Bilanţ vaccinare 24 martie 2021. Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 24 martie a.c., ora 17.00, este următoarea:
1. Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (în ultimele 24 de ore): 59.108, la un număr de 59.108 persoane din care:
– 30.797 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 28.311 persoane vaccinate cu 2 doze.
2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020): 2.685.878, la un număr de 1.831.477 persoane din care:
– 977.076 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 854.401 persoane vaccinate cu 2 doze.
3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 239 reacții comune și minore, din care:
– 12 reacții de tip local;
– 227 reacții generale.
4. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):
9.406 reacții comune și minore (3,5/1000 doze administrate), din care:
– 922 reacții de tip local cu durere la locul injectării;
– 8.484 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).
* Menționăm că 102 reacții adverse sunt în curs de investigare.
Dacian Cioloş are COVID-19: „Sunt în izolare. Nu am simptome şi mă simt bine în acest moment”
Bilanţ vaccinare 24 martie 2021. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că o să fie foarte clar şi ferm în cadrul Consiliului European pentru a creşte viteza de vaccinare şi a precizat că trebuie luate toate măsurile împreună cu producătorii de vaccinuri pentru ca acest lucru să se întâmple. Întrebat despre o eventuală carantină la nivel naţional, Iohannis a apreciat că nu va rezolva problema, situaţia fiind diferită în fiecare localitate.
Andrei Baciu anunţă modificări la platforma de programare şi explică de ce numărul de ordine de pe lista de vaccinare se modifică la unele persoane
Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, anunţă că se lucrează pentru operaţionalizarea unor modificări pe platforma de vaccinare, astfel încât la înscrierea pe lista de aşteptare orice persoană să primească o estimare a timpului până când va ajunge într-un centru de vaccinare. Baciu explică şi de ce numărul de ordine de pe lista de aşteptare se poate modifica în cazul unor persoane.
”În perioada următoare vor fi făcute câteva modificări în platforma RoVaccinare. Veţi putea vedea în listele de aşteptare câte persoane aveţi în faţa dumneavoastră şi va exista şi o estimare de timp până când veţi ajunge într-un centru de vaccinare”, a anunţat, miercuri, Andrei BAciu.
Acesta a explicat însă că persoanele de peste 65 de ani şi cele cu boli cronice au prioritate, ceea ce înseamnă că cei din etapa a treia pot observa modificări ale locului pe care îl ocupă pe listă.
”Cum traducem asta: să presupunem că ne-am înscris pe lista de aşteptare şi avem 99 persoane înainte (ocupăm locul 100) şi se mai înscriu 10 persoane din categoriile amintite mai sus. Asta înseamnă că locul pe care îl vom avea pe lista de aşteptare va fi 110. Cele 10 persoane din categoriile de risc vor ocupa primele locuri. Aceste cifre se modifică de fiecare dată când o persoana din etapa a II-a se înscrie pe platformă”, a mai precizat vicepreşedintele CNCAV.
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că pe platforma de vaccinare vor fi disponibile de la începutul lunii aprilie timpul disponibil până la vaccinare şi tipul de vaccin care va fi utilizat.
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că pe listele de aşteptare sunt înscrise 775.294 de persoane, cele mai multe în Bucureşti, Cluj şi Prahova, iar în prezent la nivel naţional sunt 779 de centre active.