Bilanţ vaccinare 14 ianuarie 2021. Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate cu vaccinul Pfizer/BioNTech 13.344 de persoane, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.
Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 14 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:
1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 13.344.
2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 167.612.
3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore):
49 reacții comune și minore, dintre care:
– 21 reacții de tip local;
– 28 reacții generale.
4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):
593 comune și minore, dintre care:
– 235 reacții locale cu durere la locul injectării;
– 358 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie);
* Menționăm că 1 reacție este în curs de investigare.
Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.
–––––-
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.
Bilanţ vaccinare 14 ianuarie 2021. OMS a anunțat câte persoane au fost vaccinate în lume împotriva COVID-19 până acum
În 36 de zile, aproximativ 28 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în 46 de ţări ale lumii, a declarat miercuri directorul pentru urgenţe sanitare din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Michael Ryan, citat de AFP, potrivit Agerpres.
Deşi campania de vaccinare a început, Ryan şi-a exprimat îngrijorarea faţă de viteza de contagiere a SARS-CoV-2 constată în câteva ţări din cauza noilor variante mai contagioase a virusului.
„Intrăm în al doilea an al pandemiei şi situaţia ar putea deveni chiar mai dificilă având în vedere ritmul de contagiere”, a spus el în cursul uneia din sesiunile regulate de întrebări-răspunsuri pe care OMS le organizează pentru publicul larg.
Referitor la campaniile de vaccinare, Ryan şi-a exprimat regretul că acestea sunt în principal făcute de ţări bogate. „Cred că am ajuns la 28 de milioane de doze de vaccinuri administrate până în prezent. Cinci vaccinuri sau platforme diferite au fost utilizate”, a precizat el.
„Aproximativ 46 de ţări desfăşoară campanii de vaccinare, dintre care doar una singură are venituri modeste”, a remarcat Michael Ryan, subliniind că 38 din cele 46 fac parte dintre ţările bogate.
Klaus Iohannis: „Din 8 februarie majoritatea şcolilor se vor redeschide”. Care sunt scenariile
„Există populaţii care vor şi au nevoie de vaccinuri şi care nu le vor primi până când nu le distribuim mai bine”, a afirmat el, adăugând că „toată lumea trebuie să facă mai mult”.
OMS şi Alianţa pentru vaccinuri (Gavi) au înfiinţat mecanismul Covax pentru a distribui vaccinuri anti-COVID-19 ţărilor defavorizate, dar sistemul suferă de tendinţa „fiecare pentru sine” a ţărilor bogate şi a unei lipse de finanţare.
Obiectivul OMS este să furnizeze doze pentru circa 20% din populaţia ţărilor participante la Covax înainte de sfârşitul anului. Agenţia ONU speră să trimită primele vaccinuri la sfârşitul lunii ianuarie sau în februarie.
Pandemia, care s-a declanşat în China la sfârşitul anului 2019, s-a soldat până în prezent cu 1.964.557 de decese, potrivit unui bilanţ întocmit miercuri de AFP pe baza surselor oficiale.