județul Ialomița și l-a adus la București. De la Craiova, a fost adus, de asemenea, la București, un adult cu probleme cardiace”, a precizat Dajbog.

Oficialul MAI a relevat că, în aceste zile, Inspectoratul General de Aviație are pregătite 12 aeronave care vor putea efectua misiuni aero-medicale, „dacă starea vremii va permite”.

Totodată, Monica Dajbog a precizat că, la acest moment, peste 14.500 de polițiști, 5.000 de pompieri, 6.800 de jandarmi și peste 3.000 de polițiști de frontieră „sunt la datorie”.

Ea a amintit că, de Revelion, în toată țara sunt programate peste 200 de spectacole în aer liber și evenimente publice, unde se așteaptă participarea a peste 600.000 de persoane.

„În acest context, recomandăm populației să utilizeze numai obiecte pirotehnice permise de legislația în vigoare, comercializate de persoane juridice autorizate, în locuri special amenajate. Acestea se pot folosi doar în spații deschise, la distanță de materialele combustibile sau inflamabile”, a spus Dajbog.

Purtătorul de cuvânt al MAI a mai arătat că, având în vedere că cea mai mare parte a misiunilor angajaților Ministerului Afacerilor Interne se desfășoară în această perioadă în stradă, au fost luate măsuri pentru adaptarea la condițiile meteorologice, astfel încât angajații să își desfășoare activitatea în condiții de siguranță pentru propria sănătate.

De asemenea, Monica Dajbog a subliniat că, în toată perioada de sărbători, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne funcționează permanent Centrul Național de Coordonare Integrată a Intervențiilor, sub comanda viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

„În Centrul Național de Coordonare sunt gestionate toate situațiile de urgență care pot apărea în această perioadă, inclusiv cele generate de vremea nefavorabilă”, a mai precizat Dajbog.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Apa îmbuteliată din România, printre cele mai scumpe din Europa
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'