Bilanţ vaccinare 18 mai 2021. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 96.953 de doze de vaccin, dintre care 74.561 – Pfizer, 7.323 – Moderna, 8.613 – AstraZeneca şi 6.456 – Johnson&Johnson, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.
Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore, 33.994 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, față de aproape 35.000 luni, şi 62.959 de persoane cu cea de-a doua.
Bilanţ vaccinare 18 mai 2021:
Bilanţ vaccinare 18 mai 2021. Din 27 decembrie 2020 au fost administrate 6.931.689 de doze unui număr de 3.997.170 de persoane, dintre care 1.062.651 au primit o doză şi 2.934.519 şi pe cea de-a doua.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 75 de reacţii adverse – 5 de tip local şi 70 de tip general.
De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 15.432 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca – 1.648 de tip local şi 13.784 de tip general.
CNCAV menţionează că 145 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.
Klaus Iohannis, prima apariţie fără mască: De vaccinare depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, după întâlnirea cu membri ai Guvernului pe tema campaniei de vaccinare, că s-a discutat accelerarea campaniei de vaccinare, care merge bine, dar că vaccinul trebuie adus mai aproape de oameni, în special în zona rurală, precizând că primarii şi alte autorităţi locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ.
”Primarii şi alte autorităţi locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Succesul pe care l-am avut până acum este preponderent în mediul urban, de aceea este important să acţionăm mai intens şi în zona rurală pentru că acolo accesul la un centru de vaccinare este, de multe ori, mai dificil. Oamenii trebuie să fie informaţi, în localităţile mici chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze. Aici intervin centrele mobile, care sunt esenţiale pentru a creşte ritmul de imunizare şi în mediul rural.”, a adăugat preşedintele.
”Este important să mergem noi către oameni, iar autorităţile locale, cu toate mijloacele pe care le au la îndemână, să le faciliteze vaccinarea. Să creăm posibilităţi de vaccinare atât la locul de muncă, cât şi în spaţiile recreative. Obiectivul campaniei de vaccinare este, pe termen scurt, acela de a reduce numărul îmbolnăvirilor, spitalizărilor şi deceselor provocate de COVID-19, iar acest lucru se întâmplă deja. Pe termen mediu, scopul este, bineînţeles, acela de atinge pragul critic de imunitate care să stopeze definitiv transmiterea comunitară a virusului.”, a precizat Iohannis.
Preşedintele a atras atenţia asupra riscului instalării unei false senzaţii de securitate.
Nelu Tătaru: ”O pandemie durează un an şi jumătate-doi şi are trei-patru valuri”
”Atrag atenţia asupra unui potenţial pericol, poate nu îndeajuns de bine conştientizat sau explicat. Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considere că ce a fost mai rău a trecut şi că nu mai are rost să se vaccineze. Este însă o falsă senzaţie de securitate! Până când nu vom fi imunizaţi într-un procent semnificativ, pandemia nu se poate încheia, iar riscul pentru cei nevaccinaţi de a face o formă severă a bolii rămâne unul ridicat. Aşadar, dragi români, nu ezitaţi să vă vaccinaţi!”, a recomandat Klaus Iohannis.
https://www.facebook.com/ROVaccinare/posts/178350800845337