Bilanţ vaccinare 29 iunie. România, tot mai departe de pragul de 5 milioane de vaccinaţi la 1 iulie. Ludovic Orban aruncă săgeți către Florin Cîțu

Bilanţ vaccinare 29 iunie. Potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, peste 20.500 de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului în ultimele 24 de ore. De la debutul campaniei, au fost vaccinate 4.715.262 persoane, dintre care 4.514.412 cu schema completă.
Loredana Brumă
29 iun. 2021, 18:23
Bilanţ vaccinare 29 iunie. România, tot mai departe de pragul de 5 milioane de vaccinaţi la 1 iulie. Ludovic Orban aruncă săgeți către Florin Cîțu

Bilanţ vaccinare 29 iunie. Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat, marţi, că au fost vaccinate 20.564 persoane, dintre care 14.463 cu Pfizer, 595 cu Moderna, 637 cu AstraZeneca şi 4.869 cu Johnson&Johnson.

Bilanţ vaccinare 29 iunie. Au fost raportate 5 reacţii adverse

 Evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-19

1. Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (în ultimele 24 de ore): 20.564, la un număr de 20.564 persoane din care:
– 9.544 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 11.020 persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020): 8.937.289, la un număr de 4.715.262 persoane din care:
– 200.850 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 4.514.412 persoane vaccinate cu 2 doze.

3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 5 reacții comune și minore, din care:
– 0 reacții de tip local;
– 5 reacții generale.

4. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 16.576 reacții comune și minore (1,85/1000 doze administrate), din care: – 1.778 reacții de tip local cu durere la locul injectării;
– 14.798 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

* Menționăm că 130 reacții adverse sunt în curs de investigare.

De la debutul campaniei, au fost vaccinate 4.715.262 persoane, dintre care 4.514.412 cu schema completă.

Citeşte şi Varianta Delta. Medicul Radu Ţincu: „Această tulpină va deveni dominantă în toate țările Uniunii Europene”

Ludovic Orban, întrebat cine este vinovat de eșecul campaniei de vaccinare: „Să-i puneți această întrebare premierului!”

Liderul PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre campania de vaccinare din România. Cetățenii se vaccinează într-un număr tot mai mic, iar cei din mediul rural refuză să e vaccineze, în cea mai mare parte. De altfel țara noastră nu și-a atins ținta de vaccinare, anume 5 milioane de persoane vaccinate, așa cum se lăudau inițial autoritățile.

„Procentul de vaccinare e mic în mediul rural. Acolo prefecții pot colabora cu primarii, cu preoții, astfel încât procentul de vaccinare să fie crescut. Se poate face o campanie”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

Întrebat cine este vinovat de eșecul campaniei de vaccinare, Ludovic Orban a spus: „Să-i puneți această întrebare premierului! Nu comentez.”

Tulpina Delta în România. Răzvan Cherecheş spune că singura modalitate de protecţie este vaccinarea

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş spune că singura modalitate de protecţie împotriva tulpinii Delta este vaccinarea Primul exemplu utilizat de Răzvan Cherecheş este de la o petrecere din Sydney, Australia, unde toţi participanţii care nu erau vaccinaţi s-au infectat cu virusul SARS CoV-2.

„Petrecere 30 persoane în Sydney, Australia – eveniment de superspread COVID-19. 24 infectaţi (nevaccinaţi), 6 ne-infectaţi (vaccinaţi). Vaccinul te protejează de infecţie”, a scris Cherecheş pe Facebook.

Cazurile de infectare s-au înmulţit şi în Israel din cauza tulpinii Delta. În România, valul patru al pandemiei ar putea ajunge în august, spune expertul.

„Numărul de cazuri noi a început să crească în Israel, responsabilă fiind tulpina Delta. Datorită faptului că peste 60% din populaţia adultă din Israel este complet vaccinată, numărul de internări şi decese nu a crescut – cazurile noi au simptome uşoare sau moderate. Atunci când tulpina Delta va deveni majoritară şi la noi (cel mai probabil din august încolo), cei nevaccinaţi vor fi loviţi puternic – vom vedea o creştere a numărului de internări şi decese din rândul populaţiei nevaccinate”, a explicat Răzvan Cherecheş.

Bilanţ coronavirus 29 iunie. Doar 73 de cazuri noi COVID şi 6 decese în ultimele 24 de ore

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi  73 de cazuri noi COVID şi 6 decese în ultimele 24 de ore în România. La ATI mai sunt internaţi 80 de pacienţi infectaţi cu SARS-COV 2.

Până astăzi, 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.740 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.331.498 de teste RT-PCR și 1.447.760 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 15.292 de teste RT-PCR (8.076 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.216 la cerere) și 14.406 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 1.713 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 801 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.365 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 28 de persoane.

 Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă: „Varianta contagioasă Delta va deveni reprezentativă şi în România”

 

 

 

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!